Det täta jul- och nyårsmatchandet går mot sitt slut och som sista match, innan ett lugnare spelschema påbörjas, har vi Arsenal - Chelsea att se fram emot. 7 poäng skiljer lagen åt inför kvällens match och som alltid när det är derbydags, så lär vi få se en hel del heta känslor på planen och förhoppningsvis en sevärd tillställning. Spela på matchen gör du med fördel hos Casinia, ett nytt bolag här på sajten där alla nya spelare får upp till 2100 kronor i bonus!

 

Osäkert skadeläge i hemmalaget

Arsenal spelade så sent som på nyårsafton borta mot West Bromwich. Det såg länge ut att bli seger för The Gunners men en sen straff i matchen gjorde att West Brom kunde knipa en poäng. Pressen är blir allt större på Arsene Wenger som ligger 6 poäng efter den sista Champions League-platsen i skrivande stund.

Till kvällens match är det frågetecken kring en rad spelare i Arsenal. Özil, Koscielny och Monreal är osäkra till start medans Kolasinac, Giroud, Ramsey och Cazorla alla missar matchen. En del problem att ta hänsyn till med andra ord för Wenger, som inte har haft något riktigt flyt i spelet under de senaste omgångarna.

 

Stark decemberform hos Chelsea

Sedan förlusten borta mot West Ham den 9:e december så har Chelsea gått sex raka matcher utan att förlora, detta under perioden då matcherna duggar som tätast. Fem segrar och en oavgjord match har det blivit för Chelsea så börjar likna det lag vi minns ifrån säsongen Conte ledde laget till ligatiteln. I senaste matchen körde man över ett skadeskjutet Stoke med klara 5-0 och kunde således tidigt plocka av sina bärande spelare inför kvällens derby.

Eden Hazard vilades helt i förra omgången och lär vara spelsugen ikväll. Tillsammans med Morata i anfallet så kommer de att ställa till rejält med problem för ett bollförande Arsenal. Det återstår att se hur det hårda matchandet tagit på de båda lagen. Chelsea kommer säkerligen vara komfortabla med att låta Arsenal hålla i bollen och istället satsa på omställningar. 

Spela på matchen hos Casinia, ett nytt spelbolag här sajten. För dig som inte redan är medlem finns en välkomstbonus på 100% upp till 2100 kronor att hämta ut!