advert

V75-tips Romme

22 oktober 2016 at 16:06 - V75
7 apr 2017 at 14:59 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04
Efter en handfull stolpe ut förra veckan är det nu dags att vända till vinst och ta del av lite sköna stålar. En "underrättelsespik" håller ihop systemet och känslan är mer än god idag.

Resan till pengarna startar denna veckan i Borlänge och på Rommetravet. Normalt brukar det vara riktigt vanskliga banor så här års, men idag verkar allt frid och fröjd då regn och minusgrader håller sig borta. Inga extra innerspår och vinklade startbilsvingar så vanligt trav kort och gott.

Spikarna:

Jag pratade i veckan med en nära vän med insikt i stall Untersteiner Jr. och fick en, enligt honom, bergvinnare i Niagara Broline. Hästen har körts på säkerhetsbalans under en tid, men idag blir det barfota fram och urryckare vilket ska göra finfin effekt. Hästen laddas för fullt från start och man kommer att ta emot alla försök till överfall med varma servetter och i min bok är det - Spets och slut!

Avd 1, 2140m auto

Jag börjar med att sätta krokben för den på tok för stora favoriten, Fossens Bonus, som jag anser är en glänsare med vekt pannben. Hästen som briljerar i enkla gäng brukar vika ner sig som ett pappersplan när han möter de tuffa hästarna och jag räknar med samma visa idag. Jag streckar tre andra ekipage som är tuffare än Bruce Willis och väntar mig favoritfall a´la större.

Bästa hästen är helt klart den forne Derbyfavoriten 11 Carabinieri som visserligen har dragit ett trist startspår, men med ett par lopp i kroppen efter skada är formen nära på topp och då kvittar spåret - barfota runt om igen! 1 Order To Fly för för sin del sämsta spåret då han inte kan öppna. Jag läser dock loppet så att det kommer att öppnas för att han ska komma ut och då det åter blir barfota runt om vill jag varna kraftigt för denna tanks som jag spikat om han fått spår 2-4! Sist med går 6 Al´s Winnermede som varit dålig på slutet, men nu åter känns som han ska i jobben. Hästen kan massor när han funkar och hade hans tränare bara överlåtit spakarna till någon av toppkuskarna hade han haft betydligt fler segrar än vad facit gett!

Avd 2, 3140m volt

Här går jag kort då jag tycker mig funnit två kusar som står betydligt mycket bättre till än övriga.

6 Tellmeastory fick för honom det sämsta tänkbara spår med ett snävt andraspår på första tilläggsvolten. Det är galopprisk, men hästen står i övrigt helt perfekt inne i loppet och går han bara iväg är det hästen att slå. Barfota runt om! 12 Usain Henna är nästa streck och det som är mest intressant där är att han idag körs av Erik Adielsson som är i ett sällan skådat slag för dagen. Erik vinner med allt för dagen och med en så fin häst bör chansen vara mer än god!

Avd 3, 1640m auto

I Guld ser det ut att bli en rafflande inledning då både 1 Fridericus och 2 Coldtown verkar har siktet inställt på att köra i spets. Känslan är att det kan gå allt för fort och att någon bakom kommer att profitera på det höga tempot och jag streckar på!

Jag har inte listat ut vilken av de ovan nämnda som är snabbast, men den som slutligen står segrande i spetsstriden kommer inte att få vara i fred då favoriten 7 Volstead sällan vilar på hanen och kommer att sätta press i dödens.

Bakom dessa tre smyger tvärspeediga 4 Thai Broadway och 12 Shadow Woodland. Båda har formen på topp och jag blir inte förvånad om dessa flyger förbi samtliga till slut.

Avd 4, 2140m volt

I isbjörnsloppet räknar jag med att det kan skrälla till ordentligt då en perfekt proportion spridit ut hästarna så att favoriterna verkligen får det jobbigt. Jag streckar hela sju ekipage och tror mycket på två lägre streckade!

Favoriterna 10 Björs Frej och 6 Joker C.K är bra, men idag blir det många som kan komma i vägen med fullt fällt och flera volter. Jag vill istället varna kraftigt för 2 Guli Glöd som är si sällan skådat slag för dagen och kan flytta på sig rejält över upploppet. Bra spår och viss spetschans ökar chanserna. Även 8 Hongslo Gutten och 9 Fender ska räknas då båda kommer från fina insatser på slutet. Sist med på lappen går 14 Finnskogs Fokus som gynnas kraftigt av att gå med körspö och får Torbjörn Jansson i jollen, Sveriges bästa kallblodskusk?

Avd 5, 2140 auto

Spik: 3 Niagara Broline

Avd 6, 1640m auto

I första Dubbelavdelingen är det inte enkelt att reda ut vem som är först i mål. Ingen är chanslös och jag blir inte förvånad om det skräller här då det, precis som i inledningen, kommer att köras mycket hårt inledningsvis och det blir många trötta ben till slut.

Favoriten 3 Tjacko Zaz ser ut att få problem att nå till spets och då är han sårbar. Svar väntas invändigt, men framförallt kommer 4 Neutron Broline utvändigt - en häst som tillhör de startsnabbaste i landet och han är given. 5 Get A Winner tror jag är den som kanske kommer att få loppet då han går bäst till slut och kommer att kunna glida ner i banan bakom startkatapulterna. Från tredje ytter bör han vara med på linjen.

Bakom dessa tre vill jag även ha med: 6 Likitlikethat som var finfin barfota näst senast och ska gå så nu, 7 Alan Wadd som var sämre sist, men kanonfin gången innan, 10 Önas Igor som kan få sin smygare här och sist 12 Ponce De Leon som är usligt kapabel mer troligtvis är bortlottad.

Avd 7, 2140m auto

I avslutningen chansar jag bort favoriten Mellby Collector som jag tror blir över från start. Jag streckar två andra som man får mycket bra betalt för.

9 Valeur ska åter gå med skygglappar, vilket han gjort när han varit som bäst. Han har inte riktigt räckt till på slutet, men han känns fin ut i jobben och med rätt utrustning nu blir han farlig. Även 12 Zenit Brick måste med då han har en hysterisk formtopp. Jag varnade för honom senast, men det blev för långt fram. Nu är det enklare emot och det kan gå - för hästen är riktigt bra!

Spelförslag: 2940 rader / 1470 sek
1. 1,6,11
2. 6,12
3. 1,2,4,7,12
4. 2,6,8,9,10,11,14
5. 3
6. 3,4,5,6,7,10,12
7. 9,12
  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback