I skuggan av Champions League ska vi också få se Europa Leagues sextondelsfinaler avgöras. Förutom ettan och tvåan från varje grupp i Europa League ser vi också att det finns många  spännande matcher att upptäcka. Bland annat blir svenskmötet mellan Lindelöfs United och Isaks Real Sociedad något extra. I övrigt ser vi fram emot Granada mot Napoli och Salzburg mot Villareal. Oddsen som presenteras nedan är för att gå vidare till åttondelsfinal. Alla odds är hämtade från Betsson*.

Braga vs Roma

18/2, 17:55 & 25/2, 20:00

Lag Högsta odds Spelbolag
Braga 4,00
Roma 1,26
Roma kämpar på bakom toppen i Serie A men bör inte ha några problem att ta sig till åttondelsfinal när man ställs mot den portugisiska klubben. Även om Braga har närmat sig Big 3 i Portugal ska de inte räcka till mot ett lag av Romas kaliber. Därför tror vi definitivt på avancemang för Rom-klubben vilket oddsen också visar.

Speltips: Braga vs Roma

Roma når åttondelsfinal efter dubbelmötet mot Braga till oddset 1,26.

TILL BETFAIR

Röda Stjärnan vs AC Milan

18/2, 17:55 & 25/2, 20:00

Lag Högsta odds Spelbolag
Röda Stjärnan 6,00
AC Milan 1,14
AC Milan är dunderfavorit att ta sig förbi Röda Stjärnan och allt annat en avancemang för Zlatan Ibrahimovic och hans lagkamrater vore ett dunderfiasko. ”Ibra” är mitt inne i ett nytt kapitel i sin karriär och har vunnit turneringen förr. Om det blir ny slutseger i Europa League återstår att se men att ta sig vidare från sextondelsfinalen kommer inte vara några problem. Framförallt inte när Milan får avsluta hemma på San Siro.

Speltips: Röda Stjärnan vs AC Milan

Milan slår enkelt ut Röda Stjärnan och tar sig till åttondelsfinal till oddset 1,14.

TILL BETFAIR

Dynamo Kiev vs Club Brugge

18/2, 17:55 & 25/2, 20:00

Lag Högsta odds Spelbolag
Dynamo Kiev 2,25
Club Brugge 1,67
Ukraina mot Belgien i en sextondelsfinal som kanske inte lockar miljardpublik. Dynamo Kiev kommer från Champions League vilket också Club Brugge gör. Den belgiska klubben är favorit och får också avsluta på sin hemmaarena. Dynamo Kiev är ett bra lag men vi tror att Brugge är snäppet för starka och tar sig vidare till åttondelsfinal.

Speltips: Dynamo Kiev vs Club Brugge

Club Brugge tar sig förbi Dynamo Kiev och vidare till åttondelsfinalerna av Europa League till oddset 1.67.

TILL BETFAIR

Du kanske också är intresserad av vår genomgång av odds inför åttondelsfinalerna i Champions League?

Krasnodar vs Dinamo Zagreb

18/2, 17:55 & 25/2, 20:00

Lag Högsta odds Spelbolag
Krasnodar 2,10
Dinamo Zagreb 1,77
Marcus Berg, Victor Claesson och Kristoffer Olsson får fortsätta i Europa League efter att ha slutat tre i sin grupp i Champions League. Nu får man möta Kroatiens bästa lag Dinamo Zagreb och det är kroaterna som är favoriter. Men vitor att svensklaget kan överraska och faktiskt ta sig vidare till åttondelsfinal. De har rutin av dessa matcher och därför tror vi att ryssarna går vidare.

