Lottningen av kvartsfinalerna i Champions League 2021/22 är nu klar. Tisdagen den 5 april kl:21:00 tar Benfica emot Liverpool och på Etihad möts Manchester City – Atlético Madrid. Dagen efter fortsätter den första kvartsfinalrundan med Villarreal – Bayern München och Chelsea – Real Madrid. Andra delen av dubbelmötena äger rum veckan efter. Vi har tippat de vi ser har störst chans att gå till semifinalen.

Benfica – Liverpool

Benfica dundrar vidare in i kvartsfinalen av den europeiska mästarturneringen efter att de sensationellt slog ut ett Ajax som vann alla sina matcher i gruppspelet. Efter 2-2 i Portugal hade nog de flesta förväntat sig att Amsterdamlaget skulle jogga hem segern i returen, men istället blev det bortalagets Darwin Nunez som såg till att det portugisiska huvudstadslaget tog sig till kvarten. Men mot Liverpool tar det stopp. De är för tillfället ett av världens bästa fotbollslag där det egentligen inte spelar någon roll hur Klopp ställer upp sin fronttrio det blir alltid mål ändå.

Champions League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Liverpool går vidare till semifinalen 1,05

Missa inte våran artikel om vilka lag i Premier League vi tippar spelar i Champions League 2022/23!

Manchester City – Atlético Madrid

Efter utklassningen borta mot Sporting med 0-5 var City redan vidare innan det andra mötet skulle äga rum på Etihad. Pep ställde upp med flera reserver, vilket inte räckte till att ta en andra seger, men efter totalt 5-0 går de nu in i kvartsfinalen mot Atlético Madrid. Det spanska huvudstadslaget hade en tuffare väg hit, iaf på pappret. Men lyckades ta sig vidare efter utmärkt försvarsspel a la Simeone-modellen. Dock kommer förra årets finalister bli dem övermäktiga, för oavsett hur bra de försvarar sig kommer spelare som Joao Cancelo, Bernardo Silva eller Kevin De Bruyne alltid hitta in med bollen.

Champions League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Manchester City går vidare till semifinalen 1,23

Alla de senaste speltipsen hittar du här

Villarreal – Bayern München

Den gula ubåten vann förra året Europa League efter ett dramatiskt straffdrama mot Manchester United i finalen. Därmed fick de sin plats i årets Champions League. Något de förvaltat väl. Genom att sluta tvåa i gruppen gick de vidare till åttondelen mot Juventus där de vann dubbelmötet med 1-4 efter att avsluta med en utklassning på Allianz Stadium. Bayern München är dock numret för stora. De förlorar aldrig såna här viktiga matcher när det står såpass mycket på spel. En överkörning av RB Salzburg blev det i åttondelen med 8-2. Lewandowski är i en brutal form.

Champions League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Bayern München går vidare till semifinalen 1,10

Chelsea – Real Madrid

Avancemanget mot Lille såg så självklart ut. Med Tuchel bakom rodret är Chelsea ett komplett lag för cuperna. De är trots allt Europas och världens bästa klubblag sett till titlarna. Real ska dock inte underskattas. Comebacken mot PSG i det andra mötet var helt fantastisk där Modric-Benzema visade gammal mästarklass. Det är på förhand den mest svårtippade kvartsfinalen, men jag tippar att Chelsea tar det över två möten. Tuchel är en bättre cuptränare jämfört med Ancelotti och känner sin trupp väl efter de titlar han tagit under sin korta tid i klubben.

Tävling Högsta odds Spelbolag
Chelsea går vidare till semifinalen 1,80