Slutspelet i Champions League 2022/2023 fortsätter och stormatcherna avlöser varandra. Vi snackar upp matcherna, listar odds och nya bonusar.

Missa inte vår genomgång av odds på Champions League 2022/23!

Den här veckan är det dags för den andra omgången av åttondelsfinalerna. Vi tar en titt på vad som väntar samt listar de bästa oddsbonusarna.

Inför Chelsea vs Bayern München

Tisdag 25 februari, kl. 21:00.

Bayern München åker till London för en på förhand oviss match mot Chelsea.

Tyskarna kommer från en svängig 3-2-seger i ligan mot Paderborn under fredagskvällen och har en dags extra vila jämfört med värdarna. Chelsea å sin sida spelade bort José Mourinhos Tottenham med 2-1 under lördagen.

Chelsea ligger för närvarande på fjärde plats i ligan och har blandat och gett på sista tiden. Sedan gruppspelet avslutades har laget 6 segrar, 3 oavgjorda, och 3 förluster i resultatraden.

Bayern München ångar på och har 9 segrar och 1 oavgjord på de 10 senaste matcherna.

Chelsea saknar Kané, Hudson-Odoi, Pulišić och Van Ginkel till matchen. Loftus-Cheek är osäker med tanke på hans hälsenebekymmer. Gästerna saknar Süle och Perisic.

Azpilicueta, Jorginho, Zouma riskerar att missa returen om de drar på sig en varning. Bayern München har inga sådan bekymmer.

1X2 odds, Chelsea - Bayern München, Tis 25 feb 2020 at 21:00

Chelsea

Lika

Bayern München
 ​​​

Tänkbara startelvor:

Chelsea: Caballero; Azpilicueta, Christensen, Rüdiger; James, Jorginho, Kovačić, Alonso; Mount, Abraham, Willian

Bayern München: Neuer; Pavard, Boateng, Alaba, Davies; Kimmich, Thiago; Coman, Müller, Gnabry; Lewandowski

Spelbörsen Betfair erbjuder ett riskfritt spel på matchen. Klicka på bilden nedan eller gå vidare här för att ta del av erbjudandet >>

chelsea - bayern munchen riskfritt

Inför Napoli vs FC Barcelona

Tisdag 25 februari, kl. 21:00.

Barcelona leder La Liga och kommer från seger 5-0 om Eibar i lördags. Noterbart när matchen ska anlyseras är dock att man saknar tre tongivande spelare i Suárez (knäskadad), Dembélé (baksida lår) och Alba (ljumskskada).

Busquets blir avstängd till returen om han drar på sig en varning (detsamma gäller för Semedo).

Napoli slutade tvåa i Grupp E, en poäng bakom Liverpool. Det här är klubbens sjätte spel i Champions League och det är andra gången man når slutspelet.

Tidigare år har man blivit utslagna mot de lag som sedermera vunnit turneringen, vilket kanske tänder ett visst hopp för Barcelona?

Napoli har dock tidigare haft relativt lätt för spanskt motstånd i CL-spelet. 2017 kom första förlusten då Real Madrid besegrade laget. Innan dess var det idel segrar och oavgjorda matcher i protokollet.

Sedan CL-gruppspelet avslutades den här säsongen har Napoli 8 segrar och 5 förluster. Inga oavgjorda i resultatraden med andra ord för italienarna, kanske blir det istället kryss på tisdagskvällen?

1X2 odds, SSC Napoli - Barcelona, Tis 25 feb 2020 at 21:00

SSC Napoli

Lika

Barcelona

Tänkbara startelvor:

Napoli: Meret; Di Lorenzo, Manolas, Maksimović, Mário Rui; Fabián Ruiz, Demme, Zieliński; Callejón, Mertens, Insigne

Barcelona: Ter Stegen: Semedo, Piqué, Lenglet, Junior: Arthur, Busquets, De Jong: Messi, Griezmann, Fati

Onsdag 26 februari, kl. 21:00.

