Veckans sista Europatipset innehåller 13 matcher från fyra länder och detta med en jackpot på 3 millar. Premier League, Allsvenskan, Superettan, Superligan och Ligue 1 är vad som gäller. Vi inleder med ett hett rivalmöte på Old Trafford och frågan är om Solskjaers Red Devils inleder med seger? Mot 13 rätt!

 

Spelstopp: 14:59

 

1. Manchester United - Chelsea X

Först ut är Old Trafford och Manchester United inleder som knappa favoriter i kraft av hemmagräs. Chelsea har sex raka på den här arenan utan seger och för att hitta senaste gången London-laget vann mot United får vi backa bandet till 2013. United är dock inte vad de en gång var och här bör Chelsea ha något större chans till skräll än vad strecken säger. Får ni med samtliga tecken är det att föredra.

 

2. Leicester - Wolverhampton 1

På King Power Stadium sparkar The Foxes igång säsongen mot The Wolves. Värdarna fick till slut acceptera bud från Man United på landslagsmannen Maguire, vilket gör att han numera är ett minne blott i Brendan Rodgers lagbygge. Truppen är ändå hyggligt god och på hemmagräs bör värdarna ha chans mot ett lag av Wolves kaliber. 1X är att rekommendera och den garderingen bör räcka gott här.

 

3. Newcastle - Arsenal 2

På St. James’ Park ska Newcastle få bekänna färg direkt i premiären. Arsenal som förstärkt sina offensiva kvalitéer med bland annat Nicolas Pépé agerar favoriter här och vi köper det. The Gunners avslutade fönstret med att plocka in David Luiz från lokalrivalen Chelsea och jämför man trupperna mellan dessa lag är det mycket som talar för bortaseger. Tvåan är således svår att blunda för och känns naturligast att inleda med.

 

4. AFC Eskilstuna - AIK 1

Nu hem till Allsvenskan och först ut är Tunavallen där värdarna möter AIK i ett bra läge. Gästerna har tidigare i veckan spelat Europa League-kval i Moldavien, en match som de förvisso vann med 2-1, men där det väntar viktigt returmöte i slutet på nästa. AFC går en tuff bottenstrid och är i gigantiskt stort poängbehov. Kanske kan de sprattla till och stå för en praktskräll mot Norlings AIK som har Europa League i både huvudet och fötterna? Gardera med skrällen om stålarna räcker.

 

5. Hammarby - Helsingborg 1

I huvudstaden ställs målmaskinen Hammarby mot ett Helsingborg som visar prov på dålig form. Värdarna får klara sig utan Dusan Djuric här, men har en imponerande form med 13 poäng på de fem senaste och hela 22-9 i målkvot. Henkes HIF står på en seger i samma formtabell och på Tele 2 Arena lär de förlänga sviten av segerlösa matcher. Ettan är värd att spika, även om den streckas högt.

 

6. Häcken - Malmö FF X

På Bravida Arena i Göteborg vankas det toppmatch när de himmelsblå gästar Götet. MFF har precis som AIK en Europa League-match i benen sedan i torsdags, men för skåningarnas del blev det en behagligare resa då Zrinjski besegrades med 3-0 på Stadion. Häcken har inget Europa-kval att tänka på längre, vilket ger fullt fokus på Allsvenskan. Poängchans, absolut, men blir det seger? Gardera gärna hela vägen om stålarna räcker.

 

7. IFK Norrköping - Elfsborg 1

Östgötaporten i Norrköping härnäst och här ställs hemmastarkt mot bortasvagt. Jimmy Thelins Elfsborg har ingen rolig säsong såhär långt och är på resande fot seriens fjärde sämsta bortalag. En seger och två oavgjorda är vad Ellos presterat av nio framträdanden på resande fot. Peking tappar sällan poäng på hemmagräs och lär inte göra det den här gången heller. Inled från vänster och fyll på efter vad systemet tillåter.

 

8. Trelleborg - Brommapojkarna 1

Vidare till Superettan och först ut är Vångavallen i Trelleborg. Här ställs tabelljumbon Brommapojkarna inför en tuff uppgift då det är sällsynt att värdarna släpper poäng på hemmagräs. Av hittills nio genomförda hemmamatcher har pågarna i TFF endast tappat poäng vid två tillfällen. Gästerna har sex raka på bortagräs utan seger och vi tror det fortsätter så. Ettan känns vettig att lämna allena.

