NHL Awards, den årliga galan där man delar ut priser till årets främsta i olika kategorier, går av stapeln natten mellan onsdag och torsdag svensk tid, och i sista stund tittar vi till oddsen. Vilka vinner? Vilka vinner inte? Hur går det för svenskarna?

Man kan diskutera vilket pris man helst vinner. Spelarna brukar tycka att just det pris de vinner är det största, men frågar man den stora massan är nog det finaste Hart Trophy som går till grundseriens mest värdefulla spelare, och denna gång förefaller det vara spel mot ett mål.

Vi tar oddsen, ett spännande spelbolag som har väldigt stort utbud då man har samma oddsleverantör som Unibet, men folk i Sverige har inte på samma sett fått upp ögonen, ännu så länge i alla fall.

Kucherov mest värdefull

Poängligans fullkomligt överlägsna vinnare, Tampa Bay Lightnings ryss Nikita Kucherov, förväntas av alla bli den som blir vald framför kanadensarna Sidney Crosby och Conor McDavid. Lite överraskande nog har Crosby bara fått denna utmärkelse två gånger, trots att han av de flesta oftast setts som den bästa spelaren de senaste 10 åren. Kanske att det faktum att han alltid haft Evgeny Malkin vid sin sida i samma lag gjort att han inte ansetts vara lika ovärderlig som andra. Den här utmärkelsen ges alltså inte till den bästa spelaren, utan till den mest värdefulla spelaren. Det kan vara en viss skillnad. McDavid har vunnit priset en gång tidigare, och för Kucherov blir det första gången vad det verkar. Två svenskar har vunnit priset tidigare, övikarna Henrik Sedin och Peter Forsberg.

Snälla svenskar

På tal om svenskar, det mesta talar för att vi får svenska utmärkelser på galan. Henrik Lundqvist är favorit till att ta hem King Clancy Trophy som går till den spelare som visat på goda ledaregenskaper på och utanför isen samt gjort märkbara humanitära insatser för samhället utanför isen.

Oliver Ekman-Larsson också nominerad i denna snällhetskategori. Det borde kunna bli svensk seger.

Pettersson blir bästa nykomling

Den mest givna svenska segern är dock en annan. Calder Trophy verkar denna gång bara kunna gå till en spelare, Elias Pettersson.

Tur kanske för Pettersson att slutspelet inte ska värderas i och med att Jordan Binnington där var direkt avgörande för att St Louis Blues skulle ta hem Stanley Cup. 

NHL Awards nu inatt

NHL Awards går av stapeln natten mellan onsdag och torsdag och sänds på Viaplay.

Vill man prova så rekommenderar vi här på Betting att man gör det genom att klicka på länken nedan och därefter ta del av det mycket fördelaktiga bonuserbjudandet som man just nu har. Om man sätter in 100 kronor får man hela 600 kronor att spela för och varför inte välja att investera dessa pengar på något av spelen ovan? Det kan göra att kontot får en flygande start där.