Är det här veckans hetaste match tro? Pep Guardiola kommer tillbaka till Madrid och hemmapubliken lär ge honom och City ett minst sagt varm mottagande.

Gästerna kommer från en 1-0-seger borta mot Leicester, en match som kunde sett betydligt fler mål. Sedan gruppspelet avslutades har formen varit relativt god för Manchester-laget, även om ligatiteln är långt borta.

Real Madrid ligger på andra plats i La Liga. Laget inkasserade i lördags sin första förlust sedan CL-gruppspelet avslutades, då Levante överraskande vann med 1-0. Kanske var tankarna i truppen redan då på den här matchen?

Spanjorerna får klara sig utan Asensio och Hazard som bägge är uppsatta på sakdelistan. Sterling och Sané är osäkra för Manchester City.

Citys Mendy är ett kort från avstängning.

Tänkbara startelvor:

Real Madrid: Courtois: Carvajal, Varane, Ramos, Mendy; Modrić, Valverde, Casemiro, Kroos; Vinícius Júnior, Benzema

Manchester City: Ederson; Walker, Fernandinho, Laporte, Zinchenko; De Bruyne, Rodri, Gündoğan; Mahrez, Agüero, B. Silva

Spelbolagen erbjuder boostade odds på matchen. Du kan spela på Madrid-seger till 13 gånger pengarna eller City-vinst till 15.0 i odds.

Inför Lyon vs Juventus

Onsdag 26 februari, kl. 21:00.

I UEFA:s egen omröstning tror nästan 9 av 10 besökare till Champions League-webbplatsen att Juventus tar med sig segern från den här matchen. Blir det verkligen så enkelt tro?

Det italienska laget, förstås med Ronaldo i spetsen, leder Serie A och kommer från bortaseger med 2-1 mot SPAL från i lördags. Spelet har varit förtroendeingivande och även om Khedira och Higuain är osäkra är truppen bred.

Lyon har haft en knackig säsong och ligger "bara" 7:a i Ligue 1, men i fredags bortabesegrade man Metz med 2-0.

Tittar vi på potentiella startelvor ser vi att Lyon får klara sig utan Depay, Reine-Adélaïde och Koné på grund av skador. Rafael är osäker till spel.

Koné och Matuidi är de två spelare som riskerar att bli avstängda till returen.

1X2 odds, Lyon - Juventus, Ons 26 feb 2020 at 21:00

Lyon

Lika

Juventus

Tänkbara startelvor:

Lyon: Lopes; Denayer, Marcelo, Marçal; Dubois, Tousart, Aouar, Cornet; Toko Ekambi, Dembélé, Terrier
Out: Depay (knee), Reine-Adélaïde (knee), Koné (ankle)

Juventus: Szczęsny; Danilo, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro; Ramsey, Pjanić, Bentancur; Cuadrado, Ronaldo, Dybala

Inför Atletico Madrid vs Liverpool

Tisdag 18 februari, kl. 21:00.

Atletico Madrid mot Liverpool, här snackar vi giganter i Champions League-sammanhang som denna gång drabbar samman redan i åttondelsfinal.

Atletico Madrid har två finalplatser de senaste sex åren, båda gångerna har de fått ge sig mot sin granne Real Madrid.

Liverpool klara favoriter att gå vidare enligt oddsen

Britterna är regerande mästare och är med sina två titlar under 2000-talet ett av de mest framgångsrika lagen i Champions League. Bara Real Madrid med sina sex titlar och Barcelona med fyra titlar är värre under 2000-talet. Även Bayern Munchen har två titlar under 2000-talet.

Liverpool, som går som tåget i Premier League, kliver in i det här dubbelmötet som storfavorit. Beroende på vilket spelbolag man väljer är deras chans att ta sig vidare omkring 75% enligt oddsen.

Det engelska laget går alltså vidare tre gånger av fyra, enligt oddsen.

Inte bara att Liverpool kommer till den här matchen obesegrade i Premier League den här säsongen, man är också i stort sett skadefria. Det finns med andra ord inte mycket som talar för att det kommer gå enkelt för Atletico Madrid.

