Ett spelbolag? Två spelbolag? Många spelbolag? Det är en djungel. Det finns (nästan) hur många som helst att välja bland, och det är fullt förståeligt att det ibland känns helt omöjligt att navigera sig fram.

Men redaktionen här på Betting är här för att hjälpa, och vi tänkte ta oss ett litet varv genom några grundläggande tankar kring olika spelbolag.

Var börjar man?

Det är väl egentligen den viktigaste frågan. Om man vill börja prova på sportsbetting, hur kommer man igång? Det kan ofta vara en bra idé att starta hos något av de riktigt stora bolagen. För att hitta fullständiga listan av recenserade sidor rekommenderar vi att ni besöker våran sida om spelbolag eller vår sida som bettingsidor. Bet365 är världens största spelbolag sett till användare, och man har en mycket lättnavigerad sajt där man får nästan all information man behöver för att placera ett spel med bara enstaka klick. Användarvänligheten är snudd på perfekt och utbudet är enormt. Det finns en anledning till att Bet365 är störst. De är en väldigt enkel väg in om man inte har så stor erfarenhet.

Bet365

100% av 1000 kr

18+, regler och villkor gäller
Läs recension
Regler och villkor gäller
Ansvarsfullt spelande
18+ åldersgräns
18+, regler och villkor gäller

En annan jätte, åtminstone på den svenska marknaden, är Unibet. Sverige är deras hemmaplan, de satsar stenhårt på att vara folkets spelbolag, och man lyckas också. Unibet är också ett bra alternativ att börja på. Inte fullt så lättnavigerad sajt som Bet365 kanske, men i gengäld är Unibets sajt kanske lite finare för ögat. Man satsar lite mer på design. Utbudet hos Unibet är också det mycket bra, man är knappt märkbart efter Bet365. En av Unibets stora styrkor är dessutom att man oftast har den absolut bästa bonusen av alla spelbolag.

Unibet
200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
Svensk gigant inom betting
Bättre odds än de flesta

Då har vi tittat till jättarna. Och man kanske har kommit igång lite och lärt sig att man gillar att satsa en slant på sport då och då.

Ska man bara köra på och nöja sig med det spelbolag man har?

Man kan göra det, men rent ekonomiskt är det faktiskt inte det smartaste.

Till exempel, om man använder sig av Unibet, och trivs där, om man kan få en ny bonus, men inte behöver ändra så mycket, då borde det vara lite intressant va?

Unibets tvillingar

Dagens spelbolag sätter i allmänhet inte sina odds själva, några få gör det, men de flesta hämtar sina odds från en oddsleverantör, något som gör att flera olika bolag ofta har i stort sett identiskt utbud och identiska odds. När det gäller Unibet har de sina tvillingar i LeoVegas. Precis samma utbud av matcher, och som sagt, snudd på identiska odds. Det enda man måste göra är att registrera sig igen, och vänja sig vid en ny hemsida. Som belöning får man två nya, fina, bonusar.

LeoVegas
100% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet

Fina bonusar just nu både hos LeoVegas. Bara att klicka på någon av knapparna ovan om man är en nöjd Unibetanvändare, men sugen på att prova något nytt.

Den uppmärksamme noterar att vi har ytterligare en mängd spelbolag här på sajten. Hur ska man tänka där då?

Man ska prova sig fram. För det finns en viktig grundregel i den här branschen, och det är att det aldrig är något negativt med att ta en extra bonus. Det är viktigt att läsa bonusarnas villkor noggrannt så man har koll på vad som gäller, men sen är det inget hokus pokus. De spelbolag som finns på den svenska marknaden tävlar om dig som kund, och de är beredda att ge en morot för att du ska prova just det bolaget. Det ska man utnyttja.

Bethard och Comeon

Vi har också Bethard, som ännu inte är lika stora som de riktigt stora jättarna, men som hela tiden växer via sin marknadsföring, oftast med hjälp av affischnamnet och delägaren Zlatan. Bethards främsta styrka är att man ofta har högst odds av alla spelbolag på de största ligorna som Premier League och Champions League. Samma sak med ATP-touren i tennis där man också satsar hårt. Höga odds innebär att man i längden har mer pengar i plånboken.

spelbolag

Om man gillar Bethard, och är sugen på en bonus, då ska man utan tvekan prova ComeOn. Samma utbud då de har samma oddsleverantör. Ibland lite lägre odds hos ComeOn, men de har å andra sidan en grymt trevlig bonus. 

Bethard
Lättnavigerad sajt
Höga odds
Snabba utbetalningar
ComeOn
200% upp till 1500 SEK i välkomstbonus!
Bra utbud
Snabba utbetalningar
18+, regler och villkor gäller

Betsson med kusiner

Vid det här laget kanske man märkt att man gillar bonusar? Då finns det ytterligare ett kluster av spelbolag. Betsson är en jätte på den svenska marknaden där man exempelvis är huvudsponsor till SHL. Riktigt bra bonus, ingenting i utbudet som man behöver sakna, och helt enkelt ett stabilt och bra spelbolag som man inte har någon anledning att inte prova på.

Betsson

100% upp till 1 000 SEK

18+, regler och villkor gäller
Läs recension
100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
Stort utbud med bra odds
Användarvänlig sajt
18+, regler och villkor gäller

Ett kluster av bolag var det. Betssons kusiner heter Nordicbet och Betsafe. Exakt samma utbud av matcher, snudd på exakt samma odds, och bara att plocka på sig bonusarna.

NordicBet

100% upp till 1000 SEK

18+, regler och villkor gäller
Läs recension
100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
Spel ner till div 5
Bäst odds på svensk sport
18+, regler och villkor gäller

Betsafe

100% upp till 500 SEK

18+, regler och villkor gäller
Läs recension
100% upp till 500 SEK i välkomstbonus!
Snygg sajt
Flera specialspel
18+, regler och villkor gäller

Dessutom givetvis bra att prova de olika sajterna. De må ha samma utbud och samma odds, men man kanske trivs mycket bättre på ett särskilt ställe, så att prova dem alla är klokt.

Snabba spelbolag

Om man vill att allt ska gå extra enkelt så finns det också några alternativ. Exempelvis Snabbare som har en blixtsnabb registrering. Man är igång och kan spela på bara någon minut, och om man skulle vinna får man ut pengarna till sitt bankkonto nästan lika snabbt. På minussidan noteras det att dessa bolag ofta inte erbjuder några bonusar utan istället fokuserar just på att det ska vara snabbt och enkelt.

Snabbare
Betting utan registrering
Sätt in direkt med BankID
Extremt snabba utbetalningar

När man börjar bli ett riktigt proffs då? Det finns alternativ då också. Betfair exempelvis där de riktigt stora spelarna ofta håller till. Där finns en oddsbörs där användarna spelar mot varandra och då ofta pressar upp oddsen högre än de är någon annanstans. Det rekommenderas att man är en duktig spelare innan man ger sig in på oddsbörsen, men Betfair har också en vanlig sportsbook där man kan få en trevlig bonus. Bara att välja vilket man föredrar.

Betfair Sportsbook

100% upp till 1 000 SEK

18+, regler och villkor gäller
Läs recension
100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
Världens största spelbörs
Även poker & casino
18+, regler och villkor gäller

Det finns hur mycket som helst att lära sig inom det här området, och vi i redaktionen tänker försöka hjälpa till framöver. Ibland med grundläggande texter som denna, men ibland också med texter för lite mer erfarna spelare. Vi anser att alla ska kunna hitta sin plats här på Betting.