Annons

Speltips : Sverige - Brasilien: 2

Matchcenter
2 februari 2024 at 17:00 - Tennis, Davis Cup Finals
Helsingborg Arena
Uppdaterad
5
+1
Har de senaste tio åren byggt upp landets största tennissajt, vamosrafa.se som sedan några år tillbaka ligger hos Bethard. Har på olika sätt ägnat mig åt tennisbetting i mer än 20 år. Kort sagt, jag kan tennis.
Visa mer
Show less
Chans (1-2): 34-66%
Spelvärde: 108,90%
Lägsta spelbara odds: 1,52
Units: 7/10
Hit/Miss:
Bethard Till Bethard
Kvalmatch till höstens Davis Cup. Sverige har fått en fantastisk lottning men trots det. Det kommer bli svårt att få ihop det här.

Mycket bättre lottning kan man inte få. Hemmaplan mot en nation som dels är ganska svag men också generellt väldigt grusspecialiserad. Sverige har kunnat välja ett inomhusunderlag som borde vara ganska snabbt, men det sägs att man misslyckats lite med den biten och att det istället är ett ganska långsam underlag i Helsingborg där den här matchen spelas.

Hur ska Sverige få ihop sina tre matchvinster här då? Ja, det ä ju det vi spelar emot. Så jag tror inte riktigt att de kommer få det.

Elias Ymer och Karl Friberg kommer spela singlarna för Sverige under första speldagen. 

Friberg börjar mot Monteiro som varit precis på gränsen till topp-100 i massor av år. Just nu är han precis utanför, men ofta har han varit innanför hundrastrecket, Monteiro. Kort sagt, han är en absolut toppspelare på challengernivå medan Friberg kanske är någon slags bra spelare på futurenivå.- Det är en enorm skillnad. Friberg rankad utanför de 300 bästa. Monteiro är dunderfavorit i den matchen.

Man ska veta det. Laguppställningarna är preliminära. Man kan byta spelare fram till 15 minuter innan matchen. Elias Ymer kommer definitivt spela den andra singelmatchen för Sverige. Men hur Brasilien väljer, det vet man inte riktigt ännu. De har Meligeni som är rankad 150 i världen, bättre rankad än Ymer, att tillgå. Men han ska spela dubbel imorgon så kanske troligt att de sparar honom. Sen har de Heide rankad 240 som just nu står uppställd att spela matchen eller Fonseca, en 18-åring som är riktigt talangfull men ännu inte har så myckdt till ranking. Vi får se hur brassarna väljer men någon given mtchvinst är det knappast för Ymer.

Minst 1-1 ska Brasilien ha efter dag ett.

Sen har vi dubbeln som är väldigt öppen. Brasilien har Matos som sin dubbelspecialist. Rankad nära 50-strecket i dubbel, Matos och på det är han lagmatchens bästa dubbelspelare. Han lär spela tillsammans med Meligeni som är en bra dubbelspelare. Sverige har Bergevi och Göransson. Bergevi är en breddspelare på challengertouren, Göransson pendlar hela tiden mellan challenger- och atp-touren. Lite underlagsfördel för Sverige i dubbeln och på det är de kanske favorit trots att Brasilien har det lite starkare paret men öppet, definitivt.

Sen ska det avgöras med två singelmatcher. Det borde bli Ymer mot Monteiro, vidöppet där. Och sen i den femte matchen kommer Brasilien vara storfavorit oavsett vem de väljer. Och oavsett om Sverige väljer Friberg eller Borg.

Om man ska sammanfatta. Brasilien har två mycket troliga vinster mot Sveriges tvåa. Klarar Sverige av att vinna alla tre matcher som de har chans i? Jag tror inte det. Jag tror att Brasilien vinner den här lagmatchen.

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba insättningar

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback