Redan efter sin andra match i US Open indikerade Djokovic att det inte kommer gå. Han hade ont i armen och sa att han redan då funderade på att bryta. Han tog sig till åttondelsfinal men fick inatt ge upp matchen mot Wawrinka i underläge 0-2 i set. Han var i stort sett slagen och det fanns ingen anledning att plåga kroppen mer.

Djokovic var jättefavorit inför US Open. Han spelades till ner mot 2 gånger pengarna i början av förra veckan. Nu är han borta, någon annan ska vinna, och kanske blir det som jag skrev om häromdagen. Att det då var ett enormt värde på Nadal, och att han nu kanske också går hela vägen.

Bethard har vinnaroddsen på US Open

Bethard är det bästa spelbolaget för tennis. Man har de högsta matchoddsen av alla spelbolag och man är snabbt ute med oddsen, även på sånt här med vinnarodds. Man uppdaterar vinnaroddsen varje dag under alla ATP-turneringar och givetvis också Grand Slam-turneringarna. Man är ute med odds bara några timmar efter Djokovic frånfälle.

Noterbart till att börja med att fyra av spelarna redan är i kvarten. Federer, Wawrinka, Medvedev och Dimitrov är i kvarten på den övre halvan. Federer möter Dimitrov och Wawrinka möter Medvedev. Segrarna där möts i semifinal. Så en av de där fyra kommer nå final.

De övriga ska spela åttondelsfinaler på den undre halvan. Frågan är var man ska hitta hotet mot Nadal. När Kyrgios försvann mot Rublev häromdagen försvann nog den spelaren som fortfarande kunde slå Nadal. Nu blir det spelare som Cilic, Zverev och Rublev någonting som Nadal behöver ta sig förbi för att nå final och även om han förlorat mot såna spelare flera gånger tidigare, det är ändå inte ofta och Nadal har sett både stabil och fräsch ut hittills i turneringen.

Favoriten

Nadal är tveklöst favorit till att vinna US Open just nu. Han har en bra väg till finalen och kommer mest troligt också vara favorit i finalen, oavsett motstånd.

Spela Nadal till 2.20

Utmanaren

Federer är första utmanare, inget snack om saken. Lottningen har öppnat sig fint för honom och Dimitrov som han möter i kvarten är knappast något problem, det är en motståndare som passar honom jättebra. Sen kan det mycket väl bli Wawrinka som han har fruktansvärt lätt för i semi. Värre om det blir Medvedev, men Medvedev har inte sett helt fräsch ut och känslan är att Federer nog kommer klara finalplatsen. Läs gärna speltips på att Federer vinner US Open.

Spela Federer till 3.20

Skrällen

Vill man hitta en riktig bomb bland spelarna som är kvar är det kanske Cilic. Väldigt högt odds, han har vunnit US Open förut, och har sett bra ut hittills under turneringen. Högst troligt att han försvinner redan idag mot Nadal förstås, men man vet aldrig. Vinner han den matchen är han plötsligt klar favorit till att nå final och då sitter man förstås otroligt bra till med 36 gånger pengarna.

Spela Cilic till 36 gånger pengarna

Det blir en spännande avslutning på årets sista Grand Slam-turnering detta. Och kanske blir det som att gå nästan 10 år tillbaka i tiden när Nadal och Federer var de två dominanta spelarna. De har inte mötts i en Grand Slam-final sen Australian Open 2017. Nu kan det mycket väl vara dags igen och vilken enorm fest det i så fall skulle bli på söndag.