Efter den sensationella segern mot Frankrike i fredags väljer Janne Andersson att byta ut hela laget till kvällens match mot grannlandet Norge. Det innebär att spelare som Sam Larsson, Christoffer Nyman och Sebastian Larsson får chansen från start. 

Här är Sveriges startelva

Kristoffer Nordfeldt

Emil Krafth – Pontus Jansson – Filip Helander – Niklas Hult

Viktor Claesson – Oscar Hiljemark – Sebastian Larsson – Sam Larsson

Christoffer Nyman – John Guidetti

  • Det är en jäkligt bra startelva, känner jag, när jag tittar på den, säger Janne Andersson till Expressen.

Samuel Armenteros kan göra debut

Noterbart är att Samuel Armenteros, anfallaren som smällde in hela 21 mål för sitt Heracles, startar på bänken. Skulle han få hoppa in blir det i så fall debut i svenska a-landslaget. På sitt CV har han dock en rad landskamper från olika pojklandslag och U21-landslag. Armenteros som även har kubanskt medborgarskap, har tidigare flaggat för att välja just Kuba, men får han ett inhopp ikväll finns det kanske anledning att tänka om.

Norges lag

Lasse Lagerbäcks Norge har haft ett tufft VM-kval med enbart en seger (San Marino 4-1). Totalt har de bara skrapat ihop ynka 4 poäng, varav den senaste kom efter 1-1 mot Tjeckien i söndags. Precis som sin kollega Janne Andersson kommer även Lagerbäck rotera en del i laget.

Startelvan:

Ørjan Nyland

Jonas Svensson - Even Hovland - Håvard Nordtveit - Per-Egil Flo

Mohamed Elyounoussi - Anders Trondsen - Sander Berge - Mats Møller Dæhli

Alexander Søderlund - Bjørn Maars Johnsen

Ser man till båda lagens startelvor får Sverige anses vara favoriter. Den raka tvåan ger för närvarande 2.40 hos Expekt*. En seger skulle ge värdefulla rankingpoäng, vilket kan leda till en enklare lottning i ett eventuellt playoff för Sverige. Det finns med andra ord ingen anledning att spara på krutet!