Manchester United nya rekordhållare, Spurs i toppen av tabellen och ett City som fortsätter demolera sina motståndare. Missade du någon av helgens största höjdpunkter i den engelska högstaligan kan du läsa allt om det i våran summering.

City går som tåget

Citys maskin är i full rullning nu. Visst var starten på 2021/22 aningen trög med förlusten på bortaplan mot Tottenham Hotspur, men sedan dess har de levererat vad som förväntades av dem innan säsongen drog igång. De tog på Etihad emot ett Arsenal som har haft en lång uppförsbacke, egentligen sedan försäsongen drog igång. Det dröjde bara 7 minuter innan Manchester City hade gjort första målet och fem minuter senare kom det ytterligare ett, än värre blev det efter att Granit Xhaka hade dragit på sig det röda kortet i matchminut 35. Arsenal med endast tio man på planen släppte in ytterligare tre mål. 

Läs mer om Premier League i våran säsongsguide!

Tuchels inflytande på Chelsea

Även om det slutade lika för Liverpool och Chelsea på Anfield var detta en vinst för Londonlaget. Det var Tuchel och co som tog ledningen genom Kai Havertz efter 22 minuter. En ledning de höll fram tills att Reece James med handen på mållinjen tog emot ett skott från Sadio Mané. Det resulterade i rött kort och utvisning för ytterbacken och en straff tilldömdes hemmalaget. Den tog Mohamed Salah hand om och skickade in den till 1-1. Under andra halvleken gjorde bortalaget en strålande defensiv insats och tillät inte Liverpool utöka siffrorna i matchen.

Vinnare Högsta odds Spelbolag
Mohamed Salah vinner skytteligan 6,00

Tottenham Hotspur går upp i ledning av tabellen

Det var på förhand inte det svåraste motståndet som skulle komma till Tottenham Hotspur Stadium för att förhindra de liljevita från att ta ledningen i Premier League. Inför säsongen nyuppflyttade Watford kom på besök med förhoppningen om att lämna med åtminstone ett poäng, så blev det inte, för i minut 42 fick Tottenham frispark utanför bortalagets straffområde. Son tog hand om den och skickade in den direkt i mål. Hemmalaget hade senare under matchen bud på fler mål där b.la Kane var väldigt nära att utöka ledningen.

Nuno Espirito Santo har för första gången sedan 1949 fört Spurs till tre raka vinster i inledningen av en säsong.

Premier League topp 4 Högsta odds Spelbolag
Tottenham slutar topp 4 3,10

Manchester United slår rekord

I och med att United vann sin match i helgen på bortaplan mot Wolves med 0-1 slog de Arsenals gamla rekord från 03/04 i antalet matcher de gick i rad utan att förlora borta. “The invincibles” tidigare rekord var på 27 matcher, men eftersom att Mason Greenwood i den 80:e höll sig framme och fick in matchens enda mål är United nu ny rekordhållare. Vinsten tog dem upp på en tredjeplats i tabellen och det ser lovande ut för det röda laget från Manchester som även har en viss Ronaldo på väg in i startelvan.

Läs om Premier Leagues högst värderade spelare!