Fyra dagar har gått sedan den snöpliga förlusten på Stade de France mot ett stjärnspäckat Frankrike. Chans för Sverige att få en snabb revansch när man nu beger sig till Ungern för träningsmatch. En hel del förändringar kommer att göras i startelvan jämfört med den som startade matchen i fredags kväll. 19.45 är det avspark i vad som blir Janne Anderssons femte match som förbundskapten för det svenska landslaget.

Ungern – Sverige | Avspark 19.45

Träningsmatch och ett tillfälle för förbundskaptenerna att rotera i startelvan för att ge spelare chansen att visa upp sig på den stora scenen. Janne Andersson var såklart besviken efter förlusten mot Frankrike med 2–1 men framhöll ändå att där fanns många positiva saker att ta med sig ifrån fredagens match.

Sverige startar enligt följande:

Kristoffer Nordfeldt

Emil Krafth - Pontus Jansson - Andreas Granqvist - Oscar Wendt

Marcus Rohdén - Oscar Hiljemark - Jakob Johansson - Sam Larsson

Christoffer Nyman - Isaac Kiese Thelin

 

Hela åtta stycken nya namn i startelvan och säkerligen ett antal byten i andra halvlek gör att matchen verkligen får karaktären utav en träningsmatch. Förbundskaptenen har dock gjort klart att man inte kommer att ta lätt på kvällens uppgift utan tvärtom, ett gyllene tillfälle att ta revansch för den snöpliga förlusten mot Frankrike.

Ungern spelade match så sent som för två dagar sedan mot Andorra i VM-kvalet, vinst med 4–0. Även i det ungerska laget kommer det att roteras friskt, inte minst på grund utav den korta vilan man haft sedan förra matchen.

Matchen mot Ungern blir den sista landskampen för år 2016 och visst hade det känts bra att avsluta med en seger. Nästa landslagssamling är inte innan i mars månad då man återigen ska in i VM-kvalet och spela.

 

Ungern – 2.73 | Oavgjort – 3.20 | Sverige – 2.63