Speltips: Oavgjort till 3.40 hos Betsafe

Läs användartipset här: Speltips Atletico Madrid vs Liverpool

Spanjorerna "bara" fyra i La Liga

Atletico Madrid tappade några tunga spelare inför den här säsongen, med Antoine Griezmann i spetsen.

Klubben har fått in nya spelare som ska bära laget i framtiden, framför allt Joao Felix som är en av de dyraste unga spelarna som någonsin bytt klubb. 1,3 miljarder kronor fick Benfica när Atletico Madrid köpte honom.

De nya spelarna har emellertid inte riktigt lyckats ersätta de gamla stjärnorna och man har i år inte varit lika nära Real Madrid och Barcelona som man ofta varit på senare år. Fyra i La Liga just nu, Atletico Madrid, 13 poäng från toppen.

Det mesta talar för Liverpool, men Atletico Madrid är livsfarliga i den här typen av utslagningsmatcher. De två finalplatserna de senaste åren har inte kommit av en slump. Atletico börjar också hemma vilket är en fördel för en underdog.

Ett bra resultat på hemmaplan kan sätta massiv press på favoriten inför returen.

Boostade odds på Atletico Madrid vs Liverpool

Har du inget konto hos Betting.se spelbolagen ännu?

Passa på att bli medlem hos dem via det här erbjudandet och spela i odds!

Inför Borussia Dortmund vs Paris Saint Germain

Tisdag 18 februari, kl. 21:00

Det är två riktiga toppmatcher som inleder åttondelsfinalspelet i Champions League denna gång. Det här är en riktig supermatch mellan den tyska giganten Borussia Dortmund och världens rikaste fotbollsklubb, Paris Saint Germain.

Håland i toppform för Dortmund

Dortmund har fått rejäl fart i Bundesliga på sistone, fyra segrar på de fem senaste och mycket kan kopplas till nyförvärvet från Red Bull Salzburg, Erling Håland som fullkomligen vräkt in mål den flytten.

Lita på att de största klubbarna i världen kommer slåss om att försöka värva Håland i sommar. Perioden i Dortmund kan nog bli kort för hans del, men det spelar mindre roll nu. Dortmund har i honom ett enormt vapen som garanterat oroar PSG.

Något annat som bör oroa PSG är den gigantiska kortsidesläktaren som Dortmund har, den gula väggen, som ger laget ett stöd som man knappast hittar någon annanstans inom fotbollsvärlden.

Det kommer bli åka av i det första mötet här när Dortmund har hemmaplan.

Odds på Erling Håland Odds Spelbolag
Över 1,5 skott på mål 1.66
Minst 1 assist 6.50
Göra mål på nick 8.00
Göra mål från utanför straffområdet 15.0

Många stjärnor kan avgöra för PSG 

Paris Saint Germain är med sitt stjärnfyllda lag emellertid storfavorit till att ta sig vidare.

PSG var inför säsongen, och är fortfarande, en av de främsta favoriterna till att vinna Champions League i år. Neymar och Kylian Mbappé är deras allra största pjäser men de backas också upp av ett helt koppel stjärnor och det finns egentligen ingen svag punkt i laget.

Det enda som kan pekas på som svag punkt är att PSG spelar i den totalt sett ganska svaga franska ligan. De har inget motstånd där vilket kan vara ett problem när de kommer till dessa utslagningsmatcher där det är skarpt läge.

PSG går enligt oddsen vidare från dubbelmötet i nästan 75% av fallen, men det här första mötet väntas bli jämnt!

1X2 Odds Spelbolag
Dortmund vinner 2.95
Oavgjort 3.90
PSG vinner 2.32

Inför Tottenham vs Red Bull Leipzig

Onsdag 19 februari, kl. 21:00.

Vem trodde i slutet av förra säsongen, när Tottenham spelade final i Champions League, att man inte skulle vara favorit till att ta sig vidare från en åttondelsfinal mot Red Bull Leipzig säsongen efter? Troligen inte särskilt många, men det är verkligheten.

