Som huvudrätt på tisdagens meny står den första VM-semifinalen i Fotbolls-VM mellan Argentina och Kroatien som spelas klockan 20.00 på Lusail Iconic Stadium. Betting.se ger dig all info kring matchen som du behöver.

Det var högdramatiskt i fredagens kvartsfinaler. Kroatien vaskade fram straffläggning mot Brasilien och i den sena kvartsfinalen kvitterade Nederländerna genom en frisparksvariant i andra halvleks sista spark.  

Betta på Argentina - Kroatien hos LeoVegas!

Odds på Argentina – Kroatien

Kan Kroatien fortsätta att överraska i Fotbolls VM 2022 eller sätter Messi stopp för deras makalösa resa? Matchen startar på tisdag kl. 20.00 på Lusail Stadium och du kan se Argentina – Kroatien dirket på SVT1 eller på SVT Play.  Se truppnyheter, statistik  och mer  info om matchen mellan Argentina - Kroatien i vårt matchcenter.

Argentina - Kroatien

Kroatien - fick hål på Livaković

Brasilien var storfavoriter mot Kroatien och på planen var det tydligt att att de var det bättre laget. Brasilien hade klart flest målchanser men det var bara superstjärnan Neymar som fick hål på Livaković – och det var i slutet av första förlängningshalvan. Då var det många som trodde att Brasilien var klara för semifinal.

Men man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken. Kroatien reste sig och Bruno Petković gjorde sitt hittills viktigaste mål i karriären i den 117:e minuten, framspelad av Mislav Orsić. Brasiliens försvarsspel i situationen går dock att kritisera. Målet var för övrigt kroaternas första skott på mål i matchen.  

I straffläggningen kort därefter visade Kroatien varför de är världens bästa lag på straffar. Vlasic, Majer, Modric och Orsic gjorde vad de skulle från straffpunkten samtidigt som Livaković räddade både Rodrygos och Marquinhos straffar. Visserligen två svaga straffar men inget som tar något ifrån Livaković som återigen blev stor hjälte.

Argentina - Marcos Acuña och Gonzalo Montiel avstängda

Argentina – Nederländerna var en match det kommer pratas länge om. När Lionel Messi satte 2-0 i den 73:e minuten trodde många att det var klart – Argentina går vidare till semifinal. Men så gjorde Louise van Gaal ett par taktiska ändringar, bland annat bytte han in Wout Weghorst. 

Weghorst hade bara varit på planen i fem minuter när han nickade in 2-1 efter inlägg av Berghuis. Och i den 11:e tillläggsminuten satte han 2-2 efter en fantastisk frisparksvariant. I förlängningen gjorde van Gaal återigen ett par taktiska förändringen, men den här gången gjorde det att Argentina fick övertaget. Ett övertag som så när resulterade i ett mål. Det skulle dock återigen bli straffar denna fredag. 

Virgil van Dijk och Steven Berguis brände de två första nederländska straffarna och de kom aldrig tillbaka efter det. Messi, Paredes och Montiel rullade utan några större problem in sina straffar innan Fernandez kunde avgöra – med missade. Detta satte stor press på Inter-stjärnan Martinez som haft ett ganska kämpigt VM. Han höll dock nerverna i schack och tog Argentina till semifinal i Fotbolls-VM.  

Argentina ska dock inte underskatta Kroatien. De blev silvermedaljörer 2018 och kan bevisligen slå alla lag på en bra dag.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

Troliga startelvor

Argentina: E. Martínez - Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico - MacAllister, E. Fernández, De Paul - Di María, Messi, Álvarez 

Kroatien: Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Brozović, Modrić, Kovačić  - Pasalić, Petković, Perisić 

Argentina spelade 3-5-2 mot Nederländerna men har tidigare i turneringen mönstrat ett 4-3-3 och det gör de möjligtvis även på tisdag mot Kroatien. Det kan i så fall göra plats för Di Maria i startelvan här. Till Argentinas nackdel är både Marcos Acuña och Gonzalo Montiel avstängda i den här semifinalen vilket lär ställa till det defensivt för förbundskaptenen Lionel Scaloni.  

Argentina – Kroatien: Livestream 

Som nämnts ovan kan du se matchen direkt på SVT Play. Det är helt gratis att streama Argentina – Kroatien, allt som behövs är en svensk ip-adress. 

FAQ 

Var spelas Argentina – Kroatien?  

Argentina – Kroatien spelas på Lusail Stadium. Detta är för övrigt den näst sista matchen som spelas på denna arena. Det är nämligen också här som VM-finalen ska spelas. För att ha full koll på alla möten se vårat Fotbolls-VM 2022 spelschema.

Var kan jag se Argentina – Kroatien?

Du kan se semifinalen mellan Kroatien och Argentina direkt på SVT1 och på SVT Play. Matchen börjar klockan 20.00 men försnacket drar igång redan klockan 19.00.

Kan jag få en bonus till Argentina – Kroatien?

Det finns många fina bonusar tillgängliga. Och du kan hitta VM-bonusar här.

Vilka är favoriter i Argentina – Kroatien? 

Argentina är favoriter att gå vidare till finalen. Högsta odds på att Argentina går till final är 1,40 vilket motsvarar cirka 71% chans.

Var hittar jag speltips på mötet mellan Argentina – Kroatien?

Här kan du se speltips inför Argentina-Kroatien och alla vm tips 2022.