Ja en minst sagt omtumlande säsong för den 21-årige ytterforwarden som gör sin andra säsong i världens bästa hockeyliga. Han valdes som nummer tre i draften 2013 efter Alexander Barkov och Nathan McKinnon. En lysande framtid spåddes för den talangfulle forwarden men han har mött en hel del hinder på vägen.

Vägrade spel i AHL, försov sig till match och begärde att bli trejdad


Drouin tyckte inte att Tampa Bay satsade på honom och ville till en annan organisation där han skulle få förtroende och mer speltid. Men att gå in som ordinarie i Tampas trupp är inte lätt, framförallt inte med spelare som Tyler Johnson, Steven Stamkos, Ondrej Palat, Alex Killorn, Nikita Kucherov, ja listan kan göras lång. Så istället för att träna hårdare för att förtjäna sin plats i truppen gick han ut och sa att han inte vill spela för Tampa Bay. Men han fick inte som han ville, han skickades ner till AHL där han sedan försov sig till en match. Försovningen ledde till att Drouin blev avstängd från spel av klubben och han hamnade ännu mer utanför.Sedan fick han chansen nu i slutspelsserien mot Detroit, där han fullständigt briljerade natten till idag. Drouin spelade fram till samtliga av Tampas tre mål i 3-2 segern borta mot Detroit. Han är en spelskicklig ytterforward med bra speluppfattning, skridskoåkning och passningsspel. Även om han är relativt liten till växten kompenserar han det på ett bra sätt i sin smarta spelstil. Detta är en spelare som Tampa kommer ha nytta av i många år framöver. En blivande storstjärna.

Detroit måste vinna resterande tre matcher för att ta sig vidare


Tampa har kopplat rejält grepp om matchserien efter nattens vinst. De har nu 3-1 i matcher och Detroits säsong ser ut att inom de närmsta dagarna vara över. Känns tråkigt med tanke på att detta är det sista vi kommer se av Pavel Datsyuk i NHL. Han har tidigare gått ut med att han tänker dra sig tillbaka till Ryssland efter säsongen för eventuellt fortsatt spel i KHL eller någon annanstans i Europa. Inte så konstigt med tanke på att han fyller 38 år om några månader.Trots Stamkos skadefrånvaro verkar inte Tampas produktivitet ha stannat av. Kucherov har gjort fem mål och tre assists på fyra matcher. En annan spelare som gjorde ett rejält avtryck förra året är Tyler Johnson. Detta slutspelet är inget undantag och amerikanen har gjort 2 mål och 5 assist på fyra matcher.

Så förmodligen kommer vi att få se Tampa i en kvartsfinal mot antingen Florida eller NY Islanders. Men man vet aldrig, Detroit kanske har vad som krävs för att vända på steken.