Enligt oddsen är Leipzig mycket knapp favorit att ta sig vidare. 55-45 till Leipzigs fördel någonting, om man frågar spelbolagens odds.

Mourinho har mer att bevisa med Tottenham

Tottenham slog visserligen Aston Villa borta i helgen efter ett övertidsmål, men man har problem och sladdar i tabellen. Just nu femma i Premier League.

Få lag är så beroende av en spelare som Tottenham är av Harry Kane. Han saknar nu, och Tottenhams spel hackar därmed. Man har också skickat iväg bråkmakaren Christian Eriksen till Inter. Kanske bra för stämningen i laget, men Eriksen var deras bästa kreativa mittfältare och man har inte ersatt honom med någon toppspelare. 

Frågetecken i Tottenham också kring tränaren Jose Mourinho. Är han en topptränare år 2020? Det pratas mycket om hans defensiva inställning till spelet och övergången till honom som tränare för Tottenham har kanske inte varit helt smärtfri.

Mourinho har onekligen sina meriter, men de flesta av dem ligger ganska långt bak i tiden. Räcker det här?

RB Leipzig är en farlig underdog

Leipzig går som tåget i Bundesliga och utmanar just nu Bayern München i toppen av tabellen.

Rent personalmässigt borde de kanske inte klara det, men om man jämför med Tottenham som haft det så stökigt på tränarposten den här säsongen har Leipzig haft precis motsatsen.

Det finns nog inte många toppklubbar i världen som inte hade kunnat tänka sig att plocka in Julian Nagelsmann som tränare. 32-åringen, född 1987 alltså, har gjort ett fantastiskt arbete med Leipzig.

Emil Forsberg har den senaste tiden ofta placerats på bänken i Leipzig. Han väntas sitta där nu också, men förhoppningsvis från han komma in under matchens gång

Testa ett riskfritt spel på Tottenham vs RB Leipzig

Hos Betfair Spelbörs kan du till matchen spela och få 250 kronor tillbaka i kontanter om du förlorar.

Klicka dig vidare på bilden eller här för att ta del av erbjudandet >>

Bonus Tottenham Leipzig

Inför Atalanta vs Valencia

Onsdag 19 februari, kl. 21:00.

Vilken chans för dessa lag att ta sig till kvartsfinal i Champions League. En fantastisk och sällsynt möjlighet för båda två.

Atalanta knapp favorit mot Valencia

Italienarna kändes länge uträknade i gruppspelet, men lyckades via en grym avslutning ta sig vidare och som belöning fick de också möta ett av åttondelsfinalspelets lite svagare lag, Valencia. 

Valencia är inte bättre än sjua i La Liga just nu. Utanför platserna till spel i Europa nästa säsong alltså. 

Atalanta är fyra i Serie A, men hela 12 poäng bakom ledande Juventus. 

Det är alltså inte några topputmanare i deras respektive länder som möts här och det mest intressanta i detta dubbelmötet är kanske just att det är en så sällsynt chans för dem. Bara att ta sig vidare till åttondelsfinal är stort för dem. Nu får de också båda två en kanonchans att nå kvartsfinal.

Hemmaplan väntas väga tungt i dubbelmötet och Atalanta är knapp favorit till att ta sig vidare. 55-45 någonting i procentchans till Atalantas fördel om man frågar oddsen.

Specialspel Högsta odds Spelbolag
Minst 1 rött kort i matchen 3.75
Inget rött kort i matchen 1.21
Atalanta vinna och hålla nollan 3.05
Valencia vinna och hålla nollan 7.00

Mer sport och spel här på Betting.se!

Du vet väl att du hittar mängder av speltips här på Betting? Jämför odds och välj mellan olika spelbolag och bettingsidor.

Eller varför inte hämta en riktigt bra oddsbonus när du testar en ny spelsida?

Stark på den svenska marknaden
Klockren support
Innovativ sajt

Upp till 1000 kr i välkomstbonus!
Bra utbud och odds
Smidiga utbetalningar
18+ | Regler och villkor gäller