Annons

Speltips : Zhizhen Zhang - Elias Ymer: 2

7 mars 2023 at 03:00 - Indian Wells kval
6 mar 2023 at 09:41 (Uppdaterad 7 mar 2023 at 09:47) 06/03
67
+1
Chans (1-2): 45-55%
Spelvärde: 121,00%
Lägsta spelbara odds: 1,82
Bet: 9
Hit/Miss:
Bethard Till Bethard
Ibland får man nästan fråga sig om det ens handlar om form. Man får istället ställa sig frågan, kan spelaren ens spela fortfarande?

Han har det lite jobbigt just nu, kinesen Zhang som gick så otroligt bra under delar av förra säsongen och som på det till och med blev topp-100 i världen. Då som första kines tror jag men nu finns det flera, framför allt Yibing Wu vsom till och med hunnit med att vinna en atp-turnering.

Är han en topp-100-spelare då, Zhang? Jag ska väl säga att hans resultat förra året förvånade mig ordentligt. Han är 26 år gammal och har under ett gäng år varit en spelare som inte alls stuckit ut på challengertouren, trots att han ofta hållit till i svaga startfält. Så när han nu tappat formen totalt så har jag det i alla fall i bakhuvudet. Det kanske var en tillfällig topp under förra säsongen. Kanske att han inte kommer upp till den nivån igen.

Sex turneringar i år för Zhang och en matchvinst på dessa. Han slog en tysk som är rankad 350 i en challenger i just Tyskland. Jämn tresetare där förresten. I övrigt hans senaste förluster, 1-6 6-7 mot Lazarov rankad 300 förra helgen, Muller rankad 200 i världen, 0-6 i avgörande, för två veckor sen, Trungelliti rankad 250 i världen för tre veckor sen, Kolar rankad 250 i världen i den där challengern för en månad sen. Innan dess ska sägas att han faktiskt gjorde årets enda bra match då han pressade Shelton i Australian Open. Och så förlorade han i raka set, stort, mot Popyrin i årets första turnering, kval i Adelaide.

Det finns en linje i Zhangs resultat i år och det är att han försökt kvala till atp-turneringar. Hans poäng som tog honom till atp-touren plockades i challengers, ofta hemma i Asien. Jag tycker det skriker att han bara inte håller på hög nivå. Och hans form, det är alldeles uppenbart att han bara är sämre än spelare som är utanför de 200 bästa i världen, just nu i alla fall.

Elias Ymer då? 

Svängigt får man väl säga. Andra omgången i Acapulco senast men det efter att egentligen ha förlorat i kvalet mot Andreozzi. Där är det dock viktigt att säga att den torsken var fullt acceptabel. Andreozzi var sjukt nära att slå ut Ruud i huvudturneringen och såg extremt bra ut. Man ska istället titta på att Ymer slog en så bra spelare som Mannarino och även om Ymers resultat hittills i år inte skrämmer. Det är ändå helt klart bättre än vad det är för Zhang. Ymer har i allmänhet slagit motståndarna som cär runt 200 i världen. Samma spelare som Zhang torskat mot. 

Zhang är överrankad. Han ska inte vara högre än 150. Ymer är nog lite underrankad. Han är 150 just nu, men ska vara 120-130 någonting. Ymer lite bättre alltså och det är också mindre dålig form på Ymer.

Givet spel med andra ord. 

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Feedback