Höjdpunkten inför den andra omgången av Premier League 2021/22 var Londonderbyt mellan Arsenal - Chelsea. Men förutom det mötet skulle det komma att bli en riktigt bra runda där den stora vinnaren i efterhand är Brighton. Potter har tagit två segrar med laget och gjort mål i båda. Men det mest minnesvärda från omgången är Danny Ings kanonmål mot Newcastle. 

Danny Ings supermål

Det var precis innan matchen skulle gå till halvtid som Aston Villas Tyrone Mings skarvar den vidare från inkastet till den inför säsongen inköpte anfallaren Danny Ings som slänger sig och smäller till med en perfekt träff på en cykelspark. Snyggaste målet som gjorts hittills, men säkerligen även en kandidat till att bli årets mål när det ska utses i slutet av spelåret. Aston Villa utökade sedan ledningen till 2-0 genom Anwar El Ghazi på straff och det besökande Newcastle åkte på sin andra raka förlust för säsongen.

Vinnare Högsta odds Spelbolag
Danny Ings vinner skytteligan 20,00

Brighton har hittat målet

Jättebra start på säsongen av Graham Potters Brighton som i helgen tog sin andra raka seger när de gästades av nykomlingen Watford. Redan efter första halvlek ledde de med 2-0 som även blev slutresultatet, men när Watford bytte in Troy Deeney i minut 78 vaknade hela laget till och var även nära att göra mål. Hemmalaget höll ifrån och kunde gå av planen med sin andra raka trepoängare. Brighton hade förra säsongen enorma problem att hitta målet och det vilade ett tungt ansvar på Neil Maupay, men nu har han inlett med 2 mål på 2 matcher.

Läs om de 15 högst värderade spelarna i Premier League 2021/22!

Norwich redan klara för nedflyttning?

Vi kanske inte ska dra för stora växlar gällande Norwich ännu eftersom att de mött ligans två kanske främsta titelutmanare den här säsongen. Men är man ett lag i Premier League och har -8 i målskillnad efter två omgångar utan att imponera alls i någon av sina inledande matcher är det riktigt illa. Nästa vecka ställs de mot Leicester och laget kan då stå på noll poäng på tre matcher om de inte höjer sig. Norwich är efter två omgångar den främsta kandidaten till att flyttas ner.

Nedflyttning Högsta odds Spelbolag
Norwich åker ur 1,70

Spurs tar andra raka

Efter veckans fiasko i bortamatchen mot portugisiska Pacos i kvalet till Europa Conference League var Spurs tvungna att höja sig igen. Vad vi fick se i mötet på Molineux mot Wolves var kanske inget Tottenham Hotspur som spelade på toppen av sin förmåga, men vinst blev det slutligen med 0-1. Detta efter att Dele Alli hade gjort mål på straff i första halvlek. Wolves kom i anfallsvågor matchen igenom och Spurs hade det inte lätt med Adama Traoré på kanten, men lyckades hålla nollan genom att Lloris gjorde en riktigt bra insats mellan stolparna.

Säsongens första stora Londonderby

Chelsea hade kunnat gjort betydligt fler mål på Arsenal när de på söndagskvällen ställdes mot varandra på Emirates. Det vi fick se var ett gästande lag från West End som fullständigt  körde över Arteta och co. Första målet gjordes av Lukaku som i matchminut 15 stod rätt placerad i straffområdet och skickade in 0-1. 20 minuter senare var det dags för mål nummer 2 när en helt omarkerad Reece James utan problem kunde skjuta in 0-2. Arsenal tände till en aning i andra halvlek, men hade inte förmågan att hålla det uppe under någon längre tid. Chelsea var för bra helt enkelt.

Vinnare Högsta odds Spelbolag
Chelsea vinner Premier League 2021/22 3,75