Coronaviruset har tvingat de allra flesta sporter och ligor runt om i världen att stänga ned. Alla de stora evenemangen är på paus, vilket gör att spelarna söker sig till mer "okända" idrotter och ligor.

Siffror från det amerikanska spelbolaget DraftKings visar att det är särskilt spel på rysk och turkisk fotboll som ökat senaste veckan.

– Spelet på Russian Premier League var upp 1058 procent jämfört med veckan innan, enligt Eben Novy-Williams, reporter på Bloomberg.

För den turkiska högstaligan var siffran +1338%. Dessa siffror kan jämföras med UFC som "bara" stod för en 66-procentig ökning.

Spel på den turkiska andraligan har ökat med över 2000 procent

Störst ökning procentuellt har det dock varit för den turkiska andradivisionen.

Vi kan visserligen gissa att höjningen sker från låga nivåer, men 2187 procent är inget man viftar bort.

Hur ser det då ut i den turkiska andraligan, undrar du då såklart? Vi på Betting känner att vi måste ta vårt ansvar att reda ut frågan.

Ligan i sig formades i sin nuvarande form 2001 efter det att det turkiska fotbollförbundet gjorde om delar av seriesystemet.

Läget i den turkiska andraligan just nu

Ligan består av 18 lag där ettan och tvåan avancerar upp till Superligan.

De fyra lag som placerar sig på plats 3-6 hamnar i ett kval uppåt. De tre sista lagen degraderas.

I botten av tabellen hittar vi efter 28 omgångar Eskisehirspor. Laget har haft ytterst svårt att ta poäng sedan mitten av februari och har 6 förluster och 1 oavgjord på de 7 senaste matcherna.

Noterbart är också att man tappat inte mindre än sex spelare bara efter årsskiftet, vilket förstås tyngt truppen.

Lagets nästa match är på lördag borta mot Erzurum, också det ett lag med taskig form, men som snarare är inne i en liten svacka...

Erzurum återfinns nämligen på andra plats i tabellen och blir rimligtvis en hård nöt att knäcka för Eskisehirspor.

Hemmalaget är enormt starka på Kâzım Karabekir Stadyumu och allt annat än ytterligare en förlust för Eskisehirsport vore mer eller mindre en bragd.

1X2 odds, Erzurumspor FK - Eskisehirspor, Lör 20 jun 2020 at 19:00

Erzurumspor FK

Lika

Eskisehirspor

Hatayspor toppar tabellen

Mest poäng av de arton lagen i den turkiska andraligan har Hatayspor samlat ihop. Laget har sex poäng ner till Erzurum och ytterligare en poäng ner till Bursaspor, som alltså jagar de två direktplatserna till Superligan.

Något som är intressant med Hatayspor är att de trots dominansen inte har några riktiga superanfallare i truppen. Tysken Mirkan Aydin har gjort flest mål för Hatayspor i ligan med 8 mål, vilket bara räcker till en tolfteplats i skytteligan. Det kan jämföras med den numera 35-årige portugisen Marco Paixao som gjort 17 mål för sitt Altay.

Noterbart i skytteligan är för övrigt att Erkan Zengin gjort 6 mål och 12 (!) assist för sitt Adana Demirspor. Zengins lag ligger på fjärde plats, med en poäng upp till Bursaspor och tre poäng ner till 7:an Altay.

Turkisk fotboll och mycket annat går att streama utan kostnad hos bland andra ComeOn >>

Tips: Jämför bra spelbolag och svenska bettingsidor här på Betting. Passa på att se om det finns något roligt speltips att rygga - eller om ditt favoritbolag erbjuder en ny oddsbonus.

Upp till 1000 kr i välkomstbonus!
Bra utbud och odds
Smidiga utbetalningar
18+ | Regler och villkor gäller