Det är EM-kval som gäller för hela slanten denna torsdag då det vankas Europatips. Första stopp blir Tórshavn där Sverige ska ta ytterligare steg mot ett kommande EM.

Som krydda till moset finns 4 miljoner i jackpot att lägga vantarna på!

Spelstopp: 20:44

1. Färöarna - Sverige 2

Over/Under odds, Färöarna - Sverige, Tor 5 sep 2019 at 20:45 Linje: 2,5

Över

Under

Det är dags för Sverige att ställas mot ytterligare en blåbärsnation i kvalet till det europeiska mästerskapet. Färöarna har väl inte direkt rosat marknaden på sistone. Ö-nationen har dock ställt till problem förr i Tórshavn där bland annat Grekland, Kosovo och Lettland haft bekymmer.

Sverige står inte och faller med Claesson och Augustinssons frånvaro. Däremot är Robin Olsen ett frågetecken då 29-åringen mer eller mindre inte spelat på ett halvår. Hur är formen hos Emil Forsberg?

Granens vara eller icke vara i startelvan är också garanterat på tapeten här. En hel del frågor som kräver svar med andra ord.

Att Blågult ska falla ihop totalt är knappast troligt men ett kryss under tio procent kittlar trots allt lite. X2 blir därmed valet.

2. Rumänien - Spanien 2

Det känns ganska troligt att Grupp F:s vinnare när kvalet är färdigt heter Spanien. Spanjorerna har gått fram som en ångvält så långt men självklart stör Luis Enriques avhopp. Robert Moreno har tagit över spakarna hos La Furia Roja och en viss föryngringsprocess är inledd hos gästerna. Spännande att se Sarabia och Núnez tillsammans med Busquets, Ramos, Carvajal med flera.

Rumänien ser riktigt trevliga ut. Med en liknande föryngringsprocess har värdnationen med Hagi (Gheorghes son) och även Reading-proffset Puscas!

Trots att tvåan på förhand känns given att rita ner måste ändå ett varningens finger upp för rumänerna. Ta åtminstone med krysset här! 

3. Irland - Schweiz 2

Efter ett par enkla segrar mot Gibraltar i dubbelmöte, seger mot Georgien och ett kryss mot Danmark är det nu dags för nästa eldprov för Irland. Hemmanationen ställs här mot Schweiz som fortsatt ser riktigt bra ut.

Alpnationen föll i bronsmatchen mot England i Nations League tidigare i somras och är dessutom elfte-rankade av FIFA på världsrankingen. Kort och gott, det är inga duvungar som den gröna öns landslag ställs mot.

Shane Long saknas hos Irland. Den meriterande landslagsmannen har fått sparsamt med speltid under säsongsupptakten och ställs därmed utanför truppen här.

De rödvita är en klass bättre och därför ska strecken ramla från höger.

4. Israel - Nordmakedonien 2

Vi fortsätter på inslagen väg och utgår även här från en bortaseger då Nordmakedonien ska resa till Beer Sheva i Israel. Värdnationen har hela kvalets bästa målskytt i Zahavi som stått för sju strutar så långt.

Nationen föll dock stenhårt i bortamötet med Polen senast och nu är det ett ganska bra Balkan-lag som kommer på besök. När Nir Bitton nu har fått kasta in handduken blir tvåan ännu mer intressant.

Superveteranen Goran Pandev avgjorde dessutom ett kvalmöte på israelisk mark så sent som för två år sedan då de rödgula vann med 1-0 i Haifa.

X2 till omkring 30 procent är ett kap att starta med!

5. Finland - Grekland 1

Sist men inte minst är det våra kära grannar på andra sidan Östersjön som ska försöka dryga ut sin topp 2-placering här då Grekland kommer på besök till Tammerfors.

Med Teemu Pukkis fantastiska succé i England har finländarna återigen fått något att hoppas på. Nationen är faktiskt på väg mot EM-slutspelet med stormsteg efter tre raka 2-0-segrar.

Grekerna föll något oväntat mot Armenien senast och har varit alldeles för ojämna så långt.

En desperat bortanation kommer trots allt inte räcka till här och den finska festen fortsätter! Bra etta. 

6. Tyskland - Nederländerna 1

Kupongens supermöte får ändå Tyskland - Nederländerna anses vara. Tyskarna maler på i toppen och skulle vid en seger här mer eller mindre kunna räkna in EM-avancemanget.

För Nederländerna är det lite kniven mot strupen då Nordirland gått riktigt bra i toppen inledningsvis. Koeman besitter ett ruskigt fint lag med van Dijk som härförare i de bakersta leden. För Löws del är Sané utanför truppen med anledning av den skada han ådrog sig mot Liverpool tidigare i sommar.

Die Mannschaft ser ändå ruskigt fina ut och på tysk mark är hemmasegern mycket trolig.

7. Skottland - Ryssland 1

Skottland föll ihop i bortamötet med Belgien senast. Britterna var utan chans mot Hazard, De Bruyne och grabbarna i Bryssel men det är kanske inte den typ av matcher som Steve Clarke och hans landslag ska vinna.

Bättre chans till en skalp för hemmanationen nu. I tävlingssammanhang har faktiskt ingen förlust noterats på Hampden Park sen 2015! Ryssarna kommer till Glasgow med tre raka segrar i bagaget. Betydligt tuffare nu där dessutom Mirantjuk missar matchen med anledning av en skada.

