Tidig seriefinal i Superettan väntar på Olympia ikväll när Helsingborg ställs mot nykomlingen Brommapojkarna. Obesegrade HIF på bortaplan blir Olof Mellbergs tuffaste test hittills som BP-tränare, dessutom är det på gräs vilket inte är till fördel för BP.

Mellberg har utvecklat BP till en lagmaskin

Under Olof mellbergs ledning har BP blivit en riktig lagmaskin, det är bara att titta på målskillnaden (24-6) så ser man var laget är på väg. Än mer imponerande blir det med tanke på att man kort inpå säsongen tappade sina två nyckelspelare Junior Martinsson-Ngouali och Felix Beijmo till Hammarby respektive Djurgården. Men det tycks inte spela någon roll för BP fyller bara på med spelare från egna leden och nyförvärv från division 1 som gör det minst lika bra.

Några som är extra värda att hålla koll på är supertalangen och anfallaren Viktor Göykeres samt Kevin Kabran, yttermittfältaren som leder den interna skytteligan på 5 mål. Bortsett från dem har Gustav Sandberg-Magnusson växlat upp och axlat rollen som vattenbärare på mittfältet på ett utmärkt sätt.

Den enda förlusten hittills kom mot Falkenberg på bortaplan, på gräs, vilket också är underlaget i kvällens match. Man ska inte dra förhastade slutsatser om en enskild match, men ändå, det kan sätta käppar i hjulet för deras spel med tanke på att man är vana att både spela och träna på konstgräs.

Obesegrade Helsingborg börjar hitta tillbaka till glädjen

Fjolårets mardrömssäsong slutade på värsta tänkbara sätt. Inte nog med att man åkte ur Allsvenskan – sista matchen slutade även i en rejäl publikskandal där supportrarna hamnade i handgemäng med Jordan Larsson. Nu verkar det dock som att glädjen har återvänt till Olympia, laget går bra och publiken har kommit tillbaka. Det andas en optimism i föreningen som inte funnits på flera år.

HIF har också lyckats behålla stora delar av truppen från förra året, och det finns en hel del rutinerade spelare som Mikael Dahlberg, Peter Larsson, Andreas Landgren, Martin Christensen med flera. Med Superettan-mått är det en stabil trupp, vilket återspeglar sig i resultaten. På 11 matcher har man ännu inte förlorat (6 vinster och 5 oavgjorda).

Ettan på Helsingborg till 2.50 och krysset till 3.65  hos Mobilebet lockar. Jag har trots allt svårt att se HIF förlora och känslan är att BP inte trivs lika bra på naturgräs som konstgräs.