Dags för avslutning av gruppen och nu är det hög tid för Sverige att varva upp, dags för Sverige-USA.

USA:s försvar inte så omöjligt som man kan tro

USA med sin monsteroffensiv mot Sverige med sitt lilla landet lagom-spel. Båda lagen har hittills gjort det som förväntas av dem och vunnit stabila segrar över Thailand och Chile. USA rivstartade och började med att, med rekordstora siffror, köra över Thailand. Mot Chile ställde man sedan upp med en b-betonad laguppställning men vann ändå enkelt. Dock så gjorde chilenskorna något som jag inte trodde de, eller ens Sverige, skulle klara av. De hotade amerikanskorna på deras egen planhalva. Det var inte mycket och det var framförallt inte ofta men det hände och jag må tycka vad jag vill om Sveriges offensiva krafter men inte ens jag tycker att de är sämre än Chiles.

Detta ger mig hopp.

Kan Chile så kan definitivt vi. USA:s svagaste länk är längst bak, målvakten har knappt blivit testad hittills men på torsdag kommer hon få visa vad hon går för.

Många målskyttar att hålla koll på för USA

Det får bära eller brista det här. Jag tror det brister. Notera, jag som varit allt annat än positiv till Sveriges förmåga att göra mål, tror att Sverige gör mål i den här matchen. Jag ska väl inte säga att jag ändrat mig helt angående den offensiva kraften hos svenskorna men med hela sex olika målskyttar hittills i VM så har vi många hot. Inte många sylvassa hot men vi har flera. USA kommer inte kunna dubbla på eller låsa en spelare så att ingenting fungerar för oss. De måste göra det på hela laget och det får de inte för då blir domaren sur på dem för att de har för många spelare på planen.

Sverige har en bredd och ett stabilt lag. Det är vår styrka, det har alltid varit och kommer alltid vara. Folk tycker det är tråkigt med lilla landet lagom men det är just i det vi är starka. Du kan inte slå en av oss, du måste slå oss alla. Likt vikingarnas sköldmur står vi enade. Vi står starka. Vi har slagit USA förr och vi kan göra det igen. Med den gula väggen bakom oss och rutinen i centrallinjen så har vi en chans. Chansen känns större än jag trodde inför VM, detta trots USA:s kross av Thailand.

Fischer och Seger nyckelspelare

Att säga att Fischer och Seger kommer vara viktiga är som att säga: visst ska vi äta sill på midsommar? De måste vara bra, de måste spela på topp. Kan vi sedan utnyttja fasta situationer så ser det bara ljusare ut. Får vi sen vind i seglen av Janogy-effekten, ja då kan det gå fort och då kommer vägen mot final kanske inte längre vara lika lång.

USA kommer pressa oss på flera fronter. De kommer ha lägen. De kommer ha bra lägen. De kommer troligen göra mål också men de kommer få slita hårt för det. Vi kommer sälja oss dyrt och de kommer definitivt få betala ett bra högre pris än de önskar om de vill har tre poäng av oss.

USA har svårt att slå oss och på torsdag kommer det bli en kamp utan dess like, dels på planen och även på läktaren.

Torsdag 21.00 smäller det och vi är redo!