Då var det äntligen igång. Första avsnittet av Game of Thrones har kablats ut över världen. Inledningen var väldigt pampig när Daenerys och Jon Snow med efterfölje red in i Winterfell. Vi fick se en Daenerys som nu är drottning över Winterfell. Med viss skepsis från nordbornas sida, inte minst Sansa Stark. Det ryktades om att huset Lannister ska ansluta sig till Winterfell för att sluta upp i kampen mot ”The Night King” och hans döda arme’. Ett orosmoment dök upp gällande de 2 drakarna i Daenery’s arme’. De verkar inte trivas i norra delarna av Westeros eftersom att de inte äter som de borde göra. Jon Snow fick även reda på sitt ursprung, att han är Aegon Targaryen. Daenerys är alltså Jon Snow’s faster. Angående ryktet om Lannisters i Winterfell, episoden slutar med att Jaime Lannister dyker upp i Winterfell och möter blicken från den rullstolsbundne Bran Stark. Vi fick ett smakprov på vad som komma skall i fortsättningen av säsongen.

Gå till Unibet för odds på Game of Thrones

 Oddsutveckling efter första episoden.

Oddset på att Cersei som nu sitter på tronen även kommer att sitta på tronen i slutet av säsongen har gått upp till 15,00 hos Unibet. Det kan helt klart vara spelvärt eftersom vi vet hur smart hon är när det kommer till att behålla makten. Daenerys är den utvalde att styra huset Stark, men det har börjat komma upp en del grejer till ytan gällande hennes väg till makten. Vi fick reda på att hon såg till att mörda Samwell Tarly’s pappa och även bror när de skulle sluta upp med huset Lannister. Det kan bli en del problem eftersom att Samwell och Jon Snow står varandra nära. Oddset på att Daenerys sitter på tronen i slutet ligger fortfarande kvar på stadiga 10,00 hos Unibet.

Om man har spelat på vem eller vilka som kommer att överleva till slutet av säsong 8 har man fortfarande allt att vinna eftersom att det inte var någon karaktär som går att spela på otroligt nog inte miste livet i första avsnittet. Den karaktär som fick sätta livet till var Ned Umber som var en del av de som vaktade ”The Wall”. Efter nästa veckas episod kommer vi att vara ännu mer uppdaterade. Det ska bli intressant att följa oddsutvecklingen efter den episoden. Läs mer om Game of thrones odds på våran specialspelssida. Det är en mer heltäckande artikel på Betting.se gällande Game of Thrones.

Game of Thrones

Källa för bilden: Winteriscoming.net