Reklam

Västerås - Huddinge: 2

9 apr 2018 at 18:13 (Uppdaterad 11 apr 2018 at 05:42) 09/04

Kommentarer

Kvalserien till hockeyallsvenskan

Chans (1-2): 44-56%
Spelvärde: 130,48%
Lägsta spelbara odds: 1,79
Units: 7/10
Hit/Miss: 6-0
Betsafe Spela nu hos Betsafe
Kvalserien fortsätter att bjuda på viktiga matcher. Västerås tog en stark, men lite orättvis seger borta mot Borlänge senast och kan med en seger nu mot Huddinge förstöra deras drömmar om att ta klivet upp. Jag tror dock på stockholmarna här.

Västerås har tagit många starka segrar den är kvalserien och ligger just nu på andraplats efter Västervik som har lite bättre målskillnad. Senast så bortaslog man Borlänge med 2-5 efter att man återigen kan tacka sin livs levande vägg Marcus Dahlbom som motade 45 av 47 skott. Dessutom var man otroligt effektiva framåt för en gångs skull och gjorde fem mål på 27 skott. Det visar väl också lite hur matchbilden var. Ett skridskostarkt Borlänge åkte förgäves, men fick inte in pucken. Nu ska alltså Västerås möta ett lag som och är väldigt skridskostarka. Huddinge ligger tre poäng bakom både Västervik och Västerås och måste alltså vinna idag för att ha en rimlig chans att nå topp två. Den första matchen lagen emellan så vann Västerås med 2-1, men det känns som att Huddinge höjts sig spelmässigt jämfört med starten lite. Jag tycker oddset är otroligt bra på bortalaget helt enkelt. Piteås odds tyckte jag var guld mot Västerås och det visade sig också vara det med tanke på att man ledde med 3-0 efter halva matchen. På något sätt lyckades man slarva bort det och istället förlora. Huddinge är minst lika bra som Piteå, förmodligen lite bättre ändå. Man har framförallt visat sig vara klart stabilare defensivt än Piteå och bör således ha en ganska bra chans mot VIK. Jag tycker det här är kvällens skönaste odds.

Talar för spelet

  • Jämför man lagen på pappret så tycker jag nog att Huddinge är snäppet vassare. Conny Strömberg i all ära, men mot ett skridskostarkt lag kommer han få det väldigt tufft.
  • Huddinge tycker jag är det lag från hockeyettan som stått upp bäst mot lagen från hockeyallsvenskan. Man har alltså vunnit mot Västervik två gånger och Troja en gång, men lyckats klanta till det mot lagen från ettan. Nu är det på tiden att man tar en seger mot ett lag från hockeyettan.
  • Västerås står upp väldigt bra mot all lag med tanke på deras starka defensiv, men hur länge orkar dem? De är kraftigt tillbakatryckta i många matcher och det känns som att någon gång måste det fallera. Senast förlorade man skotten med 27-47 till exempel.

Talar emot spelet

  • VIK har en grym defensiv. Man ligger på rätt sida hela tiden och går sällan bort sig. Det är svårt att vända spel på VIK med tanke på att man alltid ligger med tre man hem minst. Dessutom seriens bästa målvakt på det.
  • Huddinge kommer vara spelförande och det är precis vad VIK vill, då kan man kontra bort sina motståndare. Precis som man gjorde emot Borlänge senast.

Jag tycker nog att det här känns som kvällens kanske bästa spel från kvalserien. Huddinge är bra och kommer ha bra chans borta mot Västerås utan tvekan. Jag testar Huddinge inklusive övertid straffar till oddset 2.33 hos betsafe.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 500 SEK i välkomstbonus!
  • Snygg sajt
  • Flera specialspel
Feedback