Vilka spelare är redo att glänsa i Handbolls-EM 2024? Vi har gått igenom och listat mästerskapets största talanger som kan få sitt genombrott i år. Följ med oss på Betting och läs om EM i Tysklands största talanger i handboll.

Spela på EM i handboll hos SpeedyBet!

Det kan bli sista mästerskapet där vi kommer se legendarer som  Nikola Karabatic och Mikkel Hansen. Nu är det dags att ta en titt på vilka handbollsspelare som eventuellt kan bli framtidens stora superstjärnor.

Läs även: Vem är världens bästa handbollsspelare?

EM i Tyskland är här och bland de 24 lagen som deltar hittar vi många spelare med otrolig potential. Vem blir den nya Stefan Lövgren eller kanske Magnus Wislander? Här följer några namn ni bör hålla extra koll på under mästerskapet.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

Óli Mittún  - Färöarna

Mittún är det senaste fantastiska framtidslöftet från Färöarna som kommer att göra sin debut i EM vid bara 18 års ålder, efter att ha briljerat i de yngre ålderskategorierna för sitt hemland.

Med 80 gjorda mål i U18 EM 2022 var Mittún inte bara den bästa målskytten, utan också tävlingens MVP. Ett år senare, i Ungdoms VM 2023, gjorde mittbacken 87 mål och blev både bästa målskytt och All-star centerback.

Mittún har fortsatt sina fantastiska prestationer i EHF European League och den här säsongen gjorde han 29 mål för IK Sävehof i svenska Handbollsligan och var en viktig kugge för det svenska laget som tog sig till slutspel, vilket ger en utmärkt grund för talangen, som följer i sin kusin Elias Ellefsen á Skipagøtus fotspår.

Zoran Ilic - Ungern

Efter att ha lånats ut till Orlen Wisla Plock säsongen 2020/21 återvände Ilic till sin moderklubb, Telekom Veszprém HC, där han hade sin bästa säsong hittills i Machineseeker EHF Champions League och gjorde 22 mål för det ungerska laget vid bara 22 års ålder.

Ilic är en lång och kraftfull högerback som utsågs till årets ungerska manliga ungdomsspelare 2021 och 2022 samt var All Star-högerback i 2023 års IHF Junior VM,, med några fantastiska prestationer i laget som slutade på andra plats efter Tyskland.

Efter att ha gjort sin debut för seniorlaget 2020 kommer Ilic troligen att spela för Ungern i EM för första gången, eftersom han inte lyckades ta sig till laget 2022 när Ungern var medarrangörer.

David Späth - Tyskland

Med sina 1.97 meter kommer målvakten bli en väldigt svår vägg att rubba i detta Europamästerskap på hemmaplan. När Tyskland vann U19 EM 2021 var Späth en avgörande faktor av deras framgång och nominerades till tävlingens All-star Team.

Två år senare, vid Junior-VM 2023, levererade Späth mer magi och nominerades till All-star Team ännu en gång efter att ha hjälpt Tyskland att säkra titeln, med en räddningsprocent på 35%.

Späth har en räddningsprocent på 30,4% i Bundesliga för sin klubb, Rhein-Neckar Löwen, och kommer att utgöra ett utmärkt par med den mer erfarne Andreas Wolff, som kommer in med stora förväntningar på EM 2024.

EM 2024 Högsta odds Spelbolag
Blir bästa målvakt 251,00

På jakt efter speltips? Här hittar ni samtliga handbolls-em tips!

Francisco Costa - Portugal

Portugals högerback fyller inte 19 år förrän i slutet av EM 2024, men han har redan briljerat för både klubb och land under de senaste åren. Costa värvades av Sporting CP 2021 och gjorde 61 mål under sin första säsong i Europa League, 97 under sin andra och har 32 mål efter sex matcher under den här säsongen av den n'st största cupen i Europa.

