Annons

Speltips : Vinnare Elitloppet 2023: San Moteur

28 maj 2023 at 18:10 - Elitloppet 2023
25 maj 2023 at 11:43 25/05
35
0

Elitloppet 2023 vinnare

Chans: 35%
Spelvärde: 122,50%
Lägsta spelbara odds: 2,86
Units: 4/10
Unibet Till Unibet
Bästa Elitloppet på många år? Så säger många. Så säger många ofta. Är den här upplagan spektakulär? Egentligen inte. Men bra, det kan den bli, och det är stor chans att den bästa hästen vinner.

San Moteur kan vara överlägsen

Det hade definitivt kunnat bli en av de bästa upplagorna av Elitloppet någonsin. Om de bästa hästarna deltagit, vill säga. Hur många franska hästar som inte är på plats men hade kunnat vinna, det är svårt att överblicka. Troligen några stycken.

Det som däremot kan sägas är att det definitivt finns två svenska hästar som hade varit favoriter om de deltagit. Eller rättare sagt, hade en av Calgary Games eller Francesco Zet deltagit så hade den hästen varit favorit. Hade båda deltagit hade det kunnat bli det bästa Elitloppet någonsin.

Det som i stället serveras i årets elitlopp är hästarna där bakom. En bra uppsättning hästar. En relativt jämn uppsättning hästar dessutom. Oddsen på hästarna är stigande från favoriten på 3,50 upp till sjättehandsfavoriten som också spelas till under 10 gånger pengarna.

Ganska jämnt, absolut. San Moteur är favorit, Don Fanucci Zet andrahandare precis bakom och sen kommer de i en flock, Hali Mary, Hohneck, Önas Prince och Etonnant.

Mycket talar för en svensk seger i år

De utländska inslagen är inte dåliga, men inte spektakulära. Fjolårsvinnaren Etonnant måste förstås nämnas, men han hade inte vunnit om Don Fanucci Zet inte galopperat bort sig i den upplagan och det var då en skräll. Upprepas en sådan skräll nödvändigtvis? Troligen inte.

Kvar blir svenskarna och där är den viktigaste faktorn uppsidan med San Moteur. Man vet ungefär vilken nivå Hail Mary och Önas Prince håller. De har nivå för att vinna om allt stämmer och ingen annan är för bra. När det gäller San Moteur är det som att ingen riktigt vet hur bra han är ännu. Det finns en realistisk möjlighet att han är snudd på överlägsen. Det kan också bli jämnt, men ska någon vinna Elitloppet 2023 enkelt, kontrollerat. Då är det San Moteur. Han har troligen kapaciteten i sig för att vara märkbart bättre än alla andra.

När man gått igenom hästarna har man inte ens nämnt att det är Björn Goop som kör hästen. Goop, fortfarande en av de absolut bästa kuskarna. Detta är också en häst han har personligt intresse i på ett sätt han kanske inte haft för sina topphästar på senare år. Ett klart plus så klart.

Det enda som talar emot San Moteur

Är väl egentligen startspåret i försöket. Spår sex har han lottats till där vilket ökar risken för att det heatet både kan bli bökigare än det annars skulle kunna vara plus att risken för ett lite sämre spår i finalen finns. Samtidigt har konkurrenterna i hans försök garanterat stor respekt för honom och ett möjligt scenario är också att det inte alls blir särskilt tufft utan att San Moteur blir släppt till ledning och att ledaren då tänker att det är en säker väg till final att hålla ryggen på San Moteur.

San Moteur vinner Elitloppet 2023 till 3,50 hos Unibet blir mitt speltips.

  • 100% upp till 500 kr i sportbonus
  • Svensk gigant inom betting
  • Specialodds på film och politik

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback