Dags för slutspel i dam-VM!

 

Uppvärmningen är över och nu är det dags för vinna eller försvinna. Nu kan du inte vackla längre. För ärligt talat så har alla fyra stora nationer som jag nämnde innan just vacklat.

De stora känns trygga

Tyskland har stundtals sett ut att spela korpfotboll men av någon outgrundlig anledning så har man inte släppt in något mål trots att försvaret oftast sett ut att ha mindre noll koll på motståndarna.

 

Brittiskornas problem har varit framåt. De har haft problem att skapa de riktigt farliga målchanserna och trots stort spelövertag så har man gjort mindre mål än vad man helt klart är kapabla att göra. Defensiven har dock sett stabil ut och fortsätter man bara som man gjorde mot Japan i sista gruppspelsmatchen så ser det lovande ut även om det var mer tur än skicklighet att man nollade japanskorna.

 

USA, maskinen. Kört över allt motstånd även om det inte gick på högsta växeln mot Endler. Att det gick tyngre mot Sverige är helt enkelt för att man har svårt för oss och uppenbarligen så kommer det fortsätta vara så, oavsett hur bra man är i övrigt. USA har imponerat och att man kan spela offensiv fotboll har man verkligen bevisat. Problemet ligger i defensiven och både Chile och Sverige har skapat chanser här. Hur håller den mot motstånd som kommer skapa mer?

 

Frankrike flög fram i öppningsmatchen men sedan har de gått lite tyngre. Man har vunnit matcherna och det enda mål man släppt in var en fin bredsida av den egna backen Renard. Så man är i bra form och har stundtals visat upp en mycket imponerande spel men det har varit stunder då det ärligt talat sett rätt stelt ut också. Nivån finns där helt klart men har man vacklat för att man redan varit klar för slutspel eller har det varit för att det är på den nivån man är?

 

Jag skulle gärna säga att det varit något annat lag som imponerat på mig så mycket så att jag tror att de kan blanda sig in i striden med dessa lag, tyvärr.

 

Jag har svårt att se att Australien kan sätta defensiven på den nivå som krävs eller att Kanada lyckas stänga ner helt. Spanien har varit riktigt bra stundtals men mot de fyra stora kommer man studsa bort likt ett stenskott, det kommer synas tillräckligt men rutan kommer hålla någorlunda.

 

Det ska dock sägas att det finns en väg i slutspelsträdet som inte leder till en av de fyra stora förrän  i en semifinal. Det är den som Italien och Nederländerna är på. Bara bägge lagen gör det man ska i åttondelsfinal mot Kina respektive Japan. Då kommer vi ha en kvartsfinal mellan just dessa två och den känns för mig mer öppen än vad många andra tycker. Nederländerna är regerande europamästare och kommer säkerligen vara favorit men Italien är bra och man har imponerat på mig även om man förlorade mot Brasilien. Så denna match kommer vara bra öppnare än vad oddsen troligen kommer visa.

 

Då de tre av de fyra stora ställs mot grupptreor, USA ställs mot grupptvåan Spanien, känns dessa rätt givna hur de kommer sluta, de ska bara ta sig vidare. Tyvärr ingen skrällchans men det gör det å andra sidan desto mer upplagt för riktigt roliga kvartsfinaler. Mer om det senare.

 

Några öppna åttondelar

Vi kommer dock ha några roliga åttondelsfinaler där grupptvåor ställs mot varandra.

 

Först ut har vi Norge mot Australien som känns vidöppen. Norge har varit bättre än jag trodde och kan mycket väl vinna då Australien har haft svängdörrar bakåt. Australien gör många mål men man släpper in många också. Dock så verkar Kerr ha vaknat till nu så denna match känns som om den kan sluta lite hur som helst. Ska bli riktigt kul att se den i alla fall. Lutar nog åt att Australien vinner trots allt skulle jag säga. Lär knappast bli en 0-0 match, det är ett som är säkert.

Skräller Norge? 3,30 hos Coolbet

 

Sverige har en rejäl chans

Sen har vi guldklimpen i denna hög av åttondelsfinaler, Sverige mot Kanada. Här har vi två lag som helt klart kommer vilja stänga ner bakåt. Fokus kommer vara bakåt för båda lagen och det kommer troligen vara ganska chansfattigt. Inte så kul att se men det är Sverige och därmed må det kvitta om det är underhållande. Vi har en bra chans här, det är det viktiga. Vi kan göra mål på Kanada och kan vi bara stoppa Sinclair så är vi praktiskt taget i kvartsfinal. Kanada är dock stabila, de vinner många matcher med 1-0 och brukar oftast kontrollera matcherna helt. Att säga att första målet kommer vara viktigt här må vara en klyscha men det är på grund av matcher som denna som det blev det.

Slutspelet drar igång på midsommardagen och fortsätter den i flera veckor så för ens gångs skulle slutar inte festen vid midsommar, den tar ny fart och dam-VM-festen i Frankrike är med andra ord långt ifrån över. Det är nu det börjar!

Hög återbetalning
grymt bra välkomstbonus
relativt enkla omsättningskrav