advert

Vinnare Hockeyettan Östra: Huddinge

17 september 2017 at 16:00 - Hockey, Sverige - Division 1
12 sep 2017 at 18:16 (Uppdaterad 11 dec 2017 at 08:41) 12/09

Comments (3)
Chans: 65%
Spelvärde: 136,50%
Lägsta spelbara odds: 1,54
Units: 8/10
Hit/Miss: Huddinge
Unibet Spela nu hos Unibet

Hockeyn drar äntligen igång på allvar den här helgen och först ut på denna nya säsong blir ett långtidsspel där vi ska få fram vinnaren i den östra serien av hockeyettan. 

Den östra serien fick sig ett rejält lyft förra säsongen när jag tycker flera lag tog ett stort kliv framåt i utvecklingen. Då pratar jag framförallt om lilla Väsby som chockade många ögon under stora delar av förra säsongen. Återigen så består östra av tolv lag där vi har en hel del som har hänt under sommaren och även sista veckorna. Gripen HC Nyköping är tillbaka i hockeyettan efter ett par år av återuppbyggande. Hanviken tog också klivet upp samtidigt som att Nacka återigen fick en plats i serien efter att Haninge varit tvungna att slänga in handduken bara för någon vecka sedan. Bottenlagen kommer få det tufft i den här serien eftersom den utvecklats sista åren, men det finns fortfarande ett lag som är snäppet bättre än alla andra fortfarande och det laget kommer härnäst i texten.

Den givna vinnaren
Det är ganska givet för mig vilket lag som återigen kommer vara dominanta i den här serien och det är Huddinge. Talangfabriken som varje år har stor spelaromsättning, men ändå lyckas knåpa ihop en av de absolut vassaste trupperna i hela hockeyettan, år efter år. Till den här säsongen måste jag bara fortsätta på samma bana. Man har fått behålla ganska många av de tongivande spelarna från förra säsongen och fyllt på med ett par riktigt vassa nyförvärv. Backsidan har spetsats med bland andra Jesper Eriksen (Troja), Adam Hansen (Södertälje) och Martin Backholm (Åkers). Det är bra backar på den här nivån och är säker på att dessa kommer göra avtryck i den östra serien. Huddinge är alltid bra och var det laget som hade överlägset bäst fart i hela hockeyettan förra säsongen. Stora delar av den truppen finns fortfarande kvar. Man vann grundserien, allettan och även den Hockeyettan-finalen vilket visar hur bra man var. Att man sedan inte lyckades lika bra i kvalserien är något de ska ändra på till denna säsong och det är som sagt deras mål.

En stark utmanare eller en flopp?
Tittar man på pappret på årets Hudiksvall så är det ett riktigt bra lag. Får de ihop det så kommer de bli otroligt vassa när det väl gäller. Sedan vet vi av tradition att just Hudiksvall alltid haft mycket olika problem på vägen. Skadade och sjuka spelare har varit en stor börda för dem. Om det är det som gjort att dem inte lyckats tidigare år kan ingen svara på. Till den här säsongen har man återigen värvat ihop ett slagkraftigt lag och de har också fått väldigt höga förväntningar på sig. Helt rätt om man tittar på spelarmaterialet, men jag tycker man ska tona ner dessa lite direkt. Man har många nya spelare och det tar tid för dem att anpassa sig. Magnus Åkerlund är seriens bästa målvakt och kanske den sista utpost Hudik behöver för att lyckas, men han kommer få det betydligt svettigare i Hudik än vad han hade uppe i Sundsvall. 

Det finns lite andra sköna uppstickare såklart. Visby är väl den som är närmast efter dessa två och kan säkert utmana dem också, men över 22 matcher ska dem inte kunna hota Huddinge. Väsby var en positiv överraskning förra säsongen, men har nu helt andra förutsättningar och ögon på sig. Man ska spela med press helt plötsligt och då blir läget helt annorlunda. Hur tar man den rollen? I övrigt ska det inte finnas några större utmanare här. Hammarby har sett heta ut på försäsongen och kommer säkerligen knipa en plats bland de fem första placeringarna. Valbo snackade jag upp mycket förra säsongen och jag kommer förmodligen fortsätta med det ett tag. Vi får se hur det artar sig, men i mina ögon så är det inga som kan jämföra sig med Huddinge.

Talar för Huddinge

  •  Man har helt enkelt bäst trupp och alla är sådana som vill framåt.
  • Revanschlusten från förra säsongen bör vara stor och det är dags för Huddinge att ta klivet upp igen kanske?
  • Fyra jämna femmor där de flesta är väldigt samspelta och känner varandra sen tidigare.
  • Bra skolade och redan inne i vinnarkulturen.
  • Farten i spelet under 60 minuter är det få som orkar med.

Talar emot Huddinge

  • Egentligen ingenting. Man är kompletta och bör kunna lösa detta.

Jag har såpass bra magkänsla här att jag väljer att höja insatsen en aning. Huddinge vinner återigen den östra serien till oddset 2.10 hos Unibet.

Lycka till!

/Heden

  • Svensk gigant inom betting
  • Felfri produkt
  • Bättre odds än de flesta
Feedback