Nu när sommarens stora sporthändelse fotbolls-vm damer spelas borta i Nya Zeeland/Australien, har vi på Betting listat de 10 bästa damspelarna i världen för tillfället. Har vi någon svenska på listan? Följ med!

Spela på Dam-VM hos Expekt!

Den 25 augusti 2022 fick Alexia Putellas ta emot utmärkelsen som årets spelare för andra året i rad. Hon har ett helt fantastiskt CV med mängder av pokaler i prisskåpet. Med ett trasigt korsband riskerar den spanska stjärnan att missa VM men landet är hoppfulla av att det ska lösa sig till juli när turneringen drar igång.

På grund av skadan kommer vi ej ranka Putellas i denna lista, men troligtvis hade hon varit självklar uppe i toppen om allt varit skadefritt. Vem är istället högst upp på tronen? Det ska vi nu gå igenom.

10.  Vivianne Miedema - Nederländerna/Arsenal

Den 26-årige anfallaren är en av de stora stjärnorna i den nederländska gyllene generationen. Nederländerna vann EM 2017 och blev belönad med "the silver boot" för att sedan ta sitt landslag till VM 2019, där hon blev uttagen till världslaget. Förra säsongen blev det 14 mål och 8 assist på 22 matcher i Womens Super League och Arsenal. Den nuvarande säsongen har hon börjat med att göra fyra mål och 1 assist på 8 matcher.

9. Sam Kerr - Australien/Chelsea

Den australiensiska stjärnan har nu tillhört toppen bland de bästa spelarna i många år. Kaptenen för Australiens landslag anslöt till Chelsea 2020 och har vunnit hela 8 troféer med klubben. Det lyckades bli back to back guld i Super League och 2021 tog hon laget till första finalen i Champions League.Sam Kerr har gjort fantastiska 81 mål på 99 ligamatcher i Chelseatröjan.

8. Ada Hegerberg - Norge/Lyon

Den tidigare kvinnliga Ballon d' Or-vinnaren och den norska anfallaren går fortfarande starkt och kan knappast hamna utanför den här topplistan. Ada Hegerberg förde sitt Lyon till final i Champions League samt tog hem ligatiteln i Frankrike förra säsongen. Hon har en fantastisk statistik med 15 ligaguld på 16 säsonger.

7. Asisat Oshoala - Nigeria/Barcelona

Förra säsongen spelade Asisat Oshoala en stor roll när Barcelona vann den spanska ligan och Champions League. Den nigerianske anfallaren gjorde 20 mål på 19 La Liga-matcher och i Champions League blev det fyra mål på 9 matcher. I år har Asisat gjort otroliga 18 mål på 18 matcher i La Liga vilket inkluderar tre hattrick på fyra matcher.

6. Lucy Bronze - England/Barcelona

Lucy Bronze är en av världens bästa försvarare när det kommer till damfotboll. Hon vann både Champions League med sitt klubblag men tog även hem EM med det engelska landslaget. 31-ringen har tidigare spelat i Manchester City, Liverpool, Lyon och haft en strålande karriär.

5. Caroline Graham Hansen - Norge/Barcelona

Norska stjärnan gjorde sex mål och 14 assist förra säsongen när Barcelona återigen vann ligan.Väldigt fin statistik för Caroline då hon sedan ett tag innan fightat med hälsoproblem. 27-åringen har gjort 44 mål på 97 matcher sedan 2011 för Norges landslag.

4. Fridolina Rolfö - Sverige/Barcelona

Den största svenska stjärna i damfotbollen idag hittar vi på plats fyra i vår ranking. Fridolina Rolfö har ett mäktigt CV där hon spelat i Bayern Munchen och Wolfsburg innan hon anslöt till nuvarande klubben Barca. Det har redan blivit tre mål och tre assist för Rolfö den här säsongen i La Liga och var en viktig del när vårt svenska landslag tog sig till semifinal i EM.

3. Beath Mead - England/Arsenal

Den engelska stjärnan har rekordet för flest assist genom tiderna samt näst flest mål i Women Super League. Hon var en avgörande fator att England vann damernas EM 2022, då hon avslutade som bästa målskytt och spelare i turneringen. Beth slutade tvåa i Ballon d'Or i fjol men hon är endast 27 år och flera år kvar på toppscenen.

2. Alex Morgan - USA/San Diego Wave

Den omtalade amerikanska fotbollsspelaren har nu hunnit bli 33 år men håller som ni ser fortfarande allra högsta toppklass. Hon har 16 mål på 19 matcher i ligan så här långt under säsongen och har vunnit CONCAFAF med sitt USA. Alex Morgan förväntas spela sitt sista VM i år och skulle det bli medalj är det hennes tredje i VM-sammanhang.

1. Aitana Bonmati - Spanien/Barcelona

Då Alexia Putellas petas från listan just nu på grund av skada så hamnar hennes landsmaninna på första platsen istället. Den spanska damfotbollen är ordentligt på gång, både landslaget samt Barcelona som tillhör världstoppen. Aitana Bonmati är en kvalitetsspelare som blev nominerad till Ballon d'Or 2022 och hon har slagit till med fem mål på sex Champions League matcher den här säsongen. Förhoppningsvis får vi se henne skina under kommande VM.

Bästa bettingsidor för damerna fotbolls vm 2023 

Här listar vi några bra bettingsidor med svensk licens som erbuder spel på damfotboll.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

100 kr cashback hos Lucky Sports

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Schysst bonus
stort utbud av odds
snabba betalningsmetoder
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Hela din insättning måste omsättas minst en gång till oddset 2,00 eller högre inom 24 timmar.

Ytterligare villkor: Detta erbjudande gäller endast för nya kunder. Max summa att få tillbaka är 100 kr. Beloppet kommer betalas ut till dig inom 48 timmar.
Villkor och krav:  Referera till Lucky Casino för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

120 kr gratisspel i välkomstbonus
massor av sporter med fina odds
lätt att navigera!
Omsättningskrav: X1 omsättning

Ytterligare villkor: Giltig för nyregistrerade spelare bosatta i Sverige vid första insättningen på minst 100 kr. Insättningen matchas upp till 120 kr på gratisspelet. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 25.03.22. Vid eventuell vinst betalas beloppet ut minus värdet på gratisspelet.
Villkor och krav:  Referera till Betinia för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 120 kr. Min insättning 100 kr. Vid eventuell vinst betalas beloppet ut minus värdet på gratisspelet. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar.

FAQ: Världens bästa fotbollsspelare för damer

Här får du svaret på de vanligaste ställda frågorna om världens bästa damfotbollsspelare.

Vem är världens bästa fotbollsspelare för damer?

En skadefri Alexia Putellas hade toppat listan men i hennes frånvaro har vi satt Aitana Bonmati som damernas bästa spelare just nu.

Vem är Sveriges bästa fotbollsspelare damer?

Fridolina Rolfö är just nu den bästa svenska fotbollspelaren för damer.

Vem är världens bästa kvinnliga fotbollsspelare genom tiderna?

Marta anses vara den bästa kvinnliga fotbollsspelaren genom tiderna. Den brasilianska anfallaren har sex gånger kammat hem priset som världens bästa damfotbollsspelare. Sedan 2017 har hon ett svenskt medborgarskap och har därmed dubbla medborgarskap.