Kalmar - Sundsvall 3-0

Kalmar gjorde processen kort med Sundsvall och matchen var avgjord redan efter 27 minuter.

När matcher avgörs så här tidigt är det lite svårt få något värde i resten av matchen.Känslan är att Sundvall sjunker medan det är lite svårare att se var Kalmar är på väg.

Avslut 12-6

13’ Romario Pereira Sipiao 20’ Svante Ingelsson 27’ Melker Hallberg

Djurgården-AFC 4-1

Djurgården vinner övertygande och får dessutom två tveksamma mål bortdömda.

Djurgården är bra och Afcs kris blir bara djupare och djupare. Djurgården är i toppen för att stanna medan Afc får kämpa för att ta någon seger i Allsvenskan.

Eriksson, Mrbati och Engvall bra i ett Djurgården som gör bra prestationer i varje match.

Afc håller inte måttet trots en super målvakt längst bak.

Avslut 10-8

28’ Kevin Walker 52’ Kerim Mrabti 64’ Othman El Kabir 76’ Kevin Walker

Norrköping - Halmstad 3-2

Norrköping som vilade Sjölund fick en smakstart med 1-0 tidigt genom Holmberg och alla trodde det skulle bli en lätt resa för Norrköping. Det blev det inte utan Halmstad spelade bra och kvitterade genom Olsson innan paus. I andra halvlek kopplade Norrköping grep igen med en 3-1 ledning men Hbk kom tillbaka och reducerade till 3-2 men kom inte närmare.

Norrköping vinner men gör inte en av sina bättre matcher.

Hbk kämpar och sliter varje match men förlorar som alltid hedersamt.

Avslut 6-7

12’ Karl Holmberg 47’ Nicklas Bärkroth 51’ Karl Holmberg

Halmstad

24’ Fredrik Olsson  83’ Självmål

Hammarby – Jönköping 2-2

Smakstart för Bajen genom Dibbas 1-0.  Sen i min mening två korrekta gula kort på Magyar som gjorde att Jönköping blev en man mer.

Jönköping är som alltid tålmodiga och 1-0 blev 1-2. Sen hade Jönköping super chanser för 3-1 men Hammarby kvitterade på en hörna  på tilläggstid och var sedan nära avgöra med matchens sista spark.. Svårt betygsätta matcher där det spelas 11 mot 10 nästan hela matchen.

Hammarby tunga avbräck i derbyt genom Magyar och Smárason.

Avslut 4-15

18’ Pa Amat Dibba 90+1’ Mats Goberg Solheim

Jönköpings Södra IF

74’ Dzenis Kozica  77’ Eric Ayuk

Göteborg – Elfsborg 1-1

En smakstart av Elfsborg genom Jebali som kanske är på g igen. Annars lyckades inte Elfsborg bryta förbannelsen med att vinna på Gamla Ullevi. En jämn match där båda lagen kunde vunnit men Elfsborg hade lite bättre chanser.

Rogne avstängd för Göteborg nästa match.

Avslut 6-10

40’ Tobias Hysén

IF Elfsborg

3’ Issam Jebali

Häcken – Östersund 0-1

Tveksam straff gav Östersund ledningen i första halvlek. Andra halvlek riktigt kul med massor av chanser åt båda håll.

Östersund hade en stolpträff av Sema och Ghoddos brände tre super lägen.

Lindgren i Häcken hade två mega bomber i ribban.

Kunde gått lite hur som i andra halvlek.  Borde blivit fler mål. Bra match

Avslut 12-11

12’ Brwa Hekmat Nouri

AIK – Malmö 0-1

En riktigt bra match där Malmö skapade mest och bäst men totalt sett kunde den gått lite hur som.

Malmös övertids magi håller i sig. Helt klart två av Allsvenskans bättre lag, båda lagen har dock problem med målskyttet men Aik borde handla en anfallare av klass, dom har otroligt svårt att göra mål.

Markkanen avstängd nästa men han är ändå så dålig så det kvittar.

Avslut 8-17

90+3’ Luis Felipe Carvalho da Silva

Örebro – Sirius 2-1

Örebro gör sin bästa första halvlek för året mot ett vingklippt Sirius. Igboananike visar sin betydelse för Örebro.

Örebro gör totalt sin bästa match för året och vinner rättvist med 2-1. Dock bränner Sirius en straff vid 1-0 Örebro och Jansson i Ösks kasse gör en super räddning till. Men som sagt ÖSk var värda tre poäng.

Sirius behöver få tillbaka lite folk i sjukstugan och Busch Thor är ev borta nu med.

Avslut 18-9

32’ Chibuike Kennedy Igboananike 57’ Johan Mårtensson

IK Sirius FK

88’ Jesper Arvidsson