 

9. GAIS - Mjällby X

Toppen mot botten är vad som väntar på Gamla Ullevi när Mjällby gästar GAIS. Värdarna är det lag av dessa som har det jobbigast och  som läget ser ut inför detta möte är GAIS ett lag för negativt kval medan Mjällby spelar allsvenskt nästa säsong. Vem hade trott det inför säsongen? Av de fem matcher gästerna förlorat under säsongen är tre av förlusterna på resande fot, men här bör de åtminstone plocka poäng mot ett desperat hemmalag. Krysset lockar inledningsvis, men fyll på efter vad stålarna tillåter.

 

10. Brage - Öster 1

Vi fortsätter i Superettan, men nu på Domnarvsvallen i Borlänge. Även här vankas det möte mellan toppen och botten när svaga Öster gästar Brage, här finner vi tidigt tycke för värdarna. Brage har bara några få poäng upp till toppduon Varberg och Mjällby och chans på allsvenskt spel nästa säsong är inom räckhåll. Öster sliter och på resande fot har de haft det extremt tungt hittills. Det bör rimligtvis fortsätta så. Fatta pennan från höger och lita på favoriten.

 

11. Västerås - Örgryte 2

Innan vi lämnar Sverige stannar vi till på Solid Park Arena. Hemmalaget här har en tuff nöt att knäcka då gästande ÖIS verkar ha prickat in formtoppen. Göteborgarna noteras för åtta raka utan nederlag och av dessa är sex rena vinster, vilket gör att göteborgarna avancerat i tabellen. ÖIS har en poäng upp till trean Brage och ytterligare två till tvåan Mjällby. Segertåget bör fortsätta, men släng med krysset också då Västerås har för vana att sno poäng på hemmagräs.

 

12. Hobro - Bröndby 2

Danmark nästa och här stannar vi till på Hobro Stadium. Köpenhamns-laget Bröndby har inlett Superligan med sju poäng på fyra matcher och kommer närmast från en tung förlust mot Braga i kampen om en Europa League-plats. Värdarna har gjort det bra inledningsvis, men de trivs inget nämnvärt bra mot just Bröndby som har sex raka segrar i inbördes möten. Tvåan känns stark, trots hög streckning.

 

13. Strasbourg - Metz X

Sist ut är franska Ligue 1. På Stade de la Meinau vankas det säsongspremiär när nykomlingen Metz gästar. Gästerna tillbringade förra säsongen i Ligue 2 där de var hyggligt överlägsna då förstaplatsen kammades hem med sju poängs marginal. Värdarna var ett mittenlag i Ligue 1 den gångna säsongen och på hemmagräs är de befogade favoriter här, men nykomlingar brukar kunna inleda starkt och här tycker vi att ettan skenar iväg lite väl högt. Krysset rensar bra!

 

Kassaskåpet! - Hammarby

Helsingborg har haft det tungt på sistone, vilket inte Hammarby haft. Bajen bombar in mål som om det inte fanns någon morgondag. På Tele2 Arena löser Bajen eventuellt ett nytt målkalas, men främst tre poäng!

 

Varningen! - AFC Eskilstuna

De orangeklädda möter AIK i ett “bra läge” och då poängbehovet är stort samtidigt som AIK har Europa League i huvud och ben kanske AFC står för en rejäl rensning. Chansen är större än vad strecken antyder, hugg tag i ettan!

 

Europatipset förslag 96 rader

1. Man United - Chelsea 1X2

2. Leicester - Wolves 1X

3. Newcastle - Arsenal 2

4. AFC Eskilstuna - AIK 12

5. Hammarby - Helsingb. 1

6. Häcken - Malmö FF X2

7. Norrköping - Elfsborg 1

8. Trelleborg - BP 1

9. GAIS - Mjällby X

10. Brage - Öster 1

11. Västerås - Örgryte X2

12. Hobro - Bröndby 2

13. Strasbourg - Metz 1X

 

Europatipset förslag 864 rader

1. Man United - Chelsea 1X2

2. Leicester - Wolves 1X

3. Newcastle - Arsenal 2

4. AFC Eskilstuna - AIK 1X2

5. Hammarby - Helsingb. 1

6. Häcken - Malmö FF 1X2

7. Norrköping - Elfsborg 1

8. Trelleborg - BP 1

9. GAIS - Mjällby X2

10. Brage - Öster 1

11. Västerås - Örgryte X2

12. Hobro - Bröndby X2

13. Strasbourg - Metz 1X

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100