Speltips: Krasnodar vs Dinamo Zagreb

Krasnodar lär rutinerat vinna denna match även om oddset just nu inte är i deras favör. Vi spelar Krasnodar som vinnare till 2.10

TILL BETFAIR

Olympiakos vs PSV Eindhoven

18/2, 17:55 & 25/2, 20:00

Lag Högsta odds Spelbolag
Olympiakos 2,02
PSV Eindhoven 1,83
Detta kan bli ett mycket jämnt dubbelmöte mellan två klassiska klubbar. Olympiakos kommer från ett äventyr i Champions League men med City och Porto i gruppen fick grekerna nöja sig med en tredjeplats och fortsatt spelande i Europa League. För PSV har det gått bra under säsongen och laget är med och utmanar i toppen av tabellen. Med tanke på att laget får avsluta på hemmaplan och dessutom slipper publik under matchen i Aten gör att vi tror att de går vidare.

Speltips: Olympiakos vs PSV Eindhoven

Här tror både vi och oddsen att PSV Eindhoven går vidare till åttondelsfinalen, vi spelar detta till det aningen höga oddset 1.83.

TILL BETFAIR

Real Sociedad vs Manchester United

18/2, 17:55 & 25/2, 20:00

Lag Högsta odds Spelbolag
Real Sociedad 2,75
Manchester United 1,47
Alexander Isak har det i dagsläget ganska kämpigt med formen men hans Real Sociedad har gjort det bra och är med i kampen om topplaceringar i La Liga. För Uniteds del har säsongen innehållit både höga toppar men också väldigt djupa dalar. Om United går in i dubbelmötet med bästa manskap och verkligen vill satsa på Europa League tror vi de tar sig vidare. Men det är högst oklart hur tävlingen prioriteras, framförallt om United är med i ligatoppen när det närmar sig. Vi tror ändå att United lyckas ta sig vidare till åttondelsfinal.

Speltips: Real Sociedad vs Manchester United


Detta blir en match Manchester United tar hem. Vi nöjer oss med oddset 1.47 för detta spel.

TILL BETFAIR

Slavia Prag - Leicester

18/2, 17:55 & 25/2, 20:00

Lag Högsta odds Spelbolag
Slavia Prag 4,10
Leicester 1,25
Brendon Rodgers fortsätter att göra det bra som tränare för Leicester som etablerat sig bland Big 6 i England. Att man nu ställs mot Tjeckiens Slavia Prag är inget som lär skrämma den brittiska klubben, framförallt inte med tanke på att laget får avsluta hemma på King Power Stadium. Vardy och grabbarna lär inte ha allt för stora problem med att ta sig till åttondelsfinal. Det lär avgöras redan i första mötet.

Speltips Slavia Prag - Leicester

Leicester slår ut Slavia Prag utan några problem. Vi spelar detta hos Betfair till 1.25.

TILL BETFAIR

Wolfsberger AC vs Tottenham

18/2, 17:55 & 24/2, 17:00

Lag Högsta odds Spelbolag
Wolfsberger AC 8,50
Tottenham 1,08
Tysklands överraskning Wolfsberger fortsätter att göra det bra i Europaspelet. Frågan är dock om det inte blev lite väl tuff lottning mot Mourinhos Tottenham. Spurs har en strålande säsong och kan mycket väl vinna tävlingen. Oddsen 1,08 på avancemang över två möten visar hur stora favoriter klubben är. Framförallt med tanke på att man får avsluta hemma på Tottenham Hotspur Stadium. Därför tror vi att det blir komfortabelt för Mourinho och gänget som tar sig vidare.

Speltips: Wolfsberger AC vs Tottenham

Hotspurs tar sig vidare till åttondelsfinalen. Punkt. Vi spelar detta till det jättelåga, men säkra oddset 1.08.

TILL BETFAIR

Young Boys vs Bayer Leverkusen

18/2, 17:55 & 25/2, 20:00

Lag Högsta odds Spelbolag
Young Boys 3,85
Bayer Leverkusen 1,28
Schweiz mot Tyskland i ett spännande möte. Eller i ärlighetens namn kommer det nog inte bli så spännande. Young Boys har inte spelarmaterialet att kunna hota Leverkusen som gör det lysande spå alla fronter. I Bundesliga har formen varit kanon och Europaspelet fläckfritt. Därför är det nu mycket som talar för att det blir Leverkusen som tar sig vidare vilket oddsen också visar. Young Boys är bra men inte ens bäst i Schweiz och har inte tillräckligt med kvalité för att hota tyskarna.

