Inte VM, inte EM, väl U21-EM och dam-VM men inget stort mästerskap för vår del den här sommaren. Vi får istället hålla tillgodo med de andra världsdelarnas mästerskap. Copa America är redan igång i Brasilien, och Afrikanska Mästerskapen som denna gång spelas i Kamerun ligger runt hörnet.

Det är just Afrikanska Mästerskapen vi ska titta på här. I synnerhet på hur oddsen sitter.

Det verkar vara tänkt att Liverpools dominans ska fortsätta. Deras fantastiska Champions League-titel, som grundlades med den sanslösa vändningen mot Barcelona i semifinalen och sen avslutades med den säkra vinsten mot Tottenham i finalen ska nu fortsätta med att någon av deras toppspelare vinner Afrikanska Mästerskapen. Om man ska tro oddsen i alla fall. 

Vi tittar till oddsen hos två av våra stora svenska spelbolag, Unibet och Bethard, och de är eniga. 

Egypten favorit i Afrikanska Mästerskapen

Egypten, med Mohamed Salah som given härförare, är favorit till att plocka hem titeln för första gången sen 2010. De vann också 2008 och 2006, tre gånger i rad alltså, men sedan dess har det inte blivit något. De var emellertid i final senast det begav sig, då i Gabon 2017 när man förlorade mot Kamerun i finalen. Men nu har Salah vuxit till en av världens absolut bästa spelare och i vanlig ordning har man ett ordnat kollektiv i grunden att stå på, något som inte alltid gäller konkurrenterna i det här mästerskapet. 

Spela Egypten till högsta odds, 5,50 hos Unibet

När det gäller mästerskapets andrahandsfavorit är bolagen faktiskt inte helt eniga, men slår man ihop oddsen så landar man ändå i att Senegal, som faktiskt aldrig vunnit Afrikanska Mästerskapen trots några riktigt starka lag genom åren, är första utmanare till Egypten. Med andra ord, Sadio Mané, Salahs vapendragare som den här säsongen kanske till och med var ännu bättre än honom i Liverpool, ska försöka sänka sin kompis här. Stora oddsskillnader alltså. Unibet har 5,75 och håller därmed Senegal med nästan lika stor chans som Egypten, medan Bethard har långt mycket högre odds på att Senegal vinner.

Skyhögt odds på Senegal hos Bethard, 7 gånger

Ännu mindre eniga blir spelbolagen när det gäller tredjehandsfavoriten. Eller snarare, Bethard har Ghana som andrahandsfavorit till och med, medan Unibet har dem först som sjättehandsfavorit. Det förefaller vara otroligt jämnt bakom de två favoriterna om man ska tro spelbolagen så om man bara letar upp det högsta oddset på den nation man tror på kan man hitta ett stort värde.

Bethard                             Unibet

Ghana, 6,75                      Ghana, 12

Elfenbenskusten, 10,75 Elfenbenskusten, 8

Marocko, 9,50                  Marocko, 8,50

Nigeria, 9                          Nigeria, 8,50

Många andra länder ses också med chans. Kolla gärna in de fulla oddslistorna hos Bethard och Unibet.

Om man ännu inte har konto på dessa sajter kan man använda länkarna nedan för att skaffa det. Båda två har enorma utbud på Afrikanska Mästerskapen, och i stort sett alla andra idrottshändelser också. Unibet sticker ut med sin fantastiska startbonus medan Bethard har ett större fokus på att alltid erbjuda de absolut högsta oddsen på de stora matcherna.

Afrikanska Mästerskapen startar startar fredag den 21:a juni och alla matcher sänds i C More. 

100% upp till 2000 SEK

18+, regler och villkor gäller
Läs recension
200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
Svensk gigant inom betting
Bättre odds än de flesta
18+, regler och villkor gäller

Afrikanska Mästerskapen