Vi här på Betting älskar golf och nu är det äntligen dags för US Open, en av de absolut största tävlingarna.

Allt drar igång under torsdagen den här veckan och därför tar vi oss ett snack med vår golfexpert Niklas Andersson.

Hur är läget nu för tiden, Niklas? Och framför allt, hur går den egna golfkarriären? Hänt något sen sist?

Tackar som frågar, allt är kanon. Stortävlingarna avlöser varandra och det är lagom varmt ute för golf. Mitt eget spel har sakta men säkert blivit bättre med några rundor under par plus att min första HIO blev gjord. Årets debut på en mindre tour här i Sverige till helgen så ser fram emot denna helg på alla plan.

I den riktiga golfvärlden då, där de riktiga spelarna spelar. Vad har hänt den senaste månaden? Vilka har varit heta?

Oj, massor! Koepka pulveriserade allt och alla på den "omöjliga" banan Bethpage. Lite spänning på slutet säger vissa men han var totalt överlägsen! Allt snack om omöjliga banor blir liksom löjligt, vissa är bara för bra på touren. Sen McIlroys uppvisning i Kanada senast var galen, snudd på den bästa enskilda rundan jag sett. När han bara vill vara bra så är han till och med lite vassare är Koepka. Spieth som vi jagat ett tag på speltipsen är på väg till gammal god form men han kommer troligtvis inte räcka denna helg på Pebble Beach med hans något vinglande spel från tee.

US Open på ingång. Hur står sig US Open mot de andra majorsen?

US Open är nostalgi ,klass ,klurigt och alltid kul att se på.Trea över majors i min bok. Tätt efter Masters och Brittish Open med betoning på tätt.

Något som är speciellt med US Open banorna rent generellt? Svåra?

Banorna sätts upp svårt med knähöga ruffar, stenhårda greener och så vidare. Denna vecka inget undantag! Pebble Beach kommer bli klurig med vind och stenhårda greener. De gör allt för att banan ska vinna över spelarna, men det går givetvis inte eftersom dagens topp är så sjukt bra. För att besegra de bästa spelarna måste man göra det i princip ospelbart, och det varken vill eller kan man göra.

Den här gången Pebble Beach ja. Berätta allt du vet om den. Har du spelat den själv?

Kan knappt bli bättre i USA än så här, efter Augusta är detta nummer två. Hålen precis vid havet är med ordentliga vindar snudd på omöjliga, men vindstilla blir de en munsbit! Hål 7 är en par 3 på omkring 100 meter rakt nerför ut mot havet, som poesi. Aldrig spelat banan själv tyvärr men en kompis har varit där ett tiotal gånger och jag har därmed fått gott om rapporter. Det går knappt att beskriva hur bra och svår banan är för en ordinär golfare, det måste nog upplevas. Med runt 3 i hcp har han skjutit 74 som bäst i lätt vind från klubbtee, hans bästa runda någonsin. Då har han gått några 67:or här hemma i Sverige, så det skiljer en del, minst sagt. Och då ska man kanske veta att spelarna inte riktigt kommer spela från klubbtee i den här tävlingen.

McIlroy favorit i US Open

Favoriterna är de vanliga, McIlroy, Johnson och Koepka. Woods strax bakom dem enligt oddsen. Vem är din favorit just nu?

Efter förra helgens uppvisning måste jag gå på McIlroy som favorit. Men så fort det är en major är Koepka 10 gånger bättre än på en vanlig tävling! Knapp favorit, McIlroy. Koepka precis bakom honom.

Om vi tänker odds då? Plocka ut tre spelare som känns spelvärda?

Scott är superintressant denna vecka till ett relativt högt odds. Ser honom som precis bakom McIlroy och Koepka. Om puttern bara är ljummen för Scott så kommer han va med.

Spela Scott till 36 gånger hos Betfair

Kaymer är värd en slant till superhögt odds. Han har spelat bättre och bättre fram till för två helger sen där han sånär vann. Otroligt bra spel 3,5 varv tills det häxade lite. Likt Scott har han jobbat med den mentala biten och saker och ting börjar falla på plats.

Spela Kaymer till 150 gånger hos Betfair

McIlroy är trots allt berättigad favorit som han spelade senast. Med hans höjd på järnen kommer han få fast alla bollar på de hårda greenerna och givetvis vara med på söndag om han nu bara vill. Det känns som vanligt att första nio på torsdagen styr hela hans tävling. En bra start där och han är på humör och kommer kriga om det!

Spela McIlroy till 11 gånger hos Betfair

Stenson den av svenskarna som har chans

Svenskarna?

Stenson va bra i Kanada men spelade bort sina chanser till topplacering första nio sista dagen. Spelet såg bra ut och han puttade helt okej. Han är etta på touren i år på antal greenträffar och det kommer givetvis vara oerhört viktigt på den här banan med sina små och stenhårda greener. Liten smygvarning på Stenson, absolut värde på klarad kvalgränsen och sluta topp- 20.

Stenson vinner? 95 gånger pengarna hos Betfair

Norén har totalt tappat all sorts form och det är tyvärr svårt att se hur han ska klara kvalgränsen här. Han ligger riktigt risigt till för att ens klara tourkortet inför nästa år. Hoppas verkligen på bättre form snarast men är tveksam till honom inför denna tävling.

Kinhult kvalade in vilket är starkt gjort. Håller till på Europatouren där han tog sin första seger för en månad sen. Kommer alltså till Pebble Beach med bra form. Frågan är bara hur mycket nervositeten och respekten gör sig påmind. Lite intressant med spel på klarad klarad kvalgräns till fint odds. Gör han det så är det oerhört bra gjort, men lite feeling för att det kan hända.

100% upp till 1 000 SEK

18+, regler och villkor gäller
Läs recension
100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
Världens största spelbörs
Även poker & casino
18+, regler och villkor gäller