Det råder hockeyfeber i Nashville, staden som annars är mest känd för sin countrymusik. Efter att ha krossat Pittsburgh med hela 5-1 igår lever hoppet för Predators, och fansen har verkligen bjudit upp till dans. Räkna med ett kokande Bridgestone Arena även ikväll när Nashville ska försöka utjämna till 2-2 i serien.

Lagmaskinen Nashville

På pappret har inte Nashville samma toppar som Penguins har, däremot har man en riktigt imponerande bredd. Den tilltänkte målskytten Filip Forsberg har gått mållös i de tre första finalmatcherna, men vad gör det när andra kliver fram? I 5-1-segern senast gjordes målen av fem olika spelare, vilket innebär att 19 spelare gjort mål för Predators i slutspelet.

Pittsburghs stjärnor måste höja sig

För Penguins del gäller det att skaka av sig förlusten senast och snabbt studsa tillbaka. Om så ska ske krävs det att stjärnor som Malkin, Crosby med flera höjer sig både ett och två snäpp. Förra matchen noterades Crosby och Malkin för 0 (!) skott vardera. Och när de inte levererar blir det smärtsamt tydligt att Pittsburgh är alltför beroende av sina storstjärnor.

Patric Hörnqvist vs Mattias Ekholm

Det hettade till rejält mellan de två svenskarna i senaste matchen. I den tredje perioden var frustrationen hos Penguins påtaglig och Hörnqvist började bråka med Ekholm som svarade med att puckla tillbaka. Sedan stod de och svor åt varandra – på svenska. Den kanadensiska domaren förstod antagligen inte ett enda ord men delade ändå ut två utvisningar för misconduct. Får vi se något liknande ikväll?

 

Nashville står som knappa favoriter sett till oddsen. Den raka ettan ger i nuläget 2.13 hos Expekt*.