Sommaren 2022 i U-20 EM tog Costa Portugal till silvermedalj efter en fantastisk prestation, där han var den bästa målskytten med 58 mål, samt utsågs till All-Star högerback efter att han hade fyra matcher som slutade tvåsiffrigt.

Costa debuterade för seniorlandslaget 2022, och detta blir hans andra stora internationella tävling efter att ha spelat för VM 2023. Nu siktar den stora talangen på att göra en strålande debut som senior i ett EM och vi har höga förhoppningar på spelaren.

Miloš Kos - Serbien

Den 21-årige vänsterbacken har briljerat för Serbiens yngre lag under de senaste åren och var bland annat en av nyckelspelarna i den trupp som tog bronsmedaljen vid U-20 EM 2022. Den 1,92 meter långa spelaren var faktiskt den fjärde bästa målskytten i tävlingen med 44 mål.

Kos, som nu är 21 år gammal, har haft ett genombrottsår under sin andra säsong i Machineseeker EHF Champions League, där han spelar för HC Zagreb. Under den föregående säsongen, då han också var utlånad till HC Izvidac, gjorde Kos ett mål; den här gången har han stundtals varit ostoppbar för Zagreb.

Endast den erfarne vänsteryttern Timur Dibirov och högerbacken Luka Klarica har gjort fler mål för Zagreb den här säsongen än Kos, som har 35 mål under sitt namn och visar sig vara ett framtida supernamn för serbisk handboll. Nu kommer han att göra sig redo för sin debut i EM som senior, efter att han var den tredje bästa målskytten i 2023 Junior-VM med 50 mål, vilket hjälpte nationen till en fjärdeplats.

EM 2024 Högsta odds Spelbolag
Blir MVP 151,00

Dominik Kuzmanović - Kroatien

Målvakter brukarmogna med åldern senare i karriären, men Kuzmanovićs väg uppåt har varit inget annat än extraordinär. Trots att han bara är 21 år gammal har den kroatiske väggen redan haft några utmärkta prestationer i sin karriär, inklusive på klubbnivå för RK Nexe.

Förra säsongen i EHF Europa League slutade Kuzmanović åtta i antalet räddningar där han stoppade 112 skott med en räddningsprocent på 31,3 %. Den här säsongen har han tagit det ett snäpp till och är fyra med 60 blockerade skott för en räddningsprocent på 32,7%.

Kroatien har en lista med många bra målvakter i sin historia, och Kuzmanović kan mycket väl bli en av de bästa i historien om han fortsätter sin utveckling, efter att redan ha dominerat positionen i de yngre ålderskategorierna för sitt landslag.

EM 2024 Högsta odds Spelbolag
Blir bästa målvakt 151,00

Elias Ellefsen á Skipagøtu - Färöarna

Bara 20 år gammal utsågs Ellefsen á Skipagøtu till MVP i den svenska handbollsligan. Ett år senare blev han bästa målskytt i JVM 2023 och flyttade till THW Kiel, en av giganterna inom europeisk handboll, eftersom hans talang var omöjlig att gå miste om.

Nu kommer Ellefsen á Skipagøtu att leda Färöarna i en historisk tävling: Deras första framträdande i ett EM efter en fantastisk prestation i kvalet, där de säkrade segrar mot Rumänien och Ukraina på sin hemmaplan.

Mittbacken har gjort 33 mål i Machineseeker EHF Champions League, och den erfarenheten kommer sannolikt att ge honom en huvudroll i Tyskland den här upplagan efter att han redan har skrivit historia för Färöarna i de yngre ålderskategorierna. Taket är högt för Ellefsen á Skipagøtu, som säkerligen är en av de bästa spelarna att hålla ögonen på under EM 2024.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

FAQ: Världens största handbollstalanger

Här får ni svaren på de vanligaste frågorna om de största talangerna inom handbollen idag.

Vem är världens största talang i handboll?

Samtliga namn på listan i denna artikel tillhör världens största talanger i handboll. Vi sticker ut hakan och nominerar Ellefsen á Skipagøtu i Färöarna som den absolut största talangen 2024.