Lördagens match kommer att bli den 236:e tävlingsmatchen lagen emellan. Det är världens mest sedda match världen över och ett möte som delar de flesta supporterskarorna i två läger. Passa på att spela på helgens El Clasico hos 888sport* då du som ny spelare kan ta del utav boostade odds på både hemma- och bortaseger!

Du hittar nästa El Clásico här: Nästa El Clásico!

Real Madrid piskade att vinna

Real Madrid - 11.00

Barcelona - 17.00

De båda lagen möttes över två matcher inför ligaspelet, då var det den spanska supercupen som skulle avgöras. Real Madrid visade ingen nåd när man körde över katalonerna med totalt 5-1. Där och då var det ingen som trodde att ligatabellen skulle se ut som den gör med Barcelona hela 11 poäng före Real Madrid.

Zidanes mannar har inte alls sett ut som det lag man var förra säsongen när man vann både ligan och Champions League. Flera onödiga poängtapp mot lag på den nedre halvan har gjort att man hamnat efter i ligatoppen. Med avståndet på hela 11 poäng inför lördagens match så är man i stort sett piskade att vinna. En förlust och avståndet skulle öka till näst intill ointagbara 14 poäng.

Här hittar du boostade odds för matchen!

Real Madrid kommer direkt ifrån klubblags-VM i Abu Dhabi där man spelade två matcher, mot Al-Jazira och Gremio. Det blev vinst i turneringen och man kan nu titulera sig som världens bästa klubblag.

Gästerna är obesegrade i 24 matcher

Efter förlusten i den spanska supercupen så var det många som ställde sig frågande till Barcelona. 24 matcher senare kan vi konstatera att det inte är några större problem i Katalonien. 24 raka matcher utan förlust, ligaledning och vidare som gruppetta i Champions League. Lionel Messi spelare fotboll som bara han kan och då har vi ändå inte fått se det bästa ifrån Luis Suarez än.

Försprånget på 11 poäng gör att Barcelona kan åka till Madrid med mindre press på sig. Barcelona är väldigt bra på att hålla i bollen, det vet vi alla. Real Madrid kommer få slita hårt för att kunna ta de tre poängen som behövs.

Vart kan man se matchen?

Se till att sitta bänkad vid 13.00 och slå på någon utav följande kanaler för att se El Clasico:

Viasat Sport Premium

Viaplay

Viasat Ultra HD

Unibet* Livestream