Annons

Odds på Kalmar FF - Allsvenskan 2022

I Allsvenskan 2022 går Kalmar in efter Henrik Rydström tagit dem från kvalplats 2020 till en sjätteplats 2021. Kalmars förvandling under tränaren gick snabbare än vad alla hade kunnat förutspå. I år kommer förväntningarna och kraven vara högre på laget och frågan är vad det kommer göra med lagets prestation.

Om du är intresserad av Premier League får du inte missa våran säsongsguide!

Odds på Kalmar FF i Allsvenskan 2022

Kalmar har tappat en del tongivande spelare, men man har också fått in flera nyförvärv som handplockats av chef Rydström. Det verkar som att smålänningarna siktar högre i tabellen och att man inte är nöjda förrän man är i toppen på allvar. Det ska egentligen inte vara möjligt att utmana de större klubbarna men Rydström är en tränare som inte verkar ha något stopp i sin utveckling just nu.

Kalmar FF: Allsvenskan 2022 Högsta odds Spelbolag
Kalmar FF slutar bland de 3 bästa 10,00
Kalmar FF slutar bland de 8 bästa 1,70

Information & Statistik: Kalmar FF

Kalmar FF:s styrkor

Mycket tjat om tränaren Rydström i denna artikel, men han har med svenska mått mätt en grym förmåga att utveckla spelare och få fram sina taktiska budskap. Oliver Berg gjorde en sensationell säsong förra året, samtidigt som det kryllar av yngre talanger i truppen som Rydström står redo att släppa fram. Carl Gustafsson är redan där och lär bli ännu bättre i år. Isak Jansson är ett steg från ett stort genombrott, för att nämna några. Får Simon Skrabb vara skadefri är han en allsvensk toppspelare.

Ha alltid koll på de senaste speltipsen här!

Kalmar FF:s svagheter

Största orosmolnet är att förväntningarna är större i år och det krävs verkligen att spelarna kan handskas med det högre trycket. Även motståndarlagen har bättre koll på Kalmar i år och en sak som är säker är att inget lag kommer att underskatta laget längre. Det kommer smälla mer i Kalmars matcher nu och spelarna måste vara förberedda och klara av att matcherna blir mer grisiga och ge tillbaka. Detta var ett litet problem under vissa matcher 2021.

Fakta om Kalmar FF:
 

Grundad: 1910
Hemmaplan: Guldfågeln Arena (gräs), kapacitet 12 000.
Tränare: Henrik Rydström
Titlar: 1 SM-guld 2008 och 3 cuptitlar
Placering 2021: Sexa

Kalmar FF:s Allsvenskan-historik

Kalmar FF har totalt gjort 34 allsvenska säsonger och är 13 i ligans maratontabell. Laget har totalt vunnit ett SM-guld vilket var 2008. I tillägg har Kalmar tre titlar i Svenska Cupen. Av de tre senaste åren var de två första säsongerna tuffa då laget höll sig kvar genom att kvala. Men sjätteplaceringen 2021 visar att laget kan vara med och slåss högre upp. Det är just nu 19 år sedan man var nere i Superettan.

Kommentarer

Feedback