Det finns många rutinerade deltagare i Eurovision men endast en som vunnit tävlingen tidigare – Loreen. Alla Eurovision odds säger samma sak: Loreen vinner Eurovision Song Contest 2023. Senast Sverige vann Eurovision var 2015 och 2012 var senast Loreen vann Eurovision - den gången med klassikern ”Euphoria”. I år kan det dock vara dags igen, åtminstone om vi ska lita på spelbolagen!

Betta på Loreen i Eurovision hos Expekt

Odds på Loreen i Eurovision

Spelbolagen är överens. Loreen vinner Eurovision 2023. Ända sedan hon framförde ”Tattoo” i Melodifestivalen har Sverige varit favoriter att vinna Eurovision. På senare tid har oddset på Loreen dock sjunkit kraftigt. Till en början stod hon i upp emot 3 gånger pengarna men nu erbjuder vissa spelbolag endast kring 1,60 i odds. Det är ett tecken på att det kommit in stora mängder pengar på att Sverige vinner Eurovision. 

Detta talar för att Loreen vinner Eurovision

Loreen är omåttligt populär efter succén med "Euphoria" och att hennes ansikte är välkänt är garanterat en fördel. Det skadar inte heller att sjunga i semifinal 1 i Eurovision. Detta gör att hennes sång får två dagars extra spridning jämfört med de som sjunger i semifinal 2 i Eurovision. Men om Loreen vinner Eurovision är det i slutändan tack vare låten och framförandet.

Så hur bra är då låten ”Tattoo”? Vi ska vara ärliga med att säga att Loreen blivit anklagad för plagiat. Något som förvisso drabbar något bidrag varje år men som i slutändan sällan skadar bidraget. Både låtar som ”The winner takes it all” av ABBA och ”Flying free” av Pont Aeri har nämnts i dessa sammanhang. Bedöm själva.

Största konkurrentera till Loreen i Eurovision

Ukraina är tredjehandsfavoriter att vinna Eurovision med en ganska medioker sång. För Ukrainas del handlar det dock inte särskilt mycket om låten, utan om vilken sympati övriga Europa väljer att visa. Vi på betting tror att Ukraina kommer att få en del sympatiröster men inte i närheten av vad de fick förra året.

Finland är däremot en ordentligt hot och det enda bidraget som kan sätta käppar i hjulet för Loreen i Eurovision. Till en början är låten inget man höjer på ögonbrynen över men den utvecklas till något som sällan skådats på en livescen. Oddset på Finland att vinna Eurovision lockar men vi håller ändå Loreen som odds favorit.

Speltips: Loreen vinner Eurovision

Vi tycker egentligen inte att ”Tattoo” är något mästerverk men man måste se till konkurrensen i Eurovision och i år är den påtagligt dålig. Loreen tickar dessutom alla boxar; framträdandet har alla effekter man kan önska och hennes framträdande får 10 av 10. Det enda som egentligen talar emot Loreen i Eurovision är plagiat-anklagelserna. Om dessa rykten får ordentligt fäste innan finalen kan det medföra färre röster.

Oddset på Loreen är inte jättesmickrande men om hon vinner semifinal 1 så kommer oddset att sjunga ytterligare – därför rekommenderar vi att du lägger ditt spel på Eurovision innan tisdagen 9 maj.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

Sveriges chanser att vinna Eurovision 2023

Italien är alltid att räkna med nu för tiden och Spanien verkar satsa hårdare och hårdare för varje år. Eller är det Sveriges tur igen? Är det i år vi tangerar Irland?

Sverige representeras som bekant av Loreen med låten "Tattoo" som framförs på engelska. Loreen vann Melodifestivalen 2023 i överlägsen stil och är nu storfavorit att vinna Eurovision. 

Sverige har en fin tradition av att göra bra ifrån sig i Eurovision. Faktum är att Sverige har vunnit tävlingen sex gånger (1974, 1984, 1991, 1999, 2012, 2015), vilket är näst bäst överlag. Irland har vunnit en gång mer än Sverige, men de har å andra sidan inte vunnit sen 1996. Loreen är som sagt favorit att vinna Eurovision 2023 och är således klar favorit att även bli bäst i Norden.

Finland chanser att vinna Eurovision 2023

Finland representeras av Käärijä, som ställer upp med ett bidrag som rimmar väl med Eurovision. Det här sticker ut ordentligt och kan bäst beskrivas som en salig mix av pop, hårdrock och synt vilket som sagt gör låten väldigt speciell med ett skönt gung. En ärlig utmanare till Loreen, inte bara om vem som ska bli bäst i Norden utan de utmanar även om att bli vinnare av Eurovision.

Finland har vunnit Eurovision en gång, 2006, då med Lordi och Hard Rock Hallelujah. Man kanske inte ska jämföra Cha Cha Cha med Hallelujah även om den här låten har stor potential. Lär hamna topp 5 med marginal.

Norge chanser att vinna Eurovision 2023

Norden har ett grymt starkt startfält i år. Norge är rankade fyra om man sammanställer alla Eurovision odds, men är endast tredjehandsfavoriter att bli bäst i Norden. Det säger en hel del om konkurrensen från grannländerna. Med pampiga låten “Queen Of Kings” vann Alessandra den norska motsvarigheten av melodifestivalen. Som titeln antyder så finns det en hel del inslag av attityd i den här inslaget.

Norge har vunnit Eurovision 3 gånger (1985, 1995, 2009). Norge kan utmana med sin kaxighet, och känslan är att bidraget kommer gå hem i Östeuropa. Frågan är vad övriga Europa tycker?

Island chanser att vinna Eurovision 2023

Island är ett av få länder som har för vana att sjunga på det inhemska språket men har nu återgått till den mer normala inställningen och Diljá, som representerar Island, sjunger alltså låten "Power" på Engelska. Men faktum är att ursprungsversionen av den här låten heter "Lifandi inni í mér" och framfördes först på isländska. I finalen av Söngvakeppnin valde dock Diljá att sjunga den engelska versionen och valdes sedemera till vinnare av sångtävlingen och får därmed representera Island i Eurovision. Någon större succé blir det dock inte - varken enligt odds eller Eurovision oddsen.

Danmark chanser att vinna Eurovision 2023

Det här bidraget är raka motsatsen till bröderna Olsen - och lär även gå motsatt öde till mötes. Danmark är bottentippat och får vara väldigt nöjda om de tar sig till final. Låten framförs av Reiley som vann Dansk Melodi Grand Prix 2023. 

Danska bidraget bjuder på lättsam pop men danskarna bör inte räkna med någon topplacering. Danmark har vunnit Eurovision 3 gånger (1963, 2000 och 2013).

FAQ om Loreen i ESC 2023

Få svar på de vanligast ställda frågorna om Loreen i Eurovision nedan.

Har Loreen vunnit Eurovision tidigare?

Ja, hon vann Eurovision 2012 med låten "Euphoria"

Hur många gånger har Sverige vunnit Eurovision Song Contest?

Sex gånger har Sverige vunnit Europas största musiktävling. Du kan läsa om allt i våran artikel "svenska vinnare eurovision".

Vilket land har vunnit Eurovision flest gånger?

Irland har vunnit Europas största musiktävling sju gånger och har flest vinster någonsin. Om Sverige vinner Eurovision 2023 går vi upp på lika många vinster.