Åtta åttondelsfinaler ska avgöras under torsdagen där Napoli mot fjolårets semifinalister Red Bull Salzburg är den match som kittlar lite extra, men Frankfurt mot Inter blir också en riktigt intressant match med ett formstarkt hemmalag. Premier League-laget Arsenal åker till Frankrike för möte med Rennes medan Chelsea tar emot Dynamo Kiev på Stamford Bridge. Fem matcher har avspark 18:55, tre klockan 21:00. Betting.se ger dig samtliga matcher med odds inför åttondelsfinalerna av Europa League

Missa inte: Oddsgenomgång Europa Leagues sextondelsfinaler för säsongen 20/21

Dinamo Zagreb vs Benfica

Dinamo Zagreb tar emot Benfica i första mötet av två. Den kroatiska klubben mötte Plzen i sextondelsfinalen och efter att ha förlorat borta med 2-1 vände laget och vann returmötet med 3-0 efter mål at Orsic, Dilaver och Petkovic. Laget leder Prva HNL i överlägsen stil då man är hela 14 poäng före tvåan Rijeka.

Bortalaget Benfica har efter helgens vinst mot Porto tagit över serieledningen i Primeira Liga före just Porto. Med två poängs marginal siktar man på att ta tillbaka ligatiteln. I Europa League tog laget sig vidare från sextondelsfinalen genom att besegra Galatasaray efter att seger med 2-1 borta och oavgjort 0-0 hemma. Benfica är knappa favoriter enligt spelbolagen men det blir säkerligen en jämn match med ett galet tryck på läktarna på Stadion Maksimir i Kroatiens huvudstad Zagreb.

1X2 odds, Dinamo Zagreb - Benfica, Tor 7 mar 2019 at 18:55

Dinamo Zagreb

Lika

Benfica

Eintracht Frankfurt vs Inter

Den tyska ligafemman Eintracht Frankfurt får besök av den italienska ligafyran Inter på Commerzbank Arena i Frankfrukt. Det är ett formstarkt hemmalag som är obesegrade i nio raka matcher alla turneringar inräknade. I sextondelsfinalen hade laget en tuff lottning mot Sjachtar Donetsk och efter 2-2 borta var det öppet inför returen på hemmaplan. Då stod Frankfurt för en gedigen insats och vann med klara 4-1 efter mål av Jociv, Haller x2 och den kroatiske juvelen Ante Rebic som kanske gör sin sista säsong i klubben?! 

Motståndaren Inter har just nu den sista platsen till Champions League nästa säsong men har två raka matcher utan seger. I Europa Leagues sextondelsfinal hade den italienska klubben en relativ lugn väg vidare då man vann mot Rapid Wien med 1-0 borta och 4-0 hemma. 

1X2 odds, Eintracht Frankfurt - Inter, Tor 7 mar 2019 at 18:55

Eintracht Frankfurt

Lika

Inter

Renne vs Arsenal

Den franska klubben Rennes har ingen vidare säsong i Ligue 1. När 12 matcher återstår ligger laget på en tionde plats. Därför är det inte konstigt att anta att det är på Europa League som fokus ligger, men när laget lottades mot Arsenal var det knappast något jubel i det franska lägret och något favoritskap är det inte att tala om. Med sig har Renne Renne en fin presation sextondelsfinalen när laget tog sig vidare på bekostnad av Real Betis. Efter 3-3 på hemmaplan trodde nog många att Rennes skulle få det tufft att sig vidare men laget stod för en formidabel insats där Bensebaini, Hunou och Niang såg till att fransmännen åkte hem med en 3-1-seger. På de åtta senaste matcherna har Rennes endast 1 förlust.

För Arsenal har 2019 sett relativt bra ut även om det blivit förluster mot United, City, West Ham och Bate. Den sistnämnda spelade dock inte så stor roll eftersom det var i den första sextondelsfinalen av Europa League och Arsenal lyckades ta sig vidare genom att vinna hemmamötet med 3-0. I senaste matchen blev det 1-1 mot Tottenham och det resultatet gör att Arsenal nu är utanför topp 4 i Premier League. Kanske är en seger i Europa League vägen för "The Gunners" till Champions League 2019/20?

1X2 odds, Rennes - Arsenal, Tor 7 mar 2019 at 18:55

Rennes

Lika

Arsenal

Sevilla vs Slavia Prague

Den spanska klubben Sevilla trivs i Europa League. Faktum är att laget vunnit turneringen flest gånger av alla med hela fem titlar. Laget vann Europa League tre år i rad mellan 2014-2016 men sedan dess har det inte blivit någon Europatitel för spanjorerna. Formen i La Liga är inte särskilt god och Sevilla har halkat ned till en sjätteplats tack vare tre raka förluster i det inhemska spelet. I Europa har det gått bättre och i sextondelsfinalen mot Lazio hölls nollan intakt i båda matcherna och "Los Hispalenses" lyckades ta sig vidare efter 1-0 borta och 2-0 hemma.

Motståndaren Slavia Prague går en duell mot Victoria Plzen om titeln i den tjeckiska ligan. Det är fördel Slavia Prague som leder ligan med tre poäng före Plzen. Slavia Prague ställdes mot belgiska Genk i sextondelsfinalen av Europa League och efter 0-0 hemma var det öppet inför returmatchen. Då lyckades Slavia Prag göra hela fyra mål på bortaplan och kunde till slut vinna matchen med 4-1. En till synes omöjlig uppgift väntar; att försöka ta sig förbi Sevilla och nå en kvartsfinal.

