Annons

Odds på Varbergs BoIS FC - Allsvenskan 2022

Hallands Jurgen Klopp, Jocke Persson (mest pga keps och skägg) kan han fortsätta skrälla sig kvar även i Allsvenskan 2022, trots låg budget och med de flest av värvningarna från lägre svenska divisioner? Trots en vedervärdig start 2021 så hamnade man till slut på en relativt komfortabel tiondeplats. 

Odds på Varbergs BoIS i Allsvenskan 2022

Frågan är om Perssons koncept är i Allsvenskan för att stanna eller om klubben i år kommer få smaka på den ekonomiska verkligheten och åka ur serien? Det är otroligt ovisst att svara på. Varberg har som vanligt värvat friskt och tappat en del tongivande spelare. Vi tror ändå att laget får det svårt i år och kommer vara med i nedflyttningsstriden på allvar framåt hösten.

Allsvenskan 2022 Högsta odds Spelbolag
Varberg: Att bli nedflyttade 3,80
Allsvenskan 2022 Högsta odds Spelbolag
Varberg: Att ta mindre än 36,5 poäng 1,85

Information & Statistik: Varbergs BoIS FC

Varbergs BoIS FC:s styrkor

Laget slutar aldrig att springa och är jobbiga att möta, speciellt hemma på Påskbergsvallen. Man har många fysiska spelare och är svåra att hantera på fasta situationer. Jocke Persson är även en ganska oberäknelig tränare taktiskt och han har överraskat många kollegor med olika taktiska drag under 2020 och 2021. Han är även mästare på att få ut maxkapacitet av ganska begränsade fotbollsspelare. Vem hade på förhand trott att Oliver Stanisic skulle göra fem mål i Allsvenskan 2021 och att veteranen Stojan Lukic skulle spika igen målet i flera matcher? 

Se senaste speltipsen från Allsvenskan här!

Varbergs BoIS FC:s svagheter

Förutom Tashreeq Matthews så saknar truppen allsvenskt spetskvalitet. Storväxta Simovic och Karlsson Adjei i anfallet kan bi enkla byten för allsvenska försvarare. Även backlinjen består av många tröga spelare som andra lag kan utnyttja, speciellt på konstgräs. Spelar man sig förbi Varbergs förstapress så finns det stora möjligheter att ganska snabbt och enkelt komma till målchanser.

Fakta om Varberg boIS:
 

Grundad: 1925
Hemmaplan: Påskbergsvallen (gräs), kapacitet 4500.
Tränare: Joakim Persson.
Titlar: 0.
Placering 2021: 10.

Läs våran artikel om vem vi tippar vinner skytteligan i Allsvenskan 2022!

Varbergs BoIS FC:s Allsvenskan-historik

Då klubben bara har spelat i Allsvenskan de två senaste åren så finns det inte mycket att skriva hem om här. Noterbart är att laget lyckas skrapa ihop samma antal poäng under dessa två år: 37 poäng. Målvakten Stojan Lukic vara Allsvenskan äldsta aktiva spelare under 2021 med sina 41 år.

Kommentarer

Feedback