Annons

Speltips : Yannick Hanfmann - Elias Ymer: 2

Matchcenter
26 maj 2023 at 11:10 - Tennis, Frankrike - ATP - Roland Garros, Qualification
Court 6, Stade Roland Garros
25 maj 2023 at 08:53 (Uppdaterad 26 maj 2023 at 12:43) 25/05
96
+1
Chans (1-2): 71-29%
Spelvärde: 123,25%
Lägsta spelbara odds: 3,45
Units: 8/10
Hit/Miss: 0-2
Bethard Till Bethard
Kvalfinal i Franska öppna och jag tycker definitivt att chansen finns här för Elias Ymer på ett helt annat sätt än vad oddsen antyder.

Man kan väl börja med att säga att om de här två mötts på grus för ett par månader sen, då hade Ymer stått i under 3 gånger pengarna. Nu har mycket hänt sen dess. Hanfmann har gjort ett par av sitt livs turneringar och är nu nära topp-50 på rankingen. Men har allt verkligen ändrats? Jag är ändå tveksam till den saken.

Det här är två spelare som harvat på challengertouren i många år. Tre möten där, alla på grus och alla i Tyskland faktiskt. Hanfmanns hemmaplan alltså. Två vinster för Hanfmann, en för Ymer, och det är väl rimligt. Hanfmann har alltid varit ett litet snäpp bättre än Ymer.

Men hur mycket skiljer då egentligen?

Ja, sett till hur Hanfmann spelat senaste dryga månaden. Vilka spelare han slagit. Då är det klasskillnad. Man ska dock vara väldigt tydlig med att notera att Hanfmann vid drygt 30 års ålder knappast hittat en helt ny nivå. Han är samma spelare som förut som hittat sitt livs formtopp. Det där kan svänga snabbt. 

Tittar man på spelstilarna så kan man se det från två håll. Om Hanfmann spelar bra, då passar det honom bra att möta en kontringsspelare som Ymer. Om Hanfmann däremot spelar dåligt, då kan det snabbt utvecklas till en mardröm för honom det här att möta en spelare som är rätt säker i bollandet och där Hanfmann i teorin kan börja sprida bollar runt sig.

Jag tycker matchen är intressant. Oddset synnerligen intressant. Det måste provas.

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback