Reklam

Vinnare: Stina Nilsson

21 december 2019 at 13:30 - Sprint - Fristil - Planica
19 dec 2019 at 11:03 (Uppdaterad 21 dec 2019 at 15:34) 19/12
74
+3
Chans: 33%
Spelvärde: 148,50%
Lägsta spelbara odds: 3,03
Units: 5/10
Hit/Miss:
888sport Spela nu hos 888sport
Sprintbanan här i Planica skiljer sig betydligt från den vi såg i Schweiz senast. Under tvåvarvsbanan i Davos handlar allt om det sista varvet och upploppet är relativt kort efter utförslöpan. Här är det helt annorlunda.

Det är dags för en ren sprinthelg när Vinterstudion laddar för världscupen i Planica.

Banan är som vanligt enormt viktig i längdskidåkning och den här passar uthålliga sprintåkare riktigt bra. Efter en rapp start går det både utför och uppför innan den långa spurtrakan. Position är förstås viktigt, men inte alls som i Davos.

Heidi Weng gick till final här 2018 och kom trea 2016, vilket säger en del.

Räkna med hög fart från början till slut

Jag kan mycket väl se att en åkstark åkare som Stina Nilsson avgör alla sina heat med en långspurt, med halva varvet kvar. Det här innebär i sin tur att explosiva åkare, som framförallt Linn Svahn, kommer få det betydligt svårare än senast.

Ser vi till hur loppen sett ut historiskt här i Planica bör även en åkare som Maiken Caspersen Falla gynnas, även om jag sätter ett frågetecken för form.

Jonna Sundling och Maja Dahlquist kan absolut hota Stina Nilsson, men störst motstånd tycker jag kommer från amerikanskt håll. Sophie Caldwell är giftig och Jessica Diggins känns som en helt bortglömd outsider. Sällan hon får till det i alla heat, ska dock sägas.

Stina Nilsson till riktigt bra odds

Hur jag än analyserar det här landar jag i att Stina Nilsson är det självklara valet.

Formen är på uppåtgående och i hysterin bakom Linn Svahn känns hon faktiskt lite bortglömd från tävlingarna i Davos. Tar hon tag i taktpinnen tidigt i sina respektive lopp den här helgen kommer hon få åka i stort sett ostört från start till mål.

Stina har vunnit de två senaste sprintarna här i Planica och till 4.50 i odds hos 888 Sport är hon helgens givna speltips.

  • 500% upp till 600 kr i välkomstbonus!
  • Bra mobilupplevelse
  • Innovativa kampanjer

Kommentarer

Feedback