Annons

Speltips : Vinnare: Norge

27 november 2023 at 18:00 - Handboll, World Championships | f
Uppdaterad
11
0
Skriver odds- och spelartiklar samt delar speltips här på betting.se. Har en gedigen bakgrund inom spelindustrin där jag jobbat flera år som oddsättare på flera av de största spelbolagen. Du kan lita på att jag håller dig uppdaterad med det senaste och bästa inom sport- och spelvärlden.
Visa mer
Show less
Chans: 60%
Spelvärde: 120,00%
Lägsta spelbara odds: 1,67
Units: 7/10
SpeedyBet Till SpeedyBet

Mitt speltips på dam-vm i handboll är väldigt simpelt. Världens bästa lag vinner världens största turnering.

Det råder inget snack om att Norge historiskt är världens bästa handbollsnation på damsidan. I de senaste mästerskapen har man gjort rent hus och det är nästan helt otroligt att man vunnit EM-guld åtta gånger på 2000-talet. Utöver det har man tre VM-guld och två OS-guld under samma period. Det finns ingen nation, i någon sports, som varit lika överlägsna senaste 20 åren.

Enda ordentliga plumpen är OS-bronset 2020 där man var superhypade och storfavoriter att vinna.

Vad talar för Norge i handbolls-vm för damer 2023?

Först och främst så spelar man på hemmaplan, visserligen inte i slutskedet av turneringen som kommer att spelas i Danmark. Men under hela gruppspelet kommer man att spela i Stavanger. Utöver det så har man åtminstone fem av världens tio bästa spelare i truppen:

Henny Reistad blev uttagen till all-star laget i VM i Spanien 2021 och MVP i EM 2022. Den resliga vänsternian har gjort 248 mål på 64 matcher i landslaget och är den bästa spelaren i Team Esbjerg som vann danska ligan i år.

Utöver Reistad blev även Nora Mörk, Vilde Ingestad och Katrine Lunde tidigare i år utsedda till Europas bästas damhandbollsspelare.

De stora utmanarna är framför allt Frankrike som oavsett lottning kommer ha publiken emot sig från kvartsfinal och framåt. Tveksamt om de står pall. Tredjehandsfavoriten Danmark har stjärnor som Ema Friis och Kathrine Heindahl som absolut kan gå hela vägen om allt klaffar men det kräver också att norskorna floppar vilket de egentligen inte gjort sedan OS 2020.

Mitt speltips dam-vm i handboll blir att Norge vinner turneringen till 2,00.

  • Betting med enkel registrering
  • Ingen störig reklam via SMS eller e-post
  • Helt skattefria vinster

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Feedback