Reklam

V75-tips Bergsåker

12 november 2016 at 11:12 - V75
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04
1
0
Idag flyger vi norrut och det kan bli tal om barfotaförbud på grund av den betydligt kallare luften som legat över Svea rike den senaste veckan. Solvalla drabbades av det i onsdags och jag blir inte förvånad om veterinären sätter ner foten och beordrar skor på - det gäller att hålla koll fram till inlämning!

I övrigt är det skrällbanan Bergsåker vi talar om, en bana som ofta bjuder på luriga omgångar och mycket pengar till den som lyckas. Jag gör ett försök och går efter de stora pengarna idag!

Spikarna


Standardtakter används idag med två spikar och ett kortlopp. Spikarna är allt annat än favoriter, men baseras helt på mina anteckningar i mitt "form-blad".

Magic Tonight står på tur för seger och är en av kusarna som kan gå med skor om så blir ett vång. Hästen har körts mycket passivt hela säsongen efter att det konstaterats att hästen lider av överträningssyndrom. Jag tycker förutsättningarna är mycket bra idag med spår nio och dessutom viskas det om helstängt huvudlag vilket var ett bra tag sedan. 13 procent smakar fågel!

Även Above All Ås kommer att få stå som ensam på min lapp. Hästen ståtar med två raka segrar i mycket imponerande stil. Hästen går över alla distanser och även han har dagen till ära fått ett smakligt startspår. Erik Adielsson upp och jag säger bara "håll i hatten".

Avd 1, 2140m volt


Inledningen är ett getingbo där favoriten 1 Pikachu Face står och faller på om han håller sig på benen från sitt stressiga innerspår. Jag är inte säker på att det blir den ledningen som alla pratar om och garderar stort.

De jag tror klart mest på är 3 Jim Sånna och 4 Mellby Don Juan. Båda kommer med dokumenterad form och kan öppna bra i voltstart. Den förstnämnde har verkligen hittat rätt i ny regi och är på tok för lågt streckad idag.

För er som letar skrällar vill jag varna lite extra för 11 Unreturned Love som visserligen inte har någon kuskstjärna i jollen, men hästen är mycket bättre än många tror och insatsen sist var ruskigt fin - pass upp!

Övriga på lappen är: 7 Bungle Rain som är bra, men orutinerad, 8 Casper W.F som kan mycket när han funkar och 9 Doctor Doxey Zenz som gick mycket bra från dåligt läge sist.

Avd 2, 2140m auto


Även här står favoriten, 1 Donna Meras, med en tveksam chans att hålla upp sitt innerspår. Risken är överhängande då det står flera startsnabba utvändigt och jag tycker hon är mycket tveksam som klar favorit.

2 Västerbo Realworld däremot står med ett helt perfekt andraspår och kan bara köra rakt fram i inledningen. Hästen kommer att få ett perfekt lopp i tredje ut och stark som hon är dyker hon upp på målfotot. Jag vill även framhäva tre kusar till som alla kommer från finfina insatser i närtid. 15 Mellby Darling hoppade visserligen sist, men insatsen gången innan hade passat i stoeliten. Skulle hon kunna gå utan skor idag är hon en chansspik annars mer ett vasst drag. 14 Irene Sund är vinner när som helst och hon har visat sig trivas mycket bra med Adielsson i vagnen. Så blir det idag och med rätt rygg vinner hon till glatt odds. Även 9 Comewithaflash ska passas då hon sist blev fast kvar med vinnarkrafter i behåll - perfekt läge nu!

Övriga på lappen: 5 Ice Wine från formstallet Redén och 7 Islamorada om hon kommer ner i banan från sitt vingelläge.

Avd 3, 1640m auto


I Klass I loppet bör favoriten 7 Angel Of Attack ha en god chans att leda runt om. Det aber som gör att jag dock väljer att gardera är att det troligtvis blir skor bak även denna gången och det var balansen som han galopperade på sist.

3 Hot Pride har jag jagat länge och sist fick jag utdelning. Hästen har mycket bra form och borde haft ett par segrar till på slutet om han haft tur i spårlotten. Denna gången vände turen och från ett finfint läge måste hästen med.

Tre storskrällar med betydligt bättre kunnande än vad strecken visar får även plats på min lapp. 8 New Steel har visserligen dåligt läge, men hysterisk form och med lite tur vände han upp och ner på utdelningen, 9 Highspirit är en speedkula som kan få sitt lopp från perfekt smygläge och sist med 10 Alan Wadd som är mycket kapabel och tränare Nurmos har en ruskig from på stallet för dagen!

Avd 4, 2640m volt


I Kallblodsloppet står favoriten 15 Tangen Haap med dubbla tillägg och det är ingen självklar uppgift som han har. Jag tycker docka att det hästen visat duger gott till att vara stor favorit, men jag vill varna för två andra som bara måste med.

12 Sjö Odin kommer från en vass insats vid seger senast och som jag läser loppet kommer han att få rygg på favoriten under sista varvet och därmed blir hästen mycket farlig över upploppet. Hästen älskar att smyga med och han går vasst i alla omgivningar. Miljondraget är 1 Torwall som nu har fått ordning på sin tidigare tveksamma aktion och sist gjorde han det storstilat i en vass avslutning mot värre kusar än de han möter idag. Spår ett är bästa tänkbara och detta är kioskvältaren i omgången.

Avd 5, 1640m auto


Spik: 9 Magic Tonight

Avd 6, 2140m auto


Spik: 9 Above All Ås

Avd 7, 2640m auto


4 Zenit Brick har verkligen vaknat till på slutet och visat att han är betydligt bättre än många trott. Nu är hästen mycket påpassad idag och skulle han komma till spets är segerchansen god, men jag är inte säker på att vägen dit ligger helt öppen då svar väntas invändigt.

5 Valeur var nära att slå av favoriten sist och såg bättre ut än på länge. Nu är distansen halvvarvet längre och jag tror det gynnar denna starke springare - varning! Sist med på lappen går en helt bortglömd tuffing från Finland i 7 Velvet Girl. Hästen är en av de bästa stona i Finland och gör ofta fina insatser när hon besöker Sverige. Kommer hon bara till från sitt läge blir hon mycket farlig över hennes bästa distans!

Spelförslag: 2520 rader / 1260 sek

1. 1,3,4,7,8,9,11
2. 1,2, 5,6,7,9,14,15
3. 3,7,8,9,10
4. 1,12,15
5. 9
6. 9
7, 4,5,7  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback