Allt är inte frid och fröjd i den franska huvudstadsklubben efter monstervärvningen av Lionel Messi. Det som skulle komma att bli världens bästa anfallstrio med Mbappé-Messi-Neymar kan vara på väg att spricka redan innan de ens har spelat sin första match. För nu börjar det komma rykten om att Kylian Mbappé ska ha sagt att han vill lämna klubben.

(Uppdaterad 25/8)

Odds på att Kylian Mbappé lämnar PSG innan transferfönstret stänger

Nedan kan du se oddsen på om Kylian Mbappé lämnar PSG:

Var spelar Kylian Mbappé 2021/22? Högsta odds Spelbolag
Real Madrid 1,50
PSG 2,40
Liverpool 12,00
Manchester City 26,00
Manchester United 41,00

Vill till Real Madrid

Han ska ha informerat PSG om att han vill lämna klubben för att Messi har kommit dit. Han ska ha sagt att han inte vill spela med den argentinske världsstjärnan. Det laget han vill spela för är den spanska huvudstadsklubben Real Madrid. Bakom läckan ligger den franske journalisten Thibaud Vézirian.

Real Madrid har lagt ett bud

Nu kommer det nya uppgifter om att den spanska huvudstadsklubben ska ha lagt ett bud på motsvarande €160m. Men ännu är det inte klart om PSG är beredda att låta honom gå. Mbappé ska vilja lämna klubben och det enda laget han vill gå till i nuläget är Real Madrid. Det återstår fortfarande att se vad som händer innan transferfönstret stängs 31/8.

Kan bli svårt för Real Madrid att få till en flytt

Det är ingen hemlighet att den spanska jätten har det problematiskt ekonomiskt. Vi minns tidigare i våras när klubbpresidenten Florentino Perez gick ut och annonserade om den nya superligan som skulle starta. Ett desperat försök i att försöka se till att säkra pengar hos de större klubbarna i Europa. Dessutom har Real Madrid sålt sin stjärnback Raphaël Varane. Enligt vissa rykten ska det vara en del av planen att få loss medel för att kunna finansiera ett köp av Kylian Mbappé. Men det lär behövas en hel del mer för att försöka få loss honom från PSG.

De kommer knappast låta sin 22-årige anfallare gå lättvindigt till en konkurrent om att vinna Champions League. PSG är inte i behov av pengar, så om Real Madrid vill ha honom lär det kosta en hel del. Enligt Transfermarkt.com är hans marknadsvärde beräknat till €160.00m. Fördelen för Los Blancos är att han endast har ett år kvar på kontraktet, så kanske kan de få honom till marknadsvärdet eller ett pris runt den summan?

Manchester City ett annat alternativ?

Det har ännu inte kommit ut några rykten gällande Kylian Mbappé och Manchester City, men de är ett av de lagen som skulle kunna landa en spelare av hans kaliber. De är trots allt ute efter en ersättare till Sergio Agüero. Det mesta har handlat om att det är Harry Kane de kollar på och försöker genomföra ett köp av. Men det är inte lätt att sätta sig vid förhandlingsbordet med Tottenhams ordförande Daniel Levy.

Om de inte lyckas att få till ett köp där är Mbappé ett alternativ att överväga. Han är yngre och om de får loss honom har de framtidssäkrat anfallet med en av världens bästa spelare. De har pengarna och intresset att landa honom finns självklart hos Pep Guardiola även om det inte är uttalat. 

Läs även våran artikel om Lionel Messis övergång till PSG!

En övergång större än Messis?

Messi är tillsammans med Ronaldo fortfarande världens bästa spelare. Mbappé är bara 22 år och på väg att kliva upp som nummer 1, men det lär dröja ett tag till innan han har tagit över tronen. Med det sagt är han den yngsta spelaren i världen som är mest intressant att följa. En övergång till Real Madrid innan transferfönstret stänger skulle innebära ett stort eko över hela fotbollsvärlden och en signal om att Real Madrid är på väg tillbaka mot toppen av Europa igen.