Next Gen Finals i Milano är vad vi har framför oss i tennisväg den här veckan och jag tycker vi tar en liten genomgång av turneringen, och av vad man ska spela på.

Först av allt ska vi dra reglerna. Inte alltid man behöver göra det inför en tennisturnering då tennisen i allmänhet haft samma regler sen urminnes tider, men just i den här turneringen försöker man utveckla lite, testa saker, som kanske kommer ta sig in på ATP-touren i framtiden.

Missa inte heller min artikel inför ATP Finals 2020!

Reglerna i Next Gen Finals

Inga linjedomare

Grym grej tycker jag. Hawkeye sköter allt i realtid. Ska för övrigt testas i kvalet till Australian Open i början av nästa år och det är nog en tidsfråga innan detta förs över till ATP-touren i stor utsträckning. Maskinen överträffar människan numera när det gäller att avgöra om en boll är inne eller ute, då ska man utnyttja det.

Femsetare först till fyra gem

Det blir lite mer action på det här sättet. Seten blir snabbare, det blir kanske lite enklare att skrälla, men den bästa spelaren brukar ändå alltid vinna till slut. 

No ad

Vid 40-lika i gemen spelas en direkt avgörande poäng. Precis som man använt sig av i dubbel under många år på ATP-touren. 

Jag skulle säga att reglerna påverkar det ganska lite när man ska spela på vem som vinner matcherna, det är mer att det blir lite mer action än annars. Det man ska ha koll på är väl kanske att det är relativt svårt att vinna matcherna i raka set. Det kräver en väldig koncentration. Men i övrigt, inte mycket att tänka på.

Hur ser då oddsen ut? Unibet är ute med sina odds på vem som vinner, och här har vi dem.

100% upp till 2000 SEK

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
100% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
Svensk gigant inom betting
Odds på film och politik
18+ | Regler och villkor gäller

Favoriten

Alex De Minaur - 2,75 Unibet

Det här är spelaren jag utan att tveka skulle spela. Stefanos Tsitsipas har tackat nej på grund av sitt deltagande i ATP-slutspelet i London. Felix Auger-Aliassime har tackat nej på grund av en diffus skada. Och Denis Shapovalov har tackat nej på grund av utmattning. Kvar blir bara De Minaur av de riktigt bra spelarna i årskullen. Det här blir hans turnering att förlora. Han kommer i min mening behöva göra en riktigt svag turnering för att inte vinna och ovanligt stort värde för att vara ett slutsegrarodds. Jag tror han kommer vinna ganska kontrollerat, något jag skrivit ett speltips om här på Betting.se. 

Följ Thorstensson och spela De Minaur här!

Skrällen

Mikael Ymer - 12,00 Unibet

Jag tycker bara det finns två spelare i startfältet som man kan spela på. Jag tycker att man ska spela De Minaur, men om man inte vill spela på honom ska man spela på vårt svenska inslag Ymer. Bortsett från De Minaur som är topp-20 i världen är de högst rankade spelarna som är med runt 50 i världen. Jag tror att det är där någonstans Ymers nivå ligger. Han är helt enkelt inte sämre än de andra, men trots det står han i mycket högre odds. Om allt klaffar kan Ymer både gå till semifinal och final.

Spela svenskt! 12 gånger på Ymer här.

Oddsen i övrigt

  • Frances Tiafoe - 5,00 Unibet
  • Ugo Humbert - 5,50 Unibet
  • Jannik Sinner - 5,50 Unibet
  • Miomir Kecmanovic - 9,00 Unibet
  • Caspet Ruud - 11,00 Unibet
  • Alejandro Davidovich Fokina - 31,00 Unibet

Gruppspelet spelas tisdag-torsdag den här veckan. Alla spelare spelar alla dagar i Next Gen Finals, fyra matcher per dag totalt. Semifinaler på fredag och final på lördag. Full fart hela vägen, riktigt härligt.

Ni kan givetvis som vanligt räkna med speltips under hela veckan. Kolla in min profil för det.

Unibet sänder matcherna i Milano på livestream

Matcherna sänds på livestream hos Unibet. Det enda som krävs är ett konto där. Följ stegen nedan för att bli kund hos Unibet och erhåll då också en grym bonus via oss på Betting.se.

  1. Följ denna länk för att komma till Unibet
  2. Ange dina uppgifter (tar bara en minut med mobil-ID)
  3. Acceptera bonusen och gör en inställning
  4. Klicka fram till Next Gen Finals och placera dina spel

100% upp till 2000 SEK

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
100% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
Svensk gigant inom betting
Odds på film och politik
18+ | Regler och villkor gäller