1X2 odds, Sevilla - Slavia Prague, Tor 7 mar 2019 at 18:55

Sevilla

Lika

Slavia Prague

Zenit Petersburg vs Villarreal

Ryssland mot Spanien när ryska serieledaren Zenit får besök av Villarreal som har stora problem i det inhemska spelet. Faktum är att Villarreal just nu ligger på nedflyttningsplats och samtidigt ska spela åttondelsfinal i Europa League. Gästerna har tvåa raka förluster i La Liga och måste börja vinna för att inte åka ur serien. På de 15 senaste matcherna har Villarreal endast två segrar. En av dessa kom mot Sporting Lissabon med 1-0 i Europa Leagues sextondelsfinaler. Villarreal står redo för åttondelsfinalen, men det väntar tufft motstånd.

Zenit leder Ryska Premjer-Liga med tre poäng före Krasnodar. Laget har visat fin form men är inte riktigt i säsong ännu efter vinteruppehållet. Den ryska ligan drog precis igång igen och Zenit lyckades vinna första matchen borta mot Ural med 1-0. I Europa Leagues sextondelsfinal mötte den ryska klubben - som vann turneringen 2007/08 - turkiska Fenerbahce. Efter förlust med 1-0 borta var ryssarna tvungna att få med sig ett resultat på hemmaplan, något som lyckades när Zenit vann matchen med 3-1. Målskyttar:  2 Azmoun och 1O zdoev. 

1X2 odds, Zenit St. Petersburg - Villarreal, Tor 7 mar 2019 at 18:55

Zenit St. Petersburg

Lika

Villarreal

Chelsea vs Dymano Kiev

Chelseas väg mot finalen i Europa League fortsätter med Dynamo Kiev som nästa motståndare. Det är ett Chelsea som tog sig vidare till åttondelsfinal genom att besegra Malmö FF två gånger. Därefter har Londonklubben förlorat en final i Carabao Cup samtidigt som det blivit två raka segrar i Premier League mot Tottenham och Fulham. Detta har givit Sarri - den hårt ansatte italienska och kedjerökande tränaren - lite andrum efter en minst sagt turbulent tid. Det ryktades om att Sarri skulle få sparken men efter två raka segrar har han säkerligen köpt sig lite tid.

Dynamo Kiev ligger tvåa i den Ukrainska ligan, sju poäng bakom Sjachtar Donetsk. I sextondelsfinalen mot Olympiakos tog laget sig vidare efter 2-2 borta och seger med 1-0 hemma. Mot Chelsea ska ukrainarna dock inte räcka till men laget har i alla fall fördelen att avsluta på hemmaplan. Eftersom den Ukrainska ligan har uppehåll under vintern har laget endast spelat fyra tävlingsmatcher under 2019. Av de är facit 3 segrar och 1 oavgjord. Nu talar mycket för att första förlusten kommer mot Chelsea som är favoriter att vinna turneringen enligt spelbolagen. 

1X2 odds, Chelsea - Dynamo Kyiv, Tor 7 mar 2019 at 21:00

Chelsea

Lika

Dynamo Kyiv

Napoli vs Salzburg

Napoli hade ingen rolig kväll hemma mot Juventus efter att Alex Meret dragit på sig ett rött kort redan i den 25:e minuten. En intensiv och stökig match slutade med seger för Juventus med 2-1 efter missade straffar och dubbla röda kort. Efter förlusten är Napoli 16 poäng bakom Juventus och ligan är naturligtvis avgjord sedan länge. Klen tröst att avståndet ner till trean AC Milan är hela åtta poäng så att andraplatsen därmed fortfarande är deras med råge. I Europa League finns potential i hela vägen men Napoli är i turneringen efter att ha misslyckats ta sig vidare från gruppspelet i Champions League i en målskillnads-affär. I sextondelsfinalen mot Zurich vann Napoli med 3-1 borta och 2-0 hemma.

För Red Bull Salzburg är det Europaspelet som är viktigast eftersom ligaspelet redan är avgjort. Laget som ägs av läskedrycksföretaget leder ligan med 11 poäng när det endast har spelats 20 matcher. I Europa League nådde Red Bull hela vägen till semifinal under förra säsongen men det blir tufft att återupprepa den bedriften. Napoli är klara favoriter i såväl hemmamatchen som att ta sig vidare från dubbelmötet och visst blir det italienarna som tar sig till kvartsfinal?

1X2 odds, SSC Napoli - FC Sulzberg, Tor 7 mar 2019 at 21:00

SSC Napoli

Lika

FC Sulzberg
 ​​​​​​

Valencia vs Krasnodar

Valencia på tioende plats i La Liga får besök av FC Krasnodar hemma på Estadio de Mestalla i Valencia. Hemmalaget är favoriter att vinna matchen mot ett Krasnodar som inte fått det att stämma under 2019.

Sedan vinteruppehållet har Krasnodar spelat fyra tävlingsmatcher utan att lyckas vinna en enda. Det har dock räckt med kryss i Europa League då 0-0 hemma och 1-1 borta räckte för att ta sig förbi Bayer Leverkusen i sextondelsfinalen. Men i det inhemska spelet fick det konsekvenser, med uttåg ur cupen efter en svag prestation mot FK Rostov, samt 1-1 i ligaspelet mot Spartak Moskva - ett resultatet som innebar tappad serieledning till konkurrenten Zenit som just nu toppar tabellen.

I bra form är däremot Valencia som har 10 raka matcher utan att förlora.  Final i Copa del Rey väntar mot Barcelona och efter en miserabel höst i La Liga har resultaten börjat komma efter de mörkaste vintermånaderna. Nu krävs det två bra prestationer mot Krasnodar om drömme om Baku i Azerbadjan den 29: maj ska hållas vid liv.

1X2 odds, Valencia - FC Krasnodar, Tor 7 mar 2019 at 21:00

Valencia

Lika

FC Krasnodar