Superettan: Genomgång omgång 10

Helsingborgs IF         -         Syrianska FC    3-1

2´ Monday Samuel                    32´ Mete

60´ Ralani

93´ Max Svensson

Avslut: 11 - 19

HIF fortsätter att vinna matcher och är enda laget i serien som är fortsatt obesegrade efter 10 omgångar. Matchen mot Syrianska var trots allt en jämn historia där bortalaget vann matchen sett till bollinnehav. Men fotboll går ut på att göra mål och där var HIF effektivast med sina farliga omställningar. Suprise Ralani har fått en riktigt fin roll som offensiv mittfältare och där är han matchavgörande åter igen för HIF.

Gefle IF           -        IF Brommapojkarna     1-3

74´ Hümmut                 3´ Brandeborn

59´ Sandberg Magnusson

63´ Sandberg Magnusson

Avslut: 7 - 7

Toppen mot botten i tabellen. Brommapojkarna tog tag i taktpinnen redan från matchminut 1 och tog också ledningen tidigt genom duktige Brandeborn. I en tempofattig match hade Brommapojkarna kontroll över händelserna och segern var aldrig hotad. Gefle valde att sparka sin tränare efter förlusten och som ny tränare har man nu presenterat Poya Asbaghi. (Tidigare Dalkurd)

Trelleborgs FF         -         Östers IF    4-1

12´ Islamovic                           88´ Bajrovic

31´ Tideman

37´ Haynes

79´ Camara Jönsson

Avslut: 8-14

Två lag i bra form möttes på Vångavallen. Öster kom ifrån en riktigt tung 2-1 förlust senast mot HIF där man var det klart bättre laget över 90 min. I matchen mot TFF stod man återigen för en väldigt bra prestation och man ska inte luras av att matchen slutar 4-1. Spelmässigt var det en jämn match där Öster har minst lika många klara målchanser som TFF, om inte fler.

Effektivitet och en gnutta tur blev segerreceptet för laget från Skånes sydkust.

Anmärkningsvärt att Salif Camara Jönsson återigen hittar nätet och är nu uppe på 10 mål efter 10 omgångar! Imponerande!

Degerfors IF        -        GAIS      2-1

44´ Mayambela                 53´ Djuric

59´ Abraham

Avslut: 16 - 13

Degerfors tar sin 3 seger för året på Stora Valla. Över 90 minuter är man det bättre laget och har kontroll på händelserna mot GAIS. Det var närmre 3-1 än 2-2 och segern var aldrig riktigt hotad trots att GAIS försökte pressa på i slutet. Nyförvärvet Sargon Abraham från Skövde har nu gjort imponerande 5 mål på de första 10 matcherna i Superettan, en bra start för nyförvärvet från Div 2.

Norrby IF        -    IK Frej        3-0

16´ Savolainen

37´ Saidi

60´ Pettersen

Avslut: 12 - 6

Nykomlingen Norrby tog en imponerande 3-0 seger hemma mot Frej på Borås Arena. Savolainen stod återigen för ett mål i matchen och han får anses som stekhet för tillfället! 6 mål på 5 matcher är ruskigt starka papper! Savolainen var skadad i början av serien, men sen hans intåg i startelvan har Norrby börjat leverera på riktigt. Man spelade bra även i de första omgångarna men var totalt uddlösa framåt. Det ska bli spännande att följa laget framöver med en stekhet Savolainen längst fram.

Varbergs BoIS        -    Falkenbergs FF    3-5

10´ Söderström                45´ Englund

20´ Självmål                     61´ Englund

79´ Nyström                     63´ Englund

84´ Pärsson

85´ Carlsson

Avslut: 15 - 13

Ett hallandsderby som publiken sent kommer glömma!

När Varberg tog ledning med 2-0 efter 20 minuter var det inte mycket som talade för annat än 3 poäng för hemmalaget. Men i den 44e minuter gick Mahmut Özen sönder, och in kom Tobias Englund. Nyförvärvet från Värnamo som gjort 6 mål på 6 Superettansäsonger innan matchen visade sig bli matchvinnare. Efter 63 spelade minuter hade han vänt på matchen genom 3 mål! Glädjen han visade vid samtliga mål var underbart att skåda!

Varberg kom tillbaka i matchen till 3-3 men Falkenberg var starka och lyckades vända på steken till 5-3 i slutet av matchen. Årets match såhär långt i Superettan!

Dalkurd           -          Åtvidabergs FF    3-0

44´ Yarsuvat

83´ Pllana

93´ Ahmed

Avslut: 16 - 2

Dalkurd utökar sin starka hemmasvit, 4 vinster och 2 kryss hittills i år imponerar. Kan inte annat än hålla med Åtvidabergs tränare Roar Hansen som inför matchen sa att Dalkurd kan vara ett av Sveriges starkaste hemmalag senaste åren. Dalkurd var överlägsna över 90 minuter och det var bara en fråga om hur stora siffrorna skulle bli. Ahmeds långskott till 3-0 i 90e minuten var matchens behållning. Vi noterar även att Dalkurds Yarsuvat har hittat målformen och är nu uppe i 5 mål i årets upplaga av Superettan.

Örgryte IS         -        IFK Värnamo        2-0

2´ Mutumba

10´ Atashkadeh

Avslut: 9 - 14

Örgryte fick en smakstart när man redan efter 10 minuter hade ledningen med 2-0. Örgryte går fortsatt starkt hemma och är efter 6 hemmamatcher fortfarande obesegrade, 4 vinster och 2 kryss. IFK Värnamo har det fortsatt tungt resultatmässigt, men man står återigen för en bra spelmässig prestation och det borde snart generera i poäng för smålänningarna. I matchen mot ÖIS är man det bättre laget stora delar av matchen men man ser lite trubbigare ut framåt nu än man gjorde i början av säsongen då det mesta hittade nätmaskorna för smålänningarna.