I normala fall brukar inte januarifönstret bjuda på några monstervärvningar. De flesta stora övergångar sker under sommaren. Men med alla tränarbyten som varit med Antonio Conte till Spurs, Eddie Howe som ska rädda Newcastle från att ramla ur och klubbarna som slåss om titeln i Premier League ser det ut som att vi har ett mer spännande vinterfönster än på länge framför oss. Mitt i spekulationerna om en eventuell flytt befinner sig även våran svenska stjärna Dejan Kulusevski.

Newcastle

I och med övertagandet av Newcastle och pengarna som kommit in har det av alla lag i Premier League mest ryktats kring dem, att de kommer förstärka en hel del redan i januari. De ligger illa till i tabellen och fortsätter de på samma sätt de gjort hittills riskerar de i allra högsta grad att halka ner till Championship. De spelare som det pratats mest om är Eden Hazard, Aaron Ramsey, Nabil Fekir, Kieran Trippier och Adrien Rabiot. Helt osannolikt är det inte att vi kommer att få se åtminstone ett av namnen i Newcastle från januari och framåt.

Transfer  Högsta odds Spelbolag
Aaron Ramsey till Newcastle 3,50

Tottenham Hotspur

Med anställningen av Conte som tränare kommer det krav på spelare han vill värva in för att det ska passa in i hans spelsystem. För att han ska få det kommer enligt rykten, Tottenhams ordförande Daniel Levy skjuta till de pengar som behövs för att förstärka laget. Högst upp på listan är Fiorentinas anfallare Dusan Vlahovic. Det ryktas även en hel del om Inters mittback Stefan de Vrij. För att satsningen med Antonio Conte ska lyckas går det inte att hålla igen på de ekonomiska medlen, så räkna med att få se ett Spurs som värvar framöver.

Chelsea

Efter att Napolis lagkapten, Lorenzo Insigne under sommaren visade upp sig på den stora scenen under det europeiska mästerskapet där han storspelade och var högst bidragande till att Italien slutligen kunde landa EM-guldet har intresset från klubbar i Premier League växt sig större. Främst i racet om hans signatur ska Chelsea enligt ryktena vara. Eftersom att de går för ligatiteln är det en jättebra förstärkning om de lyckas att landa honom. Hans kontrakt med Serie A-klubben sträcker sig fram till sommaren 2022, vilket gör en flytt i januari ännu mer sannolik om den syditalienska klubben vill casha in på honom.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Chelsea ligamästare 2021/22 3,25

Manchester City

City som trots att de redan sitter på ligans bredaste trupp, är alltid med i ryktena när det börjar närma sig ett transferfönster. Så även denna gång. Det är Frenkie de Jong som kan säljas av Barcelona. Grunden till detta är den katalanska storklubbens svåra ekonomiska sits. Manchester City ska vara beredda att erbjuda Raheem Sterling i utbyte, men för att landa den holländske mittfältsstjärnan kommer det nog utöver det även krävas en stor summa pengar.

Kulusevski ryktas till Premier League

Det har varit snålt om speltid i Juventus för den svenske yttern, Dejan Kulusevski, sedan säsongen 2021/22 startade. Det har i och med det spekulerats om en eventuell flytt. Längst fram i ledet av alternativen står enligt de senaste ryktena, Arsenal.

Juventus förra tränare Andrea Pirlo visade förra spelåret att han hade stort förtroende för svensken. Under honom startade Dejan i 19 Serie A-matcher och fick även göra flertalet inhopp. Han levererade också genom att göra 4 mål och 3 assist. Men resultaten för Turinklubben under Pirlo var inte tillfredsställande nog för att ge honom fortsatt förtroende inför 2021/22. In kom istället den nygamle tränaren Massimiliano Allegri med siktet inställt på att föra laget tillbaka till toppen igen.

Läs om vilka vi tippar vinner Serie A!

Bänkad av Allegri

Tränarbytet har således lett till att den svenska stjärnan mestadels hamnat på bänken. Det har bara blivit två starter i ligan och nio inhopp. I Champions League, 0 starter och 4 inhopp. Allegri verkar inte heller särskilt intresserad av att låta honom få mer speltid. Men intresset från storklubbar ute i Europa låter inte vänta på sig där det hetaste spåret ska vara Arsenal som enligt uppgifter har hört sig för om en eventuell övergång i januari. Andra lag i Premier League som även de ska vara intresserade är Liverpool och Tottenham Hotspur, men även de regerande Bundesligamästarna Bayern München nämns som en tänkbar framtida destination.

Påminner om John Guidetti

Situationen påminner om en annan svensk spelare. Nämligen John Guidetti. Redan som 15-åring blev han värvad till Manchester City. Men det blev aldrig speltid för honom i storklubben istället blev han utlånad till diverse klubbar i Europa och trots succé i Feyenoord fick han aldrig chansen att spela i det engelska laget som han tillhörde fram till 2015. Numer tillhör han Deportivo Alaves i La Liga.