Speltips: Youngs Boys vs Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen slår ut Youngs Boys och tar sig vidare till åttondelsfinalen till oddset 1.28.

TILL BETFAIR

Royal Antwerpen vs Glasgow Rangers

18/2, 20:00 & 25/2, 17:55

Lag Högsta odds Spelbolag
Royal Antwerpen 3,50
Glasgow Rangers 1,32
Belgien tar emot skotska ligaledaren Glasgow Rangers som ser ut att hindra ärkerivalen Celtic från sin tionde raka ligatitel. Steven Gerrard leder klubben och med tanke på att man avslutar hemma i Skottland samt har ett bättre lag talar mycket för att det kan bli avancemang för Rangers. Filip Helander är ordinarie i mittlåset för den skotska klubben och det finns mycket att se fram emot inför dubbelmötet mot Antwerpen.

Speltips: Royal Antwerpen vs Glasgow Rangers

Vi väljer att lita på oddsen här och lira Glasgow Rangers som vinnare mot Royal Antwerpen till oddset 1.32.

TILL BETFAIR

Benfica vs Arsenal

18/2, 20:00 & 25/2, 17:55

Lag Högsta odds Spelbolag
Benfica 2,62
Arsenal 1,52
Arsenal är i skrivande stund riktigt illa ute i Premier League och behöver garanterat vinna Europa League för att nå Champions League nästa år. Det är dock ingenting som talar för det även om laget är favorit att slå ut Benfica. Oddsen på 1,52 är dock något för låga med tanke på Arsenals horribla form för tillfället. Samtidigt har Arteta visat sig vara en bra cupcoach med seger i FA-cupen i somras samt Community Shield. Dessutom slog man ut Liverpool i Carabao Cup. Vi tror att fiaskot fullbordas med uttåg mot Benfica.

Speltips Benfica vs Arsenal

Här tror vi att oddsen är felsatta. Arsenal är inte såhär vassa. Vi tror att Benfica gör ett avancemang till åttondelsfinalen och spelar detta till alldeles för höga 2.62.

TILL BETFAIR

Granada vs Napoli

18/2, 20:00 & 25/2, 17:55

Lag Högsta odds Spelbolag
Granada 3,75
Napoli 1,29
Spanska Granada slog ut Malmö FF i Play Off och har övertygat under sin första Europasejour någonsin. Nu väntar ett dubbelmöte mot Napoli där den italienska klubben är favoriter att ta sig vidare. Napoli får avgöra hemma i Neapel men behöver göra en fullständig prestation då Granada är ett mycket skickligt lag. De vann sin grupp komfortabelt och har gjort det bra i La Liga. Men Napoli har rutinen som krävs för den här typen av dubbelmöten och det tror vi blir avgörande.

Speltips: Granada vs Napoli

Napoli tar sig vidare till åttondelsfinalen på Granadas bekostnad till oddset 1.29.

TILL BETFAIR

Lille vs Ajax

18/2, 20:00 & 25/2, 17:55

Lag Högsta odds Spelbolag
Lille 2,75
Ajax 1,47
Franska laget Lille har överraskat mycket positivt under säsongen. Laget förtjänar att vara i åttondelsfinal efter en tuff grupp med Milan, Celtic och Sparta Prag. Ajax kommer från Champions League där det inte räckte till mot Atalanta och Liverpool. Dock hamnade man före danska Midtjylland vilket innebär att laget nu får fortsätta i Europa League. Oddsen är lite väl mycket till holländska klubbens favör men samtidigt har man mer erfarenhet av slutspelsmatcher i Europa och har också fördelen att man får avsluta på hemmaplan. Med det i åtanke tror vi på avancemang för den klassiska nederländska klubben.

