Dags för major i golfens värld igen. Senare idag torsdag startar US Open på Erin Hills som ligger i Wisconsin, ganska långt norrut och lite till öst i USA. Erin Hills, en bana som varit avstängd sen i höstas enbart för att vara förberedd till max inför just den här tävlingen. Förberedd ska den också vara. Spelarna har under träningsvarven haft enorm problem med en skyhöga ruffen och när sämre väder dessutom väntar under de kommande dagarna, vissa pratar om att risken finns att det ska bli snudd på ospelbart.

Så blir det emellertid sällan. De kan det de gör, spelarna, och de kommer i vanlig ordning behärska förhållandena utmärkt, åtminstone vissa av dem. 

Svenskarna

Fyra svenskar deltar i tävlingen. Veteranen Daniel Chopra som aldrig någonsin verkar varken ge upp eller falla ifrån. Han kommer ständigt tillbaka. David Lingmerth som emellanåt gör det bra i lite mindre PGA-tourtävlingar men sällan har något att hämta i majors. Och så våra två världsstjärnor, Alex Norén och Henrik Stenson, rankade åtta respektive sexa i världen. Borde tillhöra två av tävlingens absoluta favoriter, men tyvärr är kanske så inte riktigt fallet. Stenson sliter fortfarande med sin form och brukar märkligt nog ha svårt att få till det i US Open. Han har ett spel som borde passa perfekt för den typ av golf som oftast spelas men får alltså sällan till det. Norén är alltså åtta i världen men kanske aningen tveksamt om den rankingen motsvarar hans spelstyrka. Europatourspelarna gynnas rejält på denna ranking. Norén har det alltid väldigt svårt när han ska mäta sig med de absolut bästa spelarna i världen på PGA-touren.

Oddsen

Hur ser oddsen ut då? Det ska vi titta till. Vi går till våra vänner på Bethard* där man just nu via denna länk kan få 100% bonus upp till 1400 kronor. Kan vara ett trevligt tillskott om man tänkt sig att vinna en lite större summa på den här tävlingen. Vill man dra igång sitt spelandet hos Bethard* och ta del av denna extra fina bonus så använder man sig av denna länk.

Johnson, 8,25. Vann US Open förra året, är överlägsen världsetta och även om han haft en del skadeproblem, inget snack om att han är tävlingens klara favorit. För övrigt en god idé att hålla koll på den här killens barns framfart i idrottsvärlden om sisådär 20-talet år. Han är nämligen ihop med och har två barn tillsammans med Wayne Gretzkys dotter. Goda gener är att vänta.

McIlroy, 11,25. Alltid livsfarlig om han nu plötsligt skulle få spelet att stämma. Haft det stökigt med skador och utrustningsbyte men om det klaffar, då finns alla möjligheter. Har högst kapacitet av alla.

Spieth, 14,50. Inte så het som han var för något år sen. Inte mig emot. Tråkig, men bra.

Day, 15. En annan spelare som haft det stökigt på senare tid. Innan dess klar världsetta och nivån för att vinna finns naturligtvis där.

Rahm, 20,50. Inte ens varit proffs i ett år men är ändå topp-10 i världen. Var bästa amatör i US Open förra året. Har sen dess varit en av de absolut bästa spelarna i världen. Kan utan tvekan vinna.

Fowler, 23. Nivåmässigt inga problem alls men lite tveksam form och har kanske inte riktigt det spel man behöver för att vinna just US Open.

Garcia, 25,50. Fick äntligen vinna sin första major senast. Igen nu? Tveksamt.

Scott, 25. Med i racet, men inte någon av huvudfavoriterna denna gång.

Stenson, 31. Inte heller Stenson känns som någon av de hetaste spelarna just nu. Fortsatt svag form. Men får han det plötsligt att stämma, då har han utan tvekan kapacitet att slå dem alla igen.

Norén, 61. Ska mycket till för vinst, men en topp-10-placering ska finnas inom räckhåll om han får till det.

Lingmerth, 201. Finns väldigt många som ligger framför i hackordningen och Lingmerth slår alldeles för kort för att riktigt kunna hävda sig på en sån här bana men en riktig kämpe och kvalgränsen ska vara en klar möjlighet att klara.

Chopra, 1001. En av de absolut minst betrodda spelarna. Vinner naturligtvis inte. Klarar han kvalgränsen har han överpresterat.

De första spelarna slår ut strax innan klockan 14 svensk tid så eventuella spel ska placeras innan dess.

  • 61.00