1X känns tillräckligt.

8. Slovakien - Kroatien 1

Spännande möte i Trnava där två av gruppens giganter ställs mot varandra. Kroatien kommer till Slovakien med ett något försvagat landslag. Rakitic, Kovacic och Halilovic är bara ett par av kroaterna som inte finns tillgängliga här.

Upplagt för en mindre skräll med andra ord då värdnationen ser riktigt bra ut. Hamsik är fortsatt en motor hos slovakerna och framåt finns Mak och Duris bland annat.

Med procenten fördelaktigt åt vänster ska ettan målas ner först. Helgardera mötet om pengarna finns.   

9. Slovenien - Polen X

Det går bra för Polen just nu. Gästnationen gjorde som bekant ett slätstruket VM senast. Allt är glömt och Brzeczeks mannar har efter fyra matcher i EM-kvalet kammat hem full pott. Piatek och Lewandowski är ruskigt starka kort i de offensiva leden.

Slovenien blandar och ger en del. Senast mot Lettland blev det dock en storseger för värdarna som lämnade Riga med 5-0 i väskan. På hemmagräs är dessutom slovenerna ganska bra och när gästerna blir kraftig övervärderade behöver mötet garderas omgående.

Måla rakt över! 

10. Österrike - Lettland 1

Det behöver inte slösas med tecken i Salzburg denna torsdag. När en av Europas sämsta nationer gästar alplandet kommer det bli åka av för Stojanovics elva.

Gästerna har tolv raka matcher noterade utan seger och i kvalet har det blivit fyra inledande förluster. David Alaba missade senaste kvalmatchen för Österrike men Bayern München-spelaren är här åter. Även om ettan streckas upp mot 95 procent behöver den inte ifrågasättas!

Detta kommer bli en superlett uppgift för Das Team! 

11. Estland - Vitryssland X

Estland har fått tillbaka en av sina allra största stjärnor genom alla tider då Ragnar Klavan förstärker hemmastyrkorna. 33-åringen förväntas starta tillsammans med en av AIK:s allra mest lysande stjärnor denna säsong, Karol Mets.

I övrigt är estländarna fortsatt utan poäng i kvalet. Utan pinnar är även Vitryssland som dessutom får klara sig utan den forna storspelaren Hleb som valt att tacka för sig i landslaget.

Mötet förväntas här bli jämnt och krysset ligger allra närmast till hands. Gardera mötet från vänster.

12. Wales - Azerbajdzjan 1

Wales kommer få klara sig utan Ramsey i mötet med Azerbajdzjan eftersom han har fortsatta bekymmer med ryggen. Förbundskapten Ryan Giggs har dock inte så mycket mer bekymmer. Snarare tvärtom då Gareth Bale visar fin form och Daniel James har varit riktigt bra i United så långt denna säsong.

Eldnationen är självklart klasser sämre än britterna och kommer senast från en jobbig 1-5-förlust på hemmagräs. I Cardiff kommer gästerna få inrikta sig på att hålla tätt så länge som möjligt.

Över 90 minuter kommer det självklart inte hålla och drakarna ska vinna detta möte alla dagar i veckan.

13. Cypern - Kazakstan 1

Sist men inte minst är det medelhavsön Cypern som ska besökas där det ska spelas fotboll i Grupp I. Kazakstan kommer till Nicosia med en 4-0-seger mot San Marino i sin bagagelucka.

Mot svårare motstånd har det dock varit bekymmersamt för Bileks mannar. Bortanationen har dessutom bara vunnit en tävlingsmatch på resande fot sen 2009!

Cyprioterna behöver gå för segern här för att avståndet inte ska bli alltför långt uppåt i tabellen. Ettan ser ut att överspelas en aning men är ändå tillräckligt bra för att stå ensam.

Kassaskåpet! - Österrike

Det är omöjligt att ifrågasätta det österrikiska landslaget då blåbärsnationen Lettland kommer på besök till Salzburg. Ettan är inslagen med klubba!

Varningen! - Nordmakedonien

Det är inga ljusår i kvalité mellan Israel och Nordmakedonien. Nir Bittons frånvaro gör värdnationen än mer försvagade och med ett ganska spännande bortagäng där tvåan ser ut att hamna under tio procent är det ett givet inslag på alla system!

Förslag Europatipset 96 rader

1. Färöarna - Sverige x2
2. Rumänien - Spanien x2
3. Irland - Schweiz 2
4. Israel - Nordmakedonien x2
5. Finland - Grekland 1
6. Tyskland - Nederländerna 1
7. Skottland - Ryssland 1x
8. Slovakien - Kroatien 1x
9. Slovenien - Polen 1x2
10. Österrike - Lettland 1
11. Estland - Vitryssland x
12. Wales - Azerbajdzjan 1
13. Cypern - Kazakstan 1

Förslag Europatipset 864 rader

1. Färöarna - Sverige x2
2. Rumänien - Spanien x2
3. Irland - Schweiz x2
4. Israel - Nordmakedonien 1x2
5. Finland - Grekland 1
6. Tyskland - Nederländerna 1
7. Skottland - Ryssland 1x
8. Slovakien - Kroatien 1x2
9. Slovenien - Polen 1x2
10. Österrike - Lettland 1
11. Estland - Vitryssland 1x
12. Wales - Azerbajdzjan 1
13. Cypern - Kazakstan 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100