Speltips: Lille vs Ajax

Ajax tar hem vinsten till oddset 1.47, vi tror inte att Lille klarar av att skrälla i denna match.

TILL BETFAIR

M. Tel Aviv vs Shakhtar Donetsk

18/2, 20:00 & 25/2, 17:55

Lag Högsta odds Spelbolag
M Tel Aviv 4,00
Shakhtar Donetsk 1,26
Den israeliska klubben Tel Aviv är klara underdogs mot Shakhtar Donetsk från Ukraina. Detta med all rätta då Donetsk har varit i den här situationen flera gånger förr och dessutom har ett betydligt mer slagkraftigt lag än sin motståndare. Att dubbelmötet dessutom avgörs i Ukraina kommer gynna Donetsk mycket. Därför tror vi att det blir Ukraina i åttondelsfinalen vilket oddsen också visar med all tydlighet. 

Speltips: M. Tel Aviv vs Shakhtar Donetsk

Shakhtar vinner detta utan någon större möda. Vi spelar detta till oddset 1.26 hos Betfair.

TILL BETFAIR

Molde vs Hoffenheim

18/2, 20:00 & 26/2, 17:55

Lag Högsta odds Spelbolag
Molde 5,50
Hoffenheim 1,16
Norska laget Molde har gjort det överraskande bra i Europa League. I gruppspelet blev det ganska komfortabelt avancemang bakom Arsenal som vann gruppen. I ligaspelet blev Molde tvåa efter omöjliga Bodø/Glimt som rusade igenom med seriesegern. Hoffenheim har en ung tränare och ett spännande lag. De vann sin grupp i Europa League och mycket talar för att man vinner dubbelmötet mot Molde också. Bortamatchen i Trondheim kan dock bli en tuff historia men Hoffenheim reder ut detta och tar sig hela vägen till åttondelsfinal.

Speltips: Molde vs Hoffenheim

Molde har gjort förvånansvärt bra ifrån sig. Tyvärr går dem inte längre än så här i EL. Vi spelar Hoffenheim som vinnare till 1.16.

TILL BETFAIR

Salzburg vs Villarreal

18/2, 20:00 & 25/2, 17:55

Tävling Högsta odds Spelbolag
Salzburg 2,25
Villareal 1,67
Vilket dubbelmöte vi har framför oss mellan Salzburg och Villarreal, två ytterst skickliga lag. Salzburg har gjort det väldigt bra i Europa League tidigare och fick tuff lottning i sin debut i CL. Så tufft att det blev både Bayern och Atletico Madrid i samma grupp. Laget hamnade trea i gruppen vilket innebär fortsatt spel i Europa League. Villarreal i sin tur vann sin grupp i Europa League och är favoriter att ta sig vidare till åttondelsfinal. Framförallt när man också får avsluta dubbelmötet på hemmaplan.

Speltips: Salzburg vs Villarreal

Denna match blir jämn. Vi tippar att det blir Villarreal som går vidare till åttondelsfinalen.

TILL BETFAIR

Bäst spelbolag för odds på fotboll

Vill du jämföra odds från olika spelbolag hjälper vi dig med detta i vårt matchcenter: Odds på fotboll.

Spelbolagen nedan är de som normalt sett har högst odds på fotboll, vill du alltid få högsta odds på Europa League bör du öppna ett konto hos dessa:

Hämta spelkrediter här!

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Läs recension
Regler och villkor gäller
Ansvarsfullt spelande
18+ åldersgräns
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

100 SEK freebet

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Läs recension
100 SEK freebet
Svensk gigant inom betting
Specialodds på film och politik
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Lättnavigerad sajt
Höga odds
Snabba utbetalningar

Spela för 100 kr och få 100 kr i bonus

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Läs recension
100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
Världens största spelbörs
Även poker & casino
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

100 kr freebet

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Läs recension
Höga limiteringsgränser
Ute med odds tidigt
Bra sportprodukt
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se