Reklam

Västerås - Piteå: 2

3 apr 2018 at 16:35 (Uppdaterad 5 apr 2018 at 22:35) 03/04

Kommentarer

Kvalserien till hockeyallsvenskan

Chans (1-2): 50-50%
Spelvärde: 119,00%
Lägsta spelbara odds: 2,00
Units: 6/10
Hit/Miss: 5-4 str
Unibet Spela nu hos Unibet
Kvalet till hockeyallsvenskan är ett riktigt getingbo där alla verkar slå alla. Västerås förlorade senast mot Västervik och söker revansch mot Piteå. Jag tror norrlaget tar revansch från match ett i kvalserien där man förlorade orättvist.

Västerås startade upp kvalserien på bästa möjliga vis och hade tre raka segrar och full pott. Man gjorde det tack vare en välkomponerad defensiv som vanligt, tillsammans med en jätte i kassen, också där som vanligt. De två senaste matcherna har man dock åkt på stryk med ganska klara siffror. 1-3 senast hemma mot Västervik tycker jag nästan var i överkant då man var kraftigt tillbakatryckta under stora delar av matchen. Hur reagerar laget på att man börjar släppa in lite fler mål än man gjort tidigare under säsongen egentligen? Västerås känns lite för passiva ibland och jag tror man kommer få problem med Piteå tuffa spel. Piteå gjorde en riktigt bra match uppe i Borlänge senast. Man kunder haft både 1, 2 och 3-0 efter bara ett par minuters spel ifall det inte vore för en storspelade Hellgren i Borlängekassen. Istället fick man lämna perioden med 2-0 i arslet. Man ryckte upp sig och vände till 2-3 efter två perioder innan man spelade av den sista perioden lugnt och behärskat. Piteå har haft en del oflyt i början och med tanke på att man nu äntligen börjat plocka lite välförtjänta poäng så bör man också fått lite mer självförtroende i laget. Man har varit bättre än Västerås i alla matcher under säsongen och man ska ha bra chans igen tycker jag. Piteå underskattas lite pågrund av deras dåliga start i den här serien.

Talar för spelet

  • Piteås defensiv har varit lite uppochner, men i en match som denna när motståndet mest kommer ställa upp och förlita sig mest på sitt eget försvarsspel så är det klart det är offensiven som kommer bli det avgörande här. Piteå klart starkare än Västerås offensivt sett och tror spetskompetensen avgör här.
  • 2-1 i matcher för Piteå den här säsongen mot Västerås. VIK-segern kom nu i match ett av kvalserien där de vann i Piteå med 1-2 efter att Marcus Dahlbom gjort sitt livs match. Spelmässigt har Piteå varit klart bättre än Västerås i matcherna och det är ingen skillnad med trupper till den här matchen.
  • VIK har gjort nio ål på fem spelade matcher. Ska man till allsvenskan så måste man höja det snittet för man kan inte förlita sig på att Dahlbom ska bygga vägg i varje match. Det är inte bara är i kvalserien som målskyttet varit klent.

Talar emot spelet

  • Det är väl just det att Västerås är grymt starka defensivt. Man släpper få mål av en anledning och det är att man ligger rätt med det mesta i banan.
  • Dahlbom är en bättre målvakt än Vännström utan tvekan. Jag har aldrig riktigt gillat Vännström som målvakt utan tycker han kan se lite svajig ut ibland. Han har en tendens till att vara lite ojämn.

Jag tycker oddset är högt på Piteå. Jag tycker raka spelet är klart spelvärt det också för er som söker lite högre odds, men jag nöjer mig med Piteå inklusive övertid/straffar till oddset 2,38 hos Unibet.

Lycka till!

/Heden

  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback