Äntligen major igen! På torsdag den här veckan är det dags för PGA-mästerskapen, och vi har tagit oss ett snabbt snack med får golfexpert Niklas Andersson.

Masters

Niklas! Vi har tidigare läst att du är en jäkla bra golfspelare. Hur har säsongen hittills varit?

Den har börjat okej, men en gammal man som mig är numera högst beroende av värmen för att kunna prestera på topp. Återkom framåt The Open så kommer svaret vara att jag krossar banorna.

Men vi vill ju tro att du är ännu bättre på att analysera golf. PGA-mästerskapen, är det den minst coola majorn ändå?

Visst är det så. Masters och The Open är i en klass för sig och även US Open är klart före PGA-mästerskapen, men alla räknas, en major är en major, och årets fjärde största tävling är inte så tokigt ändå.

Säg något om årets bana?

Lite ovanlig för att vara i USA. Vi är där vana vid att allt är perfekt och minsta skavank är tillrättad med nagelsax. Här är det höga ruffar och kanske inte lika perfekt för ögat som många andra banor i USA, men träden ramar in banan fint och det kommer bli mysigt att se på. Banan spelas inte så lång, men är märkligt nog ändå lång att gå. Passar den mest vältränade av dem alla perfekt, Brooks Koepka.

Vi har redan läst ditt speltips om att Koepka vinner igen. Varför? Och vinner han stort eller blir det tajt?

Koepka är majorspecialisten i golfvärlden. Det har knappt funnits ens något liknande innan honom. Han är 50% bättre så fort det vankas major. Han är alltid med i toppen och nu kommer han dessutom in med gryende form och som regerande mästare. Floppar han just den här gången vore det märkligt. Men givetvis, det kommer bli jämnt. Konkurrensen i toppen är overklig och någon överlägsen seger är inte att vänta.

Spela Koepka till 12 gånger pengarna hos Unibet

Tiger då? Inte andra raka? Eller tror du på Koepka bara för att du hatar Tiger?

Hata är ett starkt ord, men nej, jag gillar honom bara inte. Han gjorde det bra i masters, men ska man vara helt ärlig var det mer de andra, Koepka, Molinari och Finau, som förlorade den tävlingen än att Tiger vann den. han är givetvis en av favoriterna här men nej, jag tror bara inte han räcker till.

Svenskarna? Har vi några med? Hur går det?

Stenson, Norén och Björk. Björk är en europatourspelare som inte håller på den här nivån riktigt. Norén är inte i form direkt. Stenson däremot, jag tycker han känns lite på gång. Han svingar bättre än på länge, formen är på uppgång, och han är bra i majors rent allmänt. Han känns inte ofarlig och med odds på uppemot 70 gånger pengarna, varför inte.

Något annat du känner att du vill upplysa oss om?

Avboka allt på kvällarna och nätterna torsdag-söndag. Njut av världsklassgolf! Och håll ögonen öppna efter mina specialspel här på betting.se under tävlingens gång.

Vi tackar Niklas och kunde inte hålla med mer, håll utkik efter hans speltips under hela veckan. Redan nu finns några stycken uppe.

Unibet
200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
Svensk gigant inom betting
Bättre odds än de flesta