Det är friidrottsdags under fredagskvällen. Gammal hederlig Golden League-tid alltså. Förut var det fredagskvällar som gällde för de stora galorna. Nu är det mer utspritt, men Lausanne håller på traditionerna och arrangerar sin Diamond League-gala på just en fredag.

Svensk friidrott är på uppgång. Det känns mer och mer som en tidsfråga innan Daniel Ståhl slår världsrekord i diskus. Och så har vi Armand "Mondo" Duplantis som mycket väl kan vara en kommande svensk världsrekordhållare. Han anses vara världens mest kapabla stavhoppare, redan vid 19 års ålder.

Ingen Ståhl ikväll, men Duplantis deltar och är delad favorit i stavhoppet. Huvudkonkurrenten är precis som tidigare i år amerikanen Kendricks.

Det är tydliga skillnader i oddsen. Det är Duplantis och Kendricks, sen några hoppare som är nära, och därefter är resten av startfältet bara utfyllnad. De övriga hopparna ikväll står i över 40 gånger pengarna. 

Upp till Mondo hur det slutar

Duplantis vann senast i Eugene och det blir mer och mer tydligt att när han presterar, då vinner han. Kendricks är oerhört stabil och ligger alltid på resultat kring 5,80-5,90, men när Duplantis får på ett hopp på närmare sex meter, då har inte Kendricks kapaciteten att hänga på, så det blir nog upp till Duplantis ikväll också.

Oddsen ovan är hämtade från LeoVegas som för närvarande serverar sina nya kunder en oerhört spännande bonus på hela 200%. Om man sätter in en tusing får man 3000 kronor att spela för. En fantastisk möjlighet att få en flygande start på ett nytt spelkonto och varför inte placera hela summan på Duplantis. 3000 kronor på Duplantis och vinsten blir 6750 kronor.

Lira Duplantis - Vinn 6750 kr på en satsad tusing!

LeoVegas är ett spelbolag som bara växer och växer. De satsar stenhårt på att vara bäst i mobilen där de flesta numera spelar. Grym startbonus och sen också ett fläckfritt utbud av spel med höga odds. Om man ännu inte provat LeoVegas är det dags, om inte annat för bonusens skull.

100% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet

Galan startar klockan 21 och sänds i SVT.