Dam-VM är igång och Frankrike satte verkligen tonen och la ribban högt efter överkörningen av Sydkorea inför en rekordstor hemmapublik.

Lyckas Sverige luckra upp Chiles försvar?

Nu får Sverige och Chile stafettpinnen att föra festen vidare och matchbilderna borde vara liknande. Ett Chile som precis som Sydkorea kommer backa tillbaka och ligga lågt med förhoppning om att kunna hitta en spricka i det svenska försvaret, något de i ärlighetens namn kommer behöva mer än 90 minuter för att finna. Och ett Sverige som kommer ha mycket bollinnehav i hopp om att luckra upp det chilenska försvaret, återstår att se om de lyckas lika väl som Frankrike gjorde mot Sydkorea. För Sverige är stabila. Tråkiga? Visst, men ärligt talat, Sverige är inte kända för att göra något direkt roligt egentligen. Vi är däremot kända för att göra saker stabila och solida, ni vet svenskt stål osv. För det är ett solitt lag Sverige ställer upp med, rutinen i centrallinjen med Lindahl, Fisher och Seger kan inte beskrivas på annat sätt än stabil. Framåt så får man förlita sig till att Blackstenius gör det hon ska i boxen, dock så tror jag Sveriges första mål görs av Seger efter en nick på en hörna. Mot detta låga försvar så kommer fasta situationerna vara avgörande då vi borde ha ett rejält övertag i både längd och teknik.

First Goalscorer odds, Chile - Sverige, Tis 11 jun 2019 at 18:00

Jag hoppas vi får se mer av Janogy som fick göra ett inhopp mot Sydkorea och det såg väldigt lovande ut, en kvick teknisk forward som dessutom gjorde mål. Hon kan vara en dekorationsrosett på stålbalken Sverige i detta VM, hoppas hon får mycket speltid.

Chile håller siffrorna nere?

Chile har PSG:s målvakt Endler som kommer få göra själ för sin lön. Stor press på henne att styra upp ett stundtals virrigt försvar som verkligen har blandat och gett inför dam-VM. Man förlorade mot Tyskland med bara 2-0 för att sedan gå att förlora mot Nederländerna med 7-0. Jag har svårt att se att detta lag ska kunna göra mål på Sverige men man borde kunna hålla siffrorna nere till 2-0 eller något åt del hållet. Det är ett stundtals stabilt lag som möter ett trubbigt Sverige. Man kommer stå emot pressen bra och knäckas men inte brytas, nej detta rinner inte iväg. Sverige kommer dessutom vara nöjda med